Tipparade: Khalid hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Khalid Wulf Miss Montreal Di-Rect Chivv Boef Anouk James Bay Julia Michaels
Khalid

Opnieuw veel nieuwe muziek in de Tipparade met nieuwe tracks van Anouk, John Mayer en Di-rect.

Voor de derde achtereenvolgende week zien we negen binnenkomers in de Tipparade verschijnen. Dat betekent deze week ook dat er veel nummers de overstap naar de Top 40 hebben gemaakt. Swan Song van Dua Lipa is daarmee nu de langst genoteerde track in de Tipparade. Met 6 weken in de lijst heeft ze wel meteen het plafond bereikt. Twee nummers weten een sprong van 15 plaatsen vooruit te maken; Baby Momma (van Yung Felix, Poke en Bizzey) en Lonely For You (van Armin van Buuren en Bonnie McKee) zijn daarmee de snelste stijgers.

De volledige Tipparade bekijk je hier. De nieuwe tracks zetten we natuurlijk voor je op een rij:

20 (--) TALK- Khalid
Talk verscheen als het eerste voorproefje van een nieuw album van Khalid. Hij noemt Talk dan ook de eerste stappen in de ontwikkeling van een relatie richting een huwelijk. Het Britse duo Disclosure inspireerde de 21-jarige Amerikaan tot Talk dat deze week de hoogste binnenkomer is in de Tipparade.

22 (--) MODERN WORLD- Dennis
Maan was de laatste winnaar van The Voice Of Holland die de Top 40 wist te bereiken. Pleun Bierbooms, die het zevende seizoen won, kwam tot twee keer toe in de Tipparde. Jim van der Zee wist geen notering in de Tipparade te krijgen. Dat lukt Dennis van Aarssen wel. Afgelopen weekeinde won hij, als ‘pupil’ van Waylon, in de finale van Navarone en Menno. Als single werd voor Modern World gekozen, een remake van  de top 3-hit van Anouk uit 2008.

23 (--) SCARED OF LOVE- Wulf/Miss Montreal
Afgelopen najaar liet Miss Montreal doorschemeren dat ze dolgraag een duet zou willen opnemen met Wulf. “Hij is nu helemaal hot, iedereen gaat hem nu een beetje ontdekken en hij is zo grappig en leuk”, zo zei Sanne een slordig half jaar geleden. Wulf heeft inmiddels zes hits op zijn naam geschreven en zijn enige samenwerking in dat rijtje, Summer On You (met Sam Feldt en Lucas & Steve) is zijn grootste hit. En opvallend genoeg geldt dat dan ook voor Miss Montreal. Die scoorde met Paskal Jakobsen en Nielson twee duet-hits. Hoe, haar samenwerking met Nielson, werd eerder ook haar grootste hit.

24 (--) MILLION DOLLAR- Anouk
Na een Nederlandstalig avontuur en het album Wen D’r Maar An keert Anouk weer terug naar Engelstalig repertoir. Dat leverde haar inmiddels al 34 keer een Top 40-hit op naast Dominique dat al in 2015 haar eerste Nederlandstalige hit werd. Haar nieuwste single is geproduceerd en meegeschreven door Thomas Azier.

25 (--) SNEAKY MONEY- Ali B featuring. Chivv & Boef
Begin februari verscheen Vlinders, een samenwerking met Jan Smit en Gers Pardoel. Voice-collegacoach Anouk gaf tijdens de uitzending van Jinek haar mening over de track: “Ik kan het echt niet aan. Ik vind het heel slecht”, zo zei ze. Hoe ze over de nieuwste track van Ali B denkt moeten we gissen. Sneaky Money is een samenwerking met Chivv en Boef en in de clip bij de track zie je ook Ronnie Flex die meeschreef aan het nummer.

27 (--) I GUESS I JUST FEEL LIKE- John Mayer
New Light was voor John Mayer weer eens een commercieel succes, misschien ook wel door de lachwekkende video die hij bij het nummer afleverde. Op zijn nieuwste track, I Guess I Just Feel Like, komen we weer dichter bij de typische sound van de 41-jarige Amerikaan. De kans is trouwens klein dat we binnenkort een nieuw album van Mayer gaan zien. Hij wilde in eerste instantie een compleet album in de lijn van New Light afleveren maar dat idee heeft hij weer weggegooid. Inmiddels liggen er een stuk of 12 nummers op de plank die niet echt samen op een album passen. Die nummers zal hij nu, stuk voor stuk, gaan uitbrengen.

28 (--) PEER PRESSURE- James Bay featuring Julia Michaels
Vorig jaar leverde het album Electric Light James Bay geen hits op. De Brit wilde een nieuw geluid laten horen maar het succes van nummers van zijn eerste album wist hij niet te scoren. Met Peer Pressure gaat hij weer terug naar de basis want de track heeft qua sound best wat raakvlakken met Let It Go. Een belangrijk verschil is echter wel dat het nu een duet is en daar wist hij Julia Michaels voor te strikken.

29 (--) HIER EN NU!- Nick & Simon
In april staan Nick & Simon twee keer in een uitverkochte Ziggo Dome en later dit jaar zullen ze ook kleinere shows doen met een nieuwe clubtour. De nieuwste single van het Volendamse duo is Hier En Nu! dat ze samen met Jaap Kwakman van de 3J’s schreven. Nick & Simon wachten inmiddels al lang op een nieuwe Top 40-hit want na Julia, de nummer 1-hit uit 2013, volgde een serie van 12 Tipparade-noteringen.

30 (--) DEVIL DON’T CARE- Di-Rect
Di-Rect heeft dit jaar wat feestjes om te vieren. Niet alleen is Marcel Veenendaal nu tien jaar de zanger van de groep; ook bestaat de Haagse band twintig jaar. Inmiddels kwamen we de groep al 21 keer tegen in de Top 40 en daarbij werd Hungry For Love de grootste hit. Met She en A Good Thing was Di-Rect tot twee keer toe dicht bij een nummer 1-hit. Na ruim een jaar afwezigheid keert de band deze week terug met Devil Don’t Care.