Tipparade: Lil Kleine hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Lil Kleine Boef Anouk Little Mix Nothing But Thieves Duke Dumont
Lil Kleine

Vooruitlopend op de release van zijn nieuwe album is Jongen Van De Straat deze week de hoogste binnenkomer in de Tipparade.

Deze week weten vier tracks de oversteek naar de Top 40 te maken waar een viertal andere nummers deze week glansrijk ten onder gaan in die reis naar de lijst der lijsten. Bovenin de Tipparade zien we veel nummers die er net niet in slagen succesvol te worden in ons land. Dua Lipa lijkt in de lijst een serieuze kanshebber te zijn. Break My Heart is de volgende single van het album Future Nostalgia en die track klimt nu, als snelste in de lijst, 18 plaatsen omhoog.

Net als vorige week zien we bij de binnenkomers ook deze week weer nummers die een directe relatie hebben met de coronacrisis die ons land en de wereld weet te beheersen.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

17 (--) JONGEN VAN DE STRAAT- Lil Kleine
Deze vrijdag verschijnt het langverwachte album van Lil Kleine, Jongen Van De Straat. De rapper werkte lange tijd aan zijn verzameling nieuwe nummers en dat zijn er inmiddels 22 geworden. Op het album zijn ook tracks te horen met Ronnie Flex, Wizkid, Frenna en Josylvio. Een klein jaar geleden belandde Het Geluid in de Tipparade en ook de drie volgende singles wisten niet op te stomen naar de Top 40. Jongen Van De Straat, de titeltrack van het album, is daarmee het vijfde nummer van het album dat een poging gaat wagen.  

24 (--) QUARANTAINE SESSIE #1- Boef
De verveling is bij Boef nog niet toegeslagen, ondanks het feit dat er van optredens voorlopig even geen sprake is. De rapper maakte de track Quarantaine Sessie #1 dan ook vanuit zijn villa en dat optrekje is te zien in de clip waar de rapper door onder meer de keuken en woonkamer schuifelt. Boef kocht het pand in Almere een klein jaar geleden voor een slordige 1,4 miljoen euro en hij bestempelde het destijds als zijn ‘droomhuis’. Top 40-hits heeft de rapper al even niet meer weten te pakken; Quarantaine Sessie #1 is de twaalfde Tipparade-notering op rij waarbij een Top 40-notering ontbreekt.  

25 (--) LOVE SONG- Duke Dumont
Met Duality verschijnt er deze maand een debuutalbum van Duke Dumont. De 38-jarige dj en producer timmert al geruime tijd aan de weg maar een album was er nog niet. Het album, dat op 17 april moet verschijnen, is een bonte verzameling van zijn werk en zelfs Ocean Drive, dat hij vijf jaar geleden maakte, is terug te vinden op het album. Dat was in 2016 zijn tweede en vooralsnog laatste hit waar de Brit in 2013 met Need U (100%) debuteerde. “Dit ben ik op mijn puurst. Geen genre, geen grenzen, geen beperkingen en geen angst”, zo bestempelt hij de inhoud van de tien nummers op het album. Daarbij zit ook Love Song, zijn meest recente release.

26 (--) IS EVERYBODY GOING CRAZY?- Nothing But Thieves
Het was een tijdje stil rond Nothing But Thieves. De vijf mannen werkten ondertussen wel door en kwamen vorige maand op de proppen met Is Everybody Going Crazy? Het nummer was geen bewuste release in deze tijd van crisis en het verbaasde de groep ook hoe bijzonder het is dat nummers als ze een tijdje rijpen op de plank alleen maar beter blijken te kloppen: “In this restless, disfigured place we’ve only got each other”, zo is te horen. Het devies van de Britten is dan ook om het nummer maar gauw op je quarantaine-playlist te zetten.

27 (--) HOLD ON TO LET GO- Danny Vera
De nieuwste single is ontstaan uit een moment van verveling waarin Danny Vera besluit om thuis een studio te bouwen. Verschillende nummers bleken niet te werken en toen kwam de hoopvolle tekst van dit nummer bij hem opborrelen. De coronacrisis heeft ook voor Danny wel wat voordelen want nu is hij ook eindelijk eens thuis, zo liet hij in DWDD weten: “Ik ben de laatste vijf jaar alleen maar weggeweest en heb de kamer nu behangen, beetje schilderen, beetje liedjes geschreven.” Hold On To Let Go bestempelt hij in deze vreemde tijden als een nummer met een hoopvolle tekst.

28 (--) BREAK UP SONG- Little Mix
Vooruitlopend op het zesde album van Little Mix is eind maart de track Break Up Song verschenen. Volgens Jade lag het nummer al een jaar op de plank maar was de tijd nog niet echt rijp voor een nummer dat zich kenmerkt met het gevoel van de jaren tachtig. Break Up Song zou eigenlijk niet de eerste single worden maar tijdens het terugluisteren van de demo viel alsnog de keus op deze track. De lyricvideo bij het nummer is gemaakt door de in Oosterhout woonachtige Kayleigh, een Nederlandse fan van het viertal.

29 (--) I LOVE YOU- Anouk
Anouk zit momenteel ‘vast’ in het Marokkaanse Marrakesh. Via haar sociale media deelde ze uitvoerig met haar volgers hoe de situatie is. Vanwege gaar gezondheid, en Anouk heeft zware astma, moet ze zichzelf in acht nemen en quarantainemaatregelen in acht nemen. Ze gebruikte de situatie om te werken aan nieuwe nummers. Zo presenteerde ze een demo van het nummer I Love You. Daarbij vroeg ze ook om reacties op het nummer. De track is inmiddels af en uitgebracht. Iets meer als een jaar geleden scoorde ze met Million Dollar haar 36e en vooralsnog laatste Top 40-hit.

30 (--) ZON- Diverse Artiesten
Afgelopen maandag had Jinek de primeur van Zon, het lied waar een groot aantal bekende Nederlanders hun medewerking verleende. Dinsdag werd het nummer ook daadwerkelijk uitgebracht. Over het nummer zijn de reacties verdeeld en schoorvoetend steeg het aantal downloads van het nummer langzaam. Desalniettemin weet het nog niet te tippen aan andere nummers rond de coronacrisis waarmee Davina Michelle, Snelle, Ali B, Poke en Judeska hoge ogen gooien in de lijst. Zon komt voorzichtig binnen in de Tipparade.