Tipparade: Kanye West hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Kanye West Dua Lipa Nea Martin Garrix Dean Lewis Maan Bastille Alessia Cara Kraantje Pappie
Kanye West

Vier Tipparade-noteringen van vorige week weten de oversteek naar de Top 40 te maken. Met drie andere tracks die zijn gesneuveld weet Kanye West het pak van zeven binnenkomers aan te voeren.

Twee binnenkomers van vorige week weten in de nieuwe Tipparade 16 plekken winst te pakken. Daarbij komt Ze Kent Mij, de nieuwste track van Snelle’s Vierentwintig album, op nummer 9 en klimt Lose You To Love Me van Selena Gomez naar nummer 9.

Drie nummers blijven deze week zitten. Halsey doet dat met Graveyard op nummer 1, Dotan met Letting Go als langst genoteerde op plek 6 en ook voor Hannah Mae is de beweging even uit Back To You.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

23 (--) FOLLOW GOD- Kanye West
Vorige week verscheen met Jesus Is King het negende studioalbum van Kanye West. De rapper noemde het album zelf een ‘expressie van de gospel rond het Christelijke thema. Kanye geeft sinds het begin van dit jaar wekelijkse diensten en daar liet hij een aantal van de nummers al horen. Jesus Is King is een relatief kort album met een totale speelduur van 27 minuten. De populairste track van het album is Follow God dat deze week de hoogste nieuwe in de Tipparade is.

25 (--) SOME SAY- Nea
Nea schreef in 2015 al mee aan een top 3-hit nadat ze een bijdrage leverde aan Lush Life van Zara Larsson. Dit jaar kwam er een volgende track met de Zweedse zangeres waar Don’t Worry Bout Me wel bleef steken in de Tipparade. Linnea Södahl, zoals de 32-jarige zangeres in het dagelijks leven heet, komt nu met een eigen track. De melodie klinkt ongetwijfeld bekend; in 1999 stond de Italiaanse groep Eiffel 65 met Blue (Da Ba Dee) op nummer 1.

26 (--) DON’T START NOW- Dua Lipa
Ze was de meest succesvolle artiest van 2018 en overtrof niet de geringste namen van Ed Sheeran, Marshmello, Calvin Harris en David Guetta. Dit jaar kon de 24-jarige Britse alleen nog teren op Electricity dat nog drie weekjes onderin de Top 40 verbleef. Swan Song bleef daarna steken in de Tipparade. Deze vrijdag keert Dua Lipa terug met een compleet nieuwe look en een disco-achtige track: “Dit liedje moest als eerste verschijnen om het ene hoofdstuk van mijn leven te sluiten en een andere te beginnen. Een nieuw tijdperk met een nieuwe sound”, zo kondigt ze aan.

27 (--) USED TO LOVE- Martin Garrix & Dean Lewis
Martin Garrix werkte in de periode dat hij enkelproblemen had aan nieuwe muziek. Op dat moment werd al duidelijk dat er ook een track met Dean Lewis in de maak was. De Australische zanger, die vorige week zijn 33e levensjaar is begonnen, brak vorig jaar door met Be Alright dat een half jaar in de Top 40 wist te blijven. Stay Awake lukte dit jaar niet maar de samenwerking met Martin Garrix is beslist een smaakmaker.

28 (--) JIJ EN IK TEGEN DE WERELD- Maan
Komend jaar maakt Maan weer een rondje langs de clubs van Nederland. 8 van de 9 shows zijn inmiddels al uitverkocht waar er voor het concert in Leeuwarden op schrikkeldag nog een paar kaarten beschikbaar zijn. 2019 is voor Maan beslist succesvol geweest. Zo werd Hij Is Van Mij, de track met Kris Kross Amsterdam, Tabitha en Bizzey, haar grootste Top 40-hit en ook solo deed ze met Zo Kan Het Dus Ook prima zaken. Jij En Ik Tegen De Wereld is de nieuwe single die Maan deze week dropt.

29 (--) ANOTHER PLACE- Bastille & Alessia Cara
Dat Alessia Cara een plek zou krijgen op de nieuwe single van Bastille was geen verrassing meer. Hoewel nieuw… Another Place kenden we al van het album Doom Days. Tijdens het concert van Bastille in Toronto verscheen Alessia Cara op het podium om mee te zingen. En laat er nou net op die plek ook gewerkt zijn aan beelden voor de videoclip. De Canadese zangeres doet de laatste tijd veel samenwerkingen; na haar solohits Here en Scars To Your Beautiful volgden samenwerkingen met Zedd, Logic en Alec Benjamin.

30 (--) GETAWAY- Kraantje Pappie
Kraantje Pappie komt vrijdag met zijn volgende track als opvolger van Vallende Ster. Die track maakt het contrast rond de 33-jarige rapper compleet want zowel Vallende Ster als ook Moment verlieten de Top 40 op 5 oktober van dit jaar. De eerste werd zijn kleinste succes, de tweede juist zijn grootste. Getaway kan binnenkort de elfde Top 40-hit voor Kraantje Pappie gaan worden.