Tipparade: Opnieuw 9 binnenkomers

- Hitlijsten

 Cardi B Bruno Mars Bizzey Ariana Grande Bebe Rexha Armin Van Buuren Yung Felix P!nk Halsey Martin Garrix John Legend
Tipparade: Opnieuw 9 binnenkomers

Net als vorige week zien we ook deze week liefst 9 nieuwe tracks in de Tipparade.

De Alarmschijf van deze week, Think About You (van Kygo en Valerie Broussard) weet de oversteek naar de Top 40 nog niet te maken. Daarmee komt de belangrijkste nieuwe plaat op QMusic deze week op de eerste plaats van de Tipparade terecht. Met 6 weken in de lijst is Be Mine van Rondé (op nummer 13) de langst genoteerde track.

De volledige Tipparade kun je hier bekijken. Vanzelfsprekend zetten we de binnenkomers van deze week voor je op een rij.

9 (--) BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND, I’M BORED- Ariana Grande
Van het nieuwste album van Ariana Grande hebben we inmiddels al drie tracks in de Top 40 gezien; na de titeltrack en Imagine staat 7 Rings deze week nog in de lijst genoteerd. Deze maand heeft de 25-jarige zangeres een clip uitgebracht bij Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored. In de clip zie je ook Charles Melton (Riverdale) en Ariel Yasmine.

21 (--) BABY MOMMA- Yung Felix & Poke & Bizzey
De namen van Yung Felix en Poke kwamen we al eerder tegen op een track. Loco wist op de verschillende streamingplatformen prima te presteren maar kwam vorig jaar niet in de Tipparade terecht. Voor Baby Momma is Dopebwoy ‘ingeruild’ voor Bizzey. Dat is niet per definitie een garantie voor een hit maar de rapper stond afgelopen week wel ‘gewoon’ met twee tracks in de top 10.

24 (--) WALK ME HOME- P!nk
In de aanloop naar het nieuwe album van P!nk, Hurts 2B Human dat in april moet verschijnen, verscheen deze woensdag de nieuwe track Walk Me Home. Aan het nummer schreef ook Fun.-zanger Nate Ruess mee. Met hem schreef ze in 2013 haar eerste nummer 1-hit op haar naam via Just Give Me A Reason. Geen wonder dus dat hij de ultieme keus leek om met haar een nieuwe track te schrijven.

25 (--) PLEASE ME- Cardi B & Bruno Mars
Bruno Mars heeft een imposante serie nummer 1-hits op zijn naam geschreven want zijn eerste drie hits in ons land kwamen allemaal op nummer 1. Nadat Mars binnen wist te komen in de Top 40, op 20 maar 2010, stond hij 119 weken zonder onderbreking in de Top 40. 
De laatste tijd is het wat rustiger rond de 33-jarige Amerikaan want in mei van het afgelopen jaar stond hij met Finesse voor het laatst in de lijst. Die hit, die hij met Cardi B maakte, krijgt nu een vervolg want Please Me is opnieuw een samenwerking met de rapper.

26 (--) 11 MINUTES- Yungblud & Halsey & Travis Barker
Yungblud deinst er niet voor terug om rebelse tracks af te leveren. Vorig jaar verscheen zijn debuutalbum 21st Century Liability en ook maakte hij met Fallen Skies een track voor het tweede seizoen van 13 Reasons Why. Voor zijn nieuwste track krijgt hij de steun van Halsey en Travis Barker (Blink-182) en het resultaat is een pakkende track.

27 (--) LONELY FOR YOU- Armin van Buuren feat. Bonnie McKee
Die grap hebben we dan ook maar meteen gemaakt… Bonnie McWie?
McKee. Geen kleintje want ze leverde al verschillende nummer 1-hits af en schreef tracks voor artiesten als Britney Spears, Katy Perry, Rita Ora en Adam Lambert. Op de ep Bombastic, die in 2015 verscheen, kreeg ze voor haar eigen muziek weer de steun van schrijvers als Greg Kurstin, John Newman en Charlie Puth. Armin van Buuren wist de 35-jarige Amerikaanse te strikken voor zijn nieuwste single. Lonely For You.

28 (--) NO SLEEP- Martin Garrix feat. Bonn
“Never change a winning team”. Martin Garrix kan dat ook wel eens hebben gedacht toen hij met de Zweedse zanger Bonn een tweede track maakte: No Sleep. De twee kwamen op 1 september vorig jaar met High On Life binnen in de Top 40 en ook deze week staat het nummer nog in de lijst genoteerd. In de lange rij van tracks van de Nederlandse dj zien we meer artiesten met wie hij vaker heeft samengewerkt, waaronder Matisse & Sadko, Brooks en David Guetta. Maar twee keer een Top 40-hit via eenzelfde samenwerking hebben we bij Garrix nog niet gezien. No Sleep is in ieder geval een grote kanshebber.

29 (--) PREACH- John Legend
Met Preach wil John Legend aandacht vragen voor een aantal Amerikaanse misstanden. Politiegeweld, asielbeleid en schietpartijen op scholen baren hem zorgen en ondertussen vraagt de 40-jarige zangeres zich ook af of we niet een beetje onverschillig worden. Met de track introduceert hij ook meteen de hashtag #CantJustPreach in de hoop dat we niet alleen blijven roepen maar ook actie kunnen ondernemen om een verandering teweeg te brengen.

30 (--) LAST HURRAH- Bebe Rexha
Last Hurrah is de eerste single die Bebe Rexha uitbrengt na I’m A Mess dat nog terug te vinden is op haar debuutalbum Expectations. “Ik ben een beetje verveeld. Ik kon in bed blijven liggen of als de wiedeweerga naar de studio gaan, een nieuw nummer schrijven en de video knippen voor mijn nieuwe single Last Hurrah. Ik lig niet in bed”, zo schreef ze kort voor de release van de track. Die clip is er nog niet maar dat maakt de track niet minder smaakvol.