Tipparade: The Weeknd hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Kygo Lijpe Sevn Alias Edwin Evers Harry Styles Chivv Jonas Brothers Avicii

Deze week telt de Tipparade zeven nieuwe tracks met daarbij ook een tweede gelijktijdige notering voor The Weeknd.

Bovenin de Tipparade is het dringen geblazen. The Black Eyed Peas en J Balvin zijn met Ritmo de enige zittenblijver in de lijst op plek 1 en hun track wordt op de voet gevolgd door Bebe Rexha die met haar You Can’t Stop The Girl inmiddels 12 weken in de Tipparade staat. De meest winst in de lijst is weggelegd voor Trevor Daniel die met Falling 14 plaatsen winst weet te pakken op nummer 9.

Vorige week bracht The Weeknd twee nummers uit. De eerste, Heartless, verscheen op woensdag en stond een dag later al in de Tipparade. Vrijdag volgde ook Blinding Lights, het nummer dat ook te zien is in de commercial van Mercedes.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

12 (--) BLINDING LIGHTS- The Weeknd
The Weeknd heeft het een tijdje rustig aan gedaan maar is ondertussen al wel aan de slag gegaan met het werken aan zijn vierde studioalbum. Dat liet hij al deze zomer al een klein beetje doorschemeren met de onthulling van zijn nieuwste project, Chapter VI. Op 24 november was een deel van de track van The Weeknd al te horen in de nieuwste commercial van Mercedes Benz. Daari is te zien hoe de Canadese zanger rondrijdt in een elektrische SUV die hij via de spraakbediening de opdracht geeft zijn nieuwste track te draaien.

22 (--) BANDO BABY- Sevn Alias & Chivv & Lijpe
Sevn Alias heeft de vaart er flink in want vier maanden na zijn vorige album, Sirius, verscheen afgelopen vrijdag het album Twenty Four Seven 4. Op dat album staan samenwerkingen met onder meer 3robi, Kevin en Hef waar de track met Chivv en Lijpe, Bando Baby, een van de populairste tracks blijkt te zijn. Ondertussen wordt het ook wel weer eens tijd voor een hit voor Sevn want in 2017 stond hij met Patsergedrag voor het laatst in de Top 40 waarna er zeven nummers in de Tipparade bleven steken.

26 (--) ALTIJD KERSTMIS- Edwin Evers Band
Komend jaar is Edwin Evers met zijn band weer druk bezig in de theaters. De groep brengt, zoals ze zelf zeggen, een ‘feest der herkenning’ met een uitgebreide terugblik op de jaren tachtig. Het gros van de shows is inmiddels uitverkocht waar er voor de shows in Amsterdam en Tilburg nog kaarten verkrijgbaar zijn. Speciaal voor de feestdagen komt de band met Altijd Kerstmis.

27 (--) LIKE IT’S CHRISTMAS- Jonas Brothers
De Jonas Brothers waren er vroeg bij met de release van een kerstnummer. Like It’s Christmas verscheen al in de eerste week van november en dan is het ook goed je voor te stellen dat ze een flinke tijd eerder al in de studio waren om het nummer op te nemen. De comeback van de broers is meer dan succesvol. Zo werd Sucker eerder dit jaar hun grootste succes en die hit lijkt komende week al weer overtroffen te gaan worden door Only Human waarmee ze momenteel in de Top 40 staan.

28 (--) FAMILY- The Chainsmokers + Kygo
Op 6 december sluiten The Chainsmokers het World War Joy-project als ze met tien nummers een nieuw album hebben gebouwd. In een tijdsbestek van 9 maanden verschenen inmiddels zes nummers. Niet allemaal even succesvol want alleen Call You Mine, de track met Bebe Rexha, kreeg een notering in de Top 40. Het restant van World War Joy, dat bestaat uit vier nummers, verschijnt deze week. Daarbij zitten ook samenwerkingen met Blink-182 en een hele dikke rammer met Kygo.

29 (--) ADORE YOU- Harry Styles
De fans van Harry Styles moeten nog heel even geduld hebben; zijn tweede studioalbum, Fine Line, verschijnt op 13 december. Na Lights Up en Watermelon Sugar krijgen we deze week een derde track te horen als voorloper van dat album: Adore You. De One Direction-zanger zal dan ook weer uitgebreid op tournee gaan met op 6 mei een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome.

30 (--) FADES AWAY- Avicii
Op het Avicii Tribute Concert, deze donderdag in Stockholm, wordt geld ingezameld voor de Tim Bergling Foundation. Het fonds wil aandacht vragen voor geestelijke gezondheid en de stigma’s die daaromheen hangen. Fades Away is deze donderdag verschenen als nieuwe single van de overleden dj en producer. Het nummer was al te vinden op het album Tim met de vocals van Noonie Bao. Op de single die nu is verschenen is de Costa Ricaanse zangeres Mishcatt te horen.