Tipparade: Lil Kleine hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Lil Kleine Jeroen Van Der Boom R3hab Zayn Jungleboi Billie Eilish Ant Saunders
Lil Kleine

In vergelijking met de afgelopen weken is het aantal van vijf binnenkomers in de Tipparade relatief laag. Blijven, de nieuwste track van Lil Kleine, is de hoogste nieuwe.

Twee noteringen van afgelopen week weten de oversteek naar de Top 40 te maken waar een drietal andere nummers zijn gesneuveld op weg naar de lijst. Arizona Zervas, die vorige week binnen wist te komen met Roxanne, is met 12 plaatsen winst de snelste stijger. Ondertussen staat You Can’t Stop The Girl van Bebe Rexha, als langst genoteerde track, al negen weken in de lijst en zien we in de nieuwe Tipparade slechts één zittenblijver via Why Don’t We dat met What I Am op de eerste plek blijft zitten.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

24 (--) BLIJVEN- Lil Kleine
Het nieuwe album van Lil Kleine werd eerder dit jaar op de lange baan geschoven maar de rapper zit niet stil. Na tracks als Het Geluid en Dichterbij Je is Blijven wederom een nieuwe track van de 25- jarige rapper. De clip is ook nog eens een bijzondere want iedereen kan een foto opsturen die vervolgens in de video wordt getoond. Dat maakt Blijven de eerste dynamische videoclip van Nederland.

27 (--) YELLOW HEARTS- Ant Saunders
Ant Saunders begon zijn eerste muzikale werkjes met een computer en een simpele usb-microfoon en nog steeds doet hij alles zelf; schrijven, bewerken, produceren en zingen. Yellow Hearts verscheen al in juni en is nu serieus begonnen de wereld te veroveren. Precies wat Ant ook wil: “Succesvol worden en zoveel mensen als maar mogelijk inspireren. Mensen laten zien dat ze, net als ik, alles voor elkaar kunnen krijgen.”

28 (--) EVERYTHING I WANTED- Billie Eilish
Op 13 juli staat Billie Eilish voor het eerst in de Ziggo Dome met haar Where Do We Go World Tour. Maar doe geen moeite want het concert is al lang en breed uitverkocht. Deze woensdag verscheen er voor het eerst sinds maart van dit jaar weer nieuwe muziek met Everything I Wanted. En dat is niet het enige dat we op muzikaal vlak van Eilish mogen verwachten. Ze is namelijk volop met broer Finneas aan de slag: “We zitten diep in het creatieve proces voor nieuw materiaal en ze voelt zich er heel goed bij”, zo zei Finneas vorige maand tegen Zane Lowe.

29 (--) FLAMES- R3hab x Zayn x Jungleboi
Vorig jaar stond R3hab op de twaalfde plek in de DJ Mag Top 100 waar Fadil, zoals de dj daadwerkelijk heet, dit jaar twee posities prijs moest geven. Toch is 2019 beslist een succesvol jaar voor de 33-jarige dj die met All Around The World (La La La) in juli zijn Top 40-debuut maakte en sindsdien met dat nummer vier maanden in de Top 40 verbleef. Zijn nieuwste track is een samenwerking met twee Britten: Jungleboi en Zayn. En die laatste staat daardoor met twee nummers in de Tipparade want Trampoline staat op nummer 10

30 (--) ZEG ME- Jeroen van der Boom
Komende zomer heeft Jeroen van der Boom even niets te stellen met de Toppers want vanwege het Europees Kampioenschap voetbal gaan de concerten in de Johan Cruijff Arena niet door. In plaats daarvan glittert het viertal aan het einde van het jaar in de Rotterdamse Ahoy. Jeroen van der Boom schreef al elf Top 40-hits op zijn naam maar sinds 2012 hebben we hem niet meer in de Top 40 gezien. Wellicht dat daar met Zeg Me verandering in gaat komen want daarmee staat Jeroen nu in de Tipparade.