Tipparade: Lil Kleine hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Rita Ora Kygo Douwe Bob Jaap Reesema Matt Simons Halsey BTS Lil Kleine
Lil Kleine

Deze week voert Lil Kleine met Het Geluid een zestal nieuwe tracks in de Tipparade aan.

Boven in de Tipparade heeft Preach van John Legend het plafond bereikt. De 40-jarige Amerikaan blijft boven aan de lijst zitten op nummer 1 en is met 9 weken in de lijst ook de langst genoteerde. Ook I Guess I Just Feel Like van John Mayer staat vast boven in de lijst, op nummer 2. Pasapas, het themalied dat Kinderen voor Kinderen maakte voor de Koningsspelen, is met 14 plaatsen winst de snelste stijger.

De volledige Tipparade van deze week bekijk je hier

17 (--) HET GELUID- Lil Kleine
Komende maand geeft Lil Kleine twee shows in de Amsterdamse Ziggo Dome. De rapper heeft ook Ronnie Flex, Frenna, Yung Felix, Idaly en Xander de Buisonjé uitgenodigd op het podium. Zijn nieuwste track, Het Geluid, werd opnieuw geproduceerd door Jack $hirak. Het Geluid is voor het eerst in twee jaar tijd weer een solosingle van de 24-jarige rapper.

25 (--) BOY WITH LUV- BTS feat. Halsey
BTS toerde sinds vorig jaar met de Love Yourself World Tour en gaf 51 concerten. In die reeks deden ze ook de Amsterdamse Ziggo Dome aan. De Zuid-Koreaanse band stond al een keer eerder in de Tipparade met Waste It On Me, de track met Steve Aoki. Vorige week verscheen de ep Map Of The Soul : Persona. Op dat album staat ook de track Boy With Luv, een samenwerking met Halsey.

27 (--) OPEN UP- Matt Simons
De 32-jarige zanger heeft een sterke band met ons land nadat hij in 2013 verrassend wist door te breken met Without You. De komende tijd kunnen we Matt Simons geregeld in ons land zien. Zo is de Amerikaan te zien op 538 Koningsdag (Breda), het Parkfeest (Oosterhout) en Bospop (Weert) voordat hij in november een clubtour door ons land zal doen. Eerder deze maand verscheen het album After The Landslide. Van dat album is Open Up zijn nieuwe single.

28 (--) CALLING IT HOME- Jake Reese
Na zijn winst in X Factor scoorde Jaap Reesema met Don’t Stop Believin’ meteen een top 10-hit. Sinds 2015 stond hij via samenwerkingen met Hardwell en Lucas & Steve drie keer in de Tipparade, maar een Top 40-hit bleef uit. In de Belgische top 50 volgde met Ellie, een track met Regi Penxten, een nummer 1-hit. Na een serie samenwerkingen is het nu weer tijd voor de zanger zelf. Calling It Home werd opgenomen in de studio van Ryan Tedder.

29 (--) CONSIDER – TITELSONG VAN SINGEL 39- Douwe Bob
Douwe Bob heeft talent. Dat vinden althans de medeacteurs in de film Singel 39. Daarin speelt hij een ober die zowel op mannen als vrouwen zijn charmes weet over te brengen. Ook muzikaal is de zanger daar al een tijdje succesvol in. Van zijn album The Shape I’m In is nu de track Consider verheven tot de titelsong van de film Singel 39 die vanaf 9 mei te zien is in de bioscoop.

30 (--) CARRY ON- Kygo and Rita Ora
Meer filmmuziek is afkomstig van Kygo en Rita Ora. De twee werkten samen aan een nummer voor de soundtrack van Detective Pikachu, de Pokémon-film die op 8 mei zal gaan draaien. Rita Ora gaat met de nieuwste track op jacht naar haar tiende Top 40-hit. Haar vorige, Let You Love Me, groeide eerder dit jaar uit tot haar grootste hit. Voor Kygo staat de teller inmiddels op 15 Top 40-hits met It Ain’t Me, de track met Selena Gomez, als zijn grootste hit.