Tipparade: Godzilla is hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Juice Wrld Eminem Donnie Maan Kraantje Pappie Lil Mosey Surfaces

Godzilla, de track die Eminem met Juice Wrld maakte, is de hoogste van zes binnenkomers in de nieuwe Tipparade.

Bovenin de Tipparde zien we de grootst mogelijke stijging die een track kan pakken; Rolf Sanchez stond vorige week met zijn Como Tu helemaal onderin de lijst waar de Alarmschijf van Qmusic nu helemaal bovenin is gekomen. Voor twee tracks staat de teller op 6 weken; Birthday (van Anne-Marie) en Bleeding (van Dotan) zijn daarmee de langst genoteerde tracks in de Tipparade.

Vier nummers zijn deze week gesneuveld in de opmars richting de Top 40 waar twee andere tracks deze week de lijst wel hebben weten te halen. Van de zes nummers die daardoor de Tipparade weten binnen te komen zijn er twee rechtstreeks toe te schrijven aan het succes in de TikTok-app. De zes nieuwelingen zetten we natuurlijk voor je op een rij. De volledige Tipparade van deze week bekijk je hier.

25 (--) GODZILLA- Eminem feat. Juice Wrld
Op Rap God liet Eminem zijn rapkwaliteiten al duidelijk zien; hij vestigde met ruim 9 lettergrepen in 1 seconde een wereldrecord. Met de track Godzilla zet hij opnieuw een bijzondere prestatie neer door 229 woorden de revue te laten passeren in 30 seconden. Eminem maakte het nummer met Juice Wrld, de rapper die eind vorig jaar op 21-jarige leeftijd overleed. Godzilla is de tweede single van het album Music To Be Murdered By. Op 9 maart verscheen de clip bij de track waarin ook Dr. Dre en Mike Tyson te zien zijn.

26 (--) BLUEBERRY FAYGO- Lil Mosey
In 2016 dropt de 14-jarige Lil Mosey met So Bad zijn eerste track op SoundCloud. Twee jaar later is Pull Up zijn eerste commerciƫle release waarna met Northsbest en Certified Hitmaker inmiddels ook twee albums van de rapper zijn verschenen. Blueberry Faygo verscheen op 7 februari en klinkt bekend vanwege samples die afkomstig zijn uit My My My, de track waarmee Johnny Gill in 1990 een bescheiden Top 40-hit scoorde. De track is inmiddels opgepakt voor verschillende challenges op TikTok en dat heeft er al voor gezorgd dat het zijn grootste Amerikaanse succes tot nu toe is geworden.

27 (--) SUNDAY BEST- Surfaces
Het Amerikaanse duo Surfaces wordt gevormd door Forrest Frank en Colin Padalecki. In 2017 is Surf het eerste album en in 2019 volgt er met Where The Light Is een tweede album. In juli van 2019 verschijnt de videoclip van Sunday Best. De single lijkt in eerste instantie niet al te veel te doen maar dat wordt anders als de track wordt opgepikt op TikTok. Het resulteert in Top 40-hits in onder meer Oostenrijk, Belgiƫ, Canada, Ierland, Noorwegen en Nieuw-Zeeland.

28 (--) CAUTION- The Killers
In 2004 maken The Killers voor het eerst hun opwachting in de Tipparade met Somebody Told Me. Het zou nog tot 2008 duren voordat ze ook de Top 40 weten te bereiken. Human staat uiteindelijk twee weken op nummer 2 en wordt de grootste hit van de groep rond leadzanger Brandon Flowers. Eind 2019 maakt de band bekend dat het zesde studioalbum in de maak is, Imploding The Mirage. Dat album moet op 29 mei verschijnen en vooruitlopend op de release is Caution de eerste track.

29 (--) RODE WIJN- Kraantje Pappie & Maan
Kraantje Pappie stond het afgelopen jaar twee keer in de top 10 met Drup en Moment (met o.a. Kris Kross Amsterdam). Die laatste groeide zelfs uit tot zijn grootste Top 40-hit. Vallende Ster en Nacht werden meer bescheiden hits. Voor zijn nieuwste track, Rode Wijn, heeft Kraan de hulp ingeschakeld van Maan. Zij schreef in 2019 ook haar grootste hit op haar naam via een samenwerking met Kris Kross Amsterdam, Hij Is Van Mij. Na twee solohits, Zo Kan Het Dus Ook en Ze Huilt Maar Ze Lacht, is het voor de 23-jarige zangeres opnieuw tijd voor een samenwerking.

30 (--) QUARANTAINE- Donnie
Het woord quarantaine is een van oorsprong medische term die stamt uit het Italiaans. In de 14e eeuw woedde er een pestepidemie en schepen waren verplicht om 40 dagen in de haven te wachten voordat de bemanning van boord mocht. De afzondering diende dus om het besmettingsrisico te beperken. Rapper Donnie, die de actualiteit niet schuwt, maakte een track over de afzondering. En dat hij daarin creatief is blijkt op zijn Instagram waar hij laat zien hoe hij de ene kant van zijn gezicht wel een baard liet hebben waar hij de andere helft van zijn gezicht glad schoor.