Tipparade: Lijpe en Boef hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Álvaro Soler Sam Smith Jonna Fraser Martin Garrix Jonas Brothers P!nk Bruno Mars Ed Sheeran Lil Kleine Lijpe Boef
Lijpe

Deze week staat de naam van Boef bij drie noteringen in de Tipparade. Samen met Lijpe is hij de hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 18.

Om de week zien we de rapper nu in de Tipparade verschijnen en na Guap en Tiktok staat zijn naam nu vermeld bij Als Het Fout Gaat, de track van het Fastlife-album van Lijpe. De laatste Top 40-hit van Boef ligt inmiddels wel al een tijdje achter ons want na Miljonair, dat halverwege oktober uit de lijst viel, is dit zijn achtste notering in de Tipparade. Het vrolijke countrydeuntje van Blanco Brown, The Git Up, klimt 14 plekken omhoog en is daarmee de snelste stijger. Met 8 weken in de Tipparade is Rescue Me (van OneRepublic) de langst genoteerde track maar lijkt de Top 40 nog steeds te lonken voor de Amerikaanse band die in 2016 met Wherever I Go voor het laatst in die lijst stond.

Bekijk hier de nieuwe Tipparade

18 (--) ALS HET FOUT GAAT- Lijpe feat. Boef
Nog geen negen maanden na Andere Leven dropte Lijpe afgelopen weekeinde zijn nieuwe album, Fastlife. Op het album zijn elf tracks terug te vinden waaraan onder meer ook JoeyAK, Ismo, Ares en S10 hebben meegewerkt. Als Het Fout Gaat is voor de 25-jarige rapper zijn vijfde achtereenvolgende notering in de Tipparade.

21 (--) 4 LIFE- Jonna Fraser & Lil Kleine
Met 4 Life laten Jonna Fraser en Lil Kleine nog maar eens weten hoe belangrijk het is om te genieten van het leven. Sportwagens en luxe zijn leuk en helpen zeker de sfeer te verhogen maar vrienden en familie zijn de belangrijkste bases om terug te kunnen vallen. Dat laten ze dan ook nadrukkelijk zien in de clip bij de track waarin flink wat vrienden en vriendinnen van de twee te zien zijn.

24 (--) BLOW- Ed Sheeran w/ Chris Stapleton & Bruno Mars
Ed Sheeran wilde op zijn No. 6 Collaborations Project-album een nieuwe versie zetten van Lady Marmalade maar Bruno Mars vond dat niet het beste plan van de Britse zanger. En dus sleutelden Mars, Sheeran met de hulp van Chris Stapleton en nog wat andere creatieve geesten het nummer Blow in elkaar. Een prachtige blend van verschillende stijlen en een prachtig slot op het album van Ed Sheeran waarop nog 14 andere samenwerkingen te vinden zijn.

26 (--) CAN WE PRETEND- Pink feat. Cash Cash
Met Can We Pretend hoopt P!nk dat we nog voldoende fantasie hebben. Geloven dat we als 22-jarige weer op een tafel dansen of dat we de president aardig vinden. Daarbij neemt ze ons mee terug naar de tijd dat sociale media nog niet belangrijk waren en er nog geen 24-uurs nieuwsaanbod was. Ryan Tedder en Cash Cash schreven en produceerde mee aan het nummer dat al verscheen voor de release van haar Hurts 2B Human-album. Van dat album komt ook Walk Me Home dat deze vrijdag voor de 21e week in de Top 40 staat.

27 (--) ONLY HUMAN- Jonas Brothers
Zo’n zes weken verscheen het vijfde studioalbum van de Jonas Brothers, Happiness Begins. En misschien dat de mannen met die titel wel hebben willen uitdragen dat ze nu pas echt zijn begonnen want op dat album moest tien jaar worden gewacht. De drie broers maakten een meer dan succesvolle terugkeer in de hitlijst met Sucker dat ruim tien jaar na S.O.S. hun tweede en meteen ook grootste succes in ons land is geworden. Deze vrijdag staat Sucker voor de 19e week in de Top 40.

28 (--) THESE ARE THE TIMES- Martin Garrix feeat. Jrm
Deze maand was de nieuwe track van Martin Garrix al verweven in zijn set in Ushuaia en deze donderdag mag ook de rest meegenieten van het nummer dat hij met JRM maakte. En mocht je je afvragen wie Jrm is; de in Jamaica geboren Jaramye Daniels. Hij schreef eerder al nummers voor onder meer Kygo en Lukas Graham en hielp Garrix mee bij het schrijven van Summer Days dat vorige maand op nummer 15 in de Top 40 stond.

29 (--) HOW DO YOU SLEEP?- Sam Smith
Op 6 juli al werd duidelijk dat er nieuwe muziek van Sam Smith in aantocht was. Vier dagen later bevestigde Smith dat nieuws en inmiddels is duidelijk dat het om How Do You Sleep? Gaat, een nummer dat Sam schreef met Savan Kotecha, Ilya Salmanzadeh en Max Martin. De echte oplettende fans van Smith hadden het in juni al kunnen vermoeden nadat Sam Smith de Instagram-pagina howdoyousleep ging volgen met een link naar de No Sleep Club-website.

30 (--) LA LIBERTAD- Alvaro Soler
Alvaro Soler lijkt te gaan breken met zijn routine want zo’n beetje ieder jaar scoorde de inmiddels 28-jarige zanger een Top 40-hit. Uitzondering daarop vormde trouwens 2017 toen het met Animal niet lukte. Van het album Mar De Colores komt, in navolging van Loca, in 2019 een volgende single serieus opzetten via La Libertad. De video bij het nummer is opgenomen in het Catalaanse dorpje Cadaqués en na de release op 10 mei van dit jaar is het nummer ook toegevoegd aan zijn tweede studioalbum.