Tipparade: Sunflower binnen op 1

- Hitlijsten

 Post Malone Swae Lee P!nk Halsey Gucci Mane
Spider Man - Into The Spider-Verse

Twee tracks uit de Tipparade van afgelopen week weten de sprong te maken naar de Top 40.

Ondertussen nemen we afscheid van een viertal andere tracks die de ‘oversteek’ niet hebben kunnen maken. Dat maakt Remedy van Alesso, met 8 weken in de Tipparade, nu de langst genoteerde track in de lijst. Little Mix en Nicki Minaj weten met Woman Like Me 12 plaatsen winst te pakken en dat is de snelste stijger in de lijst.

1 (--) SUNFLOWER- Post Malone & Swae Lee
De vijfde Top 40-hit voor Post Malone lijkt in de maak. De 23-jarige Amerikaan scoorde met al die successen dit jaar in de lijst waarbij Jackie Chan, dat vorige week al verdween, zijn grootste hit werd. Zijn nieuwste track, een samenwerking met Swae Lee, is afkomstig van de soundtrack van de film Spider-Man – Into The Spider Verse. Die soundtrack staat gepland voor 14 december en moet een collectie van nummers zijn waar het hoofdkarakter uit de film, Miles Morales, naar zou luisteren. In de film zelf is ook een rol weggelegd voor Hailee Steinfield die haar stem heeft uitgeleend aan het karakter van Gwen Stacy.

22 (--) ZEZE- Kodak & Travis Scott & Offset
We lijken nog lang niet van Zeze af te zijn. De track van Kodak Black, Travis Scott en Offset is de Amerikaanse hitlijst inmiddels binnen komen vliegen op nummer 2 en afgelopen weekeinde kondigde Tyga al aan dat hij een remix op de plank heeft liggen. Ondertussen komt de uitvoering zónder T-Raww deze week binnen in de Tipparade. Ook lijkt er zich rond Zeze een nieuwe challenge te ontketenen…

24 (--) WITHOUT ME- Halsey
Inmiddels staat Halsey met Eastside, de track met Khalid en Benny Blanco, al weer een maand in de Top 40. Toch heeft dat succes de 24-jarige Amerikaanse niet weerhouden om een eigen track uit te brengen met Without Me. Opvallend genoeg heeft ze solo de Top 40 nog niet eerder weten te bereiken. Naast Eastside waren ook Closer (met The Chainsmokers) en Him & I (met G-Eazy) samenwerkingen.

28 (--) SECRETS- P!nk
Met een totaal van 1,8 miljoen exemplaren hoort Beautiful Trauma tot de drie best verkochte albums van 2017. Van het album wisten What About Us en Beautiful Trauma de Top 40 al te bereiken waar Whatever You Want afgelopen voorjaar bleef steken in de Tipparade. Secrets is inmiddels de vierde single van het album van P!nk.

29 (--) SAY MY NAME- David Guetta
Voor David Guetta was het Amsterdam Dance Event zijn laatste activiteit van 2018. De Fransman heeft namelijk nu een aantal blanco weken in zijn agenda om, na zijn drukke seizoen, tijd voor zijn gezin te hebben. De Franse dj eindigde dit jaar op de vijfde plaats in de verkiezing van de beste dj ter wereld volgens DJ Mag, waarin Martin Garrix voor de derde keer de titel kreeg. David Guetta wist afgelopen week met Goodbye zijn 15e top 10-hit te scoren. Ondertussen is duidelijk dat Say My Name, waarop ook J. Balvin en Bebe Rexha te horen zijn, de volgende single is.

30 (--) CHECKLIST- Normani x Calvin Harris featuring WizKid
Na haar samenwerking met Khalid op Love Lies, de track die eerder dit jaar in de Tipparade bleef steken, heeft de Fifth Harmony-zangeres nu Calvin Harris weten te strikken voor een samenwerking. Met de Britse dj bracht ze afgelopen maandag de tracks Checklist en Slow Down uit. Op Checklist is ook Wizkid te horen. De 28-jarige Nigeriaan debuteerde dik twee jaar geleden succesvol met One Dance, de track van Drake die zes weken op nummer 1 stond. Ondertussen was hij ook te horen op Boom, een samenwerking met Major Lazer.

De Tipparade van deze week check je hier