Tipparade: Stromae & Camila Cabello releasen zomers duet

- Hitlijsten

 S10 Bløf Idaly Emms Dimitri Vegas David Guetta Nicole Scherzinger Tom Grennan Big2 Antoon Central Cee Natte Visstick Billie Eilish Sam Fender Ellie Goulding Big Sean Stromae Camila Cabello
Tipparade: Stromae & Camila Cabello releasen zomers duet

S10 en BLØF stijgen deze week met Laat Me Los naar de nummer 1 positie in de Tipparade. De nummer 1 van vorige week, Kijk Ons Nou van Metejoor & Snelle, heeft de oversteek naar de Top 40 niet weten te maken.

Er staan deze week 2 tracks in de Tipparade die voor de tiende week staan genoteerd. Dit is onder andere het geval bij Idaly & Emms, die met Amazin’ van 3 naar 2 gaan. Daarachter komen Dimitri Vegas, David Guetta en Nicole Scherzinger de top 3 binnengestormd: The Drop gaat van 11 naar 3. Ook nieuw in de top 10 is Tom Grennan, All These Nights stijgt van 23 naar 9. Hij moet de eer van de snelste stijger delen met Big2 en Antoon, die na de voorzichtige binnenkomst van vorige week op nummer 30 nu doorpakken en op 16 terecht komen.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

14 (--) DOJA – Central Cee
Achter Central Cee gaat de Britse rapper en songwriter Oakley Neil HT Caesar-Su schuil. Hij begon zijn carrière in 2015 en in 2020 volgde zijn debuutalbum Wild West. Zijn singles halen sindsdien moeiteloos de Engelse en de Ierse charts, met als hoogtepunt de track Obsessed With You, die zelfs wereldwijd aansloeg. In Nederland maken we nu voor het eerst kennis met Central Cee. In het nummer, dat net iets meer dan anderhalve minuut duurt, horen we een sample terug van Let Me Blow Ya Mind van Eve & Gwen Stefani (#2 in 2001).

20 (--) GOOI DIE K****R KICK – Natte Visstick
Over Natte Visstick is niet zoveel bekend. Het is een project dat dankbaar gebruik heeft gemaakt van TikTok, waarbij er van Gooi Die K****r Kick een soort meme is gemaakt.

27 (--) TV – Billie Eilish
Zonder van tevoren aan te kondigen, verschenen er vorige week twee nieuwe tracks van Billie Eilish: TV en The 30th. Ze staan allebei op de ep Guitar Songs. Met die titel dekt de zangeres de lading volledig, want beide tracks zijn echte gitaarliedjes. Akoestisch, zonder ergens zoetsappig te worden. Het is de eerste nieuwe muziek van de Amerikaanse superster sinds haar album Happier Than Ever van vorig jaar. Billie kon niet wachten om de nummers uit te brengen. Ze was bang dat ze anders nog langer op de plank zouden blijven liggen, omdat een nieuw album nog wel even op zich laat wachten. TV liet ze onlangs nog tijdens haar concert in de Ziggo Dome horen. Dat deed ze bewust: ze wilde zich graag kwetsbaar opstellen en zien hoe het publiek op de track reageerde.

28 (--) ALRIGHT – Sam Fender
2021 was een goed jaar voor de Engelse singer-songwriter Sam Fender. Met Seventeen Going Under scoorde hij in zijn thuisland zijn grootste hit tot dusver en ook in het buitenland sloeg de track aan. De Top 40 heeft hij echter nog niet weten te bereiken. Wellicht dat Alright daar nu verandering in kan brengen. De single was al eerder terug te vinden als b-kant op een exclusieve release, maar is nu ook apart uitgebracht. Het nummer gaat over het proces van opgroeien.

29 (--) EASY LOVER – Ellie Goulding feat. Big Sean
Dat 80’s discopop het nog altijd lekker doet is een understatement. Hoewel de trend alweer twee jaar geleden startte met hits van The Weeknd en Dua Lipa, is hij verre van afgelopen. Nog steeds komen wekelijks grote artiesten met soortgelijk materiaal. Nu is het de beurt aan Ellie Goulding. Het is weer even geleden dat we voor het laatst nieuwe muziek hoorden van Britse zangeres. Ze scoorde tot dusver 12 hits in de enige echte en komt nu met Easy Lover, een samenwerking met de Amerikaanse rapper Big Sean. Big Sean scoorde in 2017 twee hits: Feels (met Calvin Harris, Pharrell Williams en Katy Perry) en Miracles (Someone Special), met Coldplay.

30 (--) MON AMOUR – Stromae & Camila Cabello
Er is geen ontkomen meer aan, het is zomer in Nederland! Met de hoge temperaturen van de laatste tijd klinken sommige tracks nog nét wat lekkerder en daar speelt het gelegenheidsduo Stromae & Camila Cabello nu ook handig op in. Mon Amour was al terug te vinden op Stromae’s laatste studio album Multitude, maar heeft nu dus een soort remix gekregen met Camila Cabello. De video van de clip is een grote knipoog naar het tv-programma Love Island, waarin vrijgezelle jongeren op zoek gaan naar de ware liefde.