Tipparade: Viraal hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Frenna Krezip Daddy Yankee Snow Don Diablo
Frenna | Mula B

Deze week telt de Tipparade liefst acht binnenkomers met Frenna en Mula B als hoogste nieuwe.

Deze week telt de Tipparade liefst acht binnenkomers met Frenna en Mula B als hoogste nieuwe.

Viraal is de nieuwe track die de twee rappers afleveren en de binnenkomst komt in de week dat Frenna met zijn vorige track, Louboutin, de Top 40 verlaat. Verder weten twee tracks de grootste sprong vooruit te maken met 11 plaatsen winst: Juice (van Lizzo) en Power Over Me (van Dermott Kennedy). Hardwell (How You Love Me) en Douwe Bob (I Do) hebben met 8 weken in de Tipparade de langst genoteerde nummers.

We stellen je kort voor aan de acht nieuwe Tipparade-tracks. Wil je de volledige Tipparade bekijken dan kan dat hier.

18 (--) VIRAAL- Frenna & Mula B
Viraal is een bijzondere samenwerking tussen Frenna en Mula B. De twee konden sinds een interview in 2016 niet echt lekker meer samen door een deur maar de twee hebben hun fittie bijgelegd en droppen nu samen de track Viraal. En de track is dat deze week zeker al een beetje gegaan want in een week tijd werd het nummer ruim 2 miljoen keer aangeklikt op Spotify.

21 (--) LOST WITHOUT YOU- Krezip
Het borrelde al een tijdje en deze week maakte Krezip dan zelf bekend dat er dit jaar een terugkeer komt. De groep, die succes kende met hits als I Would Stay en Sweet Goodbyes, keert dit jaar terug naar Pinkpop en geeft ook een eigen concert in de Ziggo Dome. In de aanloop werd in het diepste geheim gewerkt aan de voorbereidingen en een nieuwe single, Lost Without You. En die track is zeker geen flashback maar wel zo’n typisch nummer van de groep die naadloos past als opvolger van het laatste succes dat Krezip scoorde in 2009.

24 (--) RIDE OR DIE- Djaga Djaga
Het feit dat Djaga Djaga in de gevangenis zit houdt hem niet tegen om nieuwe tracks af te leveren. De rapper hoorde een gevangenisstraf van 14 jaar uitspreken vanwege een liquidatie en begin vorig jaar kwam daar nog eens 9 maanden bij vanwege het witwassen van geld. Afgelopen jaar verscheen het album Jason D met daarop zijn vorige single Best Friend. De titel van zijn nieuwste track, Ride Or Die, doet je wellicht denken aan de track van Josylvio uit 2017 maar heeft daar, behalve de titel, geen raakvlakken mee.

26 (--) CON CALMA- Daddy Yankee feat. Snow
Komende week hoor je op Qmusic van maandag tot en met donderdag de Top 500 van de 90’s. Daarin stond vorig jaar, op nummer 372, Informer (van Snow). En laat die track nu, 26 jaar na de originele release, weer volop in de spotlight staan. De Canadees, die er in 1993 drie weken mee op nummer 2 in de Top 40 stond, werkt nu samen met Daddy Yankee. En hoewel het nog heel vroeg in het jaar is krijgen we met Con Calma beslist al een beetje zin in de zomer.

27 (--) LOOK BACK AT IT- A Boogie Wit Da Hoodie
Artist Julius Dobois, zoals A Boogie Wit Da Hoodie eigenlijk heet, zag in 50 Cent en Kanye West zijn grote inspiratiebronnen. Na zijn debuutalbum TBA wist hij met de opvolger, Hoodie SZN, eerder dit jaar de eerste plek van de Amerikaanse albumlijst te bereiken. Look Back At It is de belangrijkste track van dat album die in Nederland nu ook aardig opgepakt wordt.

28 (--) KING OF MY CASTLE – DON DIABLO EDIT- Keanu Silva
In 1999 stond Wamdue Project met King Of My Castle twee weken op nummer 2 in de Top 40. Tien jaar later besloot producer Chris Brann het nummer onder handen te nemen en aldus stond de track eind 2008 opnieuw in de Top 40. Nu is het Keanu Silva die het nummer, wederom tien jaar later, een draai heeft gegeven. De edit die Don Diablo maakte zorgt er deze week voor dat de Duitse dj en producer voor het eerst in de Tipparade staat.

29 (--) SOMEONE YOU LOVED- Lewis Capaldi
Het nummer Bruises van Lewis Capaldi wist voor een unicum te zorgen op Spotify. De track was de eerste ooit die meer dan 25 miljoen plays wist te genereren zonder dat de zanger een platencontract had. Inmiddels heeft hij met Bloom en Breach twee ep’s afgeleverd. Afgelopen december stond Lewis Capaldi in de Amsterdamse Paradiso en inmiddels is zijn populariteit in ons land ook flink aan het toenemen. Someone You Loved is het Tipparade-debuut van de Schotse singer-songwriter.

30 (--) DON’T FEEL LIKE CRYING- Sigrid
Zeg je Noorwegen dan denk je waarschijnlijk aan acts als Alan Walker, Kygo of A-ha. Toch heeft het land ook flink wat solozangeressen voortgebracht die de Top 40 wisten te bereiken. Denk maar aan Maria Mena, Lene Marlin of Ina Wroldsen. Sigrid is in haar thuisland al enorm populair en in ons land blijven haar nummers ook niet onopgemerkt. In maart mogen we haar debuutalbum Sucker Punch verwachten en daarop staat ook haar nieuwste track, Don’t Feel Like Crying.