Tipparade: Jan Smit hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 André Rieu Avicii Mabel Krezip The Chainsmokers Bebe Rexha Miley Cyrus
Jan Smit | John de Beversmit

Deze vrijdag gaat het WK Voetbal voor vrouwen van start in Frankrijk. Met Wij Zijn Nederland steken Jan Smit, André Rieu, John de Bever en Jack van Gelder het team een hart onder de riem.

De Top 40 kent deze vrijdag flink wat vernieuwing met vijf binnenkomers. In de Tipparade blijft de langst genoteerde track, Open Up (van Matt Simons), als enige zitten. De 32-jarige Amerikaan lijkt na 8 weken in de Tipparade dan ook niet met dat nummer zijn vijfde Top 40-hit meer te gaan scoren. Katy Perry maakt met Never Really Over de grootste sprong voorwaarts door twaalf plekken winst te pakken op nummer 17.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

22 (--) WIJ ZIJN NEDERLAND- Jan Smit ft. André Rieu, John de Bever en Jack van Gelder
Komende dinsdag moet het Nederlands elftal aan de bak tijdens het WK Voetbal voor vrouwen als Nieuw-Zeeland om 15.00 uur de tegenstander is. Wij Zijn Nederland is het thema dat Jan Smit maakte voor het toernooi. De Volendammer schakelde de hulp in van André Rieu, John de Bever en Jack van Gelder. Rieu zagen we in 2013 voor het laatst in de Tipparade met de Kroningswals waar Jack van Gelder dat jaar met zijn bijdrage aan het Koningslied nog in de Top 40 stond. John de Bever is in dat opzicht een ‘oud gediende’; hij stond in 1980 voor het laatst in de Tipparade met Als Ik Later Eens Trouw.

25 (--) MOTHER’S DAUGHTER- Miley Cyrus
Miley Cyrus geeft op haar nieuwste track flink gas. “Don’t f*ck with my freedom”, zo zingt ze. De track is dan ook een thema dat steun moet bieden aan de vrijheid van vrouwen. Ondertussen geeft ze een verkapt compliment aan haar moeder, Tish. Ze schreef de track samen met Andrew Wyatt en Alma en tegelijk met het nummer verschenen er nog vijf andere tracks op de EP She Is Coming. Die EP is het eerste deel van een drieluik dat binnenkort nog een totaal van twaalf andere nieuwe tracks van de 26-jarige zangeres moet brengen.

26 (--) CALL YOU MINE- The Chainsmokers ft. Bebe Rexha
Nadat we op de afgelopen nummers van The Chainsmokers vooral Drew hoorden zingen is er nu een complete hoofdrol voor Bebe Rexha. “Bebe was een van de eerste artiesten die we ooit mochten ontmoeten. We telden toen nog helemaal niet mee maar waren er wel altijd voor elkaar met adviezen en steun”, zo vertelt het duo. Sinds de ontmoeting zijn we nu zes jaar verder. The Chainsmokers gaan met hun nieuwe track op weg naar hun elfde Top 40-hit waar Bebe Rexha er nét eentje minder heeft weten te scoren.

27 (--) HEAVEN- Avicii
Chris Martin en Avicii werkten eerder samen aan A Sky Full Of Stars en als wederdienst leverde de Coldplay-zanger zijn vocalen voor Heaven. En dat nummer was allerminst een eenvoudige bevalling. Chris was er nooit echt tevreden over en liet Avicii zo’n 600 verschillende versies uitwerken waarbij de stem van Martin steeds een beetje werd aangepast. Het was de bedoeling dat Heaven al in 2015 op het album Stories zou komen maar uiteindelijk sneuvelde het ten faveure van 14 andere nummers. Heaven is nu de nieuwe single van Avicii. Deze donderdag verscheen postuum het derde studioalbum van Avicii, Tim.

28 (--) HOW WOULD YOU FEEL- Krezip
Pinkpop heeft ongetwijfeld een bijzonder plekje in de harten van de leden van Krezip. Het festival zorgde in 2000 voor de doorbraak van de groep met I Would Stay. Drie keer stond Krezip op het affiche van Pinkpop; twee andere keren vielen ze in voor Amy Winehouse en Depeche Mode die verstek moesten laten gaan. Zondag spelen ze aan het einde van de middag op het hoofdpodium. In oktober volgen dan nog drie concerten in de Ziggo Dome. Twee van die shows zijn inmiddels al uitverkocht; voor 24 oktober zijn er nog wel kaarten. Op het moment dat Lost Without You uit de Top 40 valt verschijnt er met How Would You Feel een nieuwe single van het zestal. “Tussen alle mooie nieuwe avonturen die we samen weer mogen beleven was er ineens inspiratie voor nog een nieuwe song”, zo deelde Krezip via hun sociale media.

29 (--) MAD LOVE- Mabel
Het debuutalbum van Mabel laat nog eventjes op zich wachten. Maar dat zal de verwachtingen alleen maar groter maken… High Expectations is dan ook de titel van het album dat op 2 augustus moet verschijnen. Aan het album werkten onder meer MNEK, Snakehips en Marlon Roudette mee. Don’t Call Me Up, haar Nederlandse debuut, stond tien weken in de top 3 maar wist de eerste plek niet te bereiken. Deze week is Mad Love de volgende single van de 23-jarige zangeres. Ze schreef haar single met Camille Purcell en Steve Mac.

30 (--) CHOIR- Guy Sebastian
Met Before I Go stond Guy Sebastian vier maanden in de Top 40. Een succesvol debuut want de 37-jarige Australische zanger stond er gewoon mee in de top 10. Inmiddels is het tijd voor een opvolger. “Een nummer over mensen die geen garantie zijn. Pak het moment en wacht niet om ze te bellen of bij ze te zijn”, zo vertelt hij. Choir is de tweede single die verschijnt als voorloper van een nieuw album, dan al weer zijn negende.