Tipparade: Dansen Aan De Gracht is de hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Pop Smoke Jaap Reesema Pommelien Thijs Armin Van Buuren Matt Simons Sigurd Barrett Duncan Laurence Dua Lipa Angèle Meduza Dermot Kennedy Snelle Thomas Acda Dotan
Tipparade: Dansen Aan De Gracht is de hoogste binnenkomer

What You Know Bout Love van Pop Smoke is de nieuwe leider in de Tipparade, die deze week zes binnenkomers telt.

De track van de overleden rapper staat inmiddels zes weken genoteerd. Het is dringen in de top 3, want Need You Know van Armin van Buuren en Jake Reese schiet van 3 naar 2 en ook Better Tomorrow van Matt Simons valt de top 3 binnen, door van 5 naar 3 te stijgen. Een aantal tracks lijken hard op weg naar de Top 40. Zo knalt de hype van dit moment, de remix van Pilfingerdansen van Sigurd Barrett van 23 naar 7 en boeken Galantis, NGHTMRE en Liam O’Connell zestien plaatsen winst. Tu Tu Tu (That’s Why We) landt op de elfde plek. De grootste stijger van deze week staat op naam van Jaap Reesema en Pommelien Thijs: Nu Wij Niet Meer Praten mag meteen 21 plaatsen overslaan en is deze week de nummer 9.

De complete Tipparade check je hier. Uiteraard stellen we hieronder met plezier de zes nieuwkomers aan je voor.

24 (--) DANSEN AAN DE GRACHT – Dopebwoy & Lil Kleine
Vorige week verscheen Hoogseizoen, het vierde album van rapper Dopebwoy. Toch zal Jordan Jacott, zoals hij in het dagelijkse leven heet, met de nodige zenuwen de release hebben beleefd. Het is namelijk zijn eerste album dat op zijn eigen label Forever Lit Records verscheen. Op Hoogseizoen staan samenwerkingen met artiesten als Boef, Henkie T. en Jonna Fraser, die op zijn laatste Top 40-hit Vakantie te horen was. Op Dansen Aan De Gracht check je Lil Kleine als gastartiest.

26 (--) FEVER – Dua Lipa & Angèle
Dua Lipa kan met de grootste artiesten op deze wereld werken. Toch vindt de zangeres het ook lekker om nieuw talent in de spotlights te zetten. Dat bewijst ze ook op Fever, want daarop werkt ze samen met de 24-jarige, Belgische zangeres Angèle. Zij scoorde in haar thuisland al heel wat hits, waaronder Tout Oublier en Oui Ou Non. Muziek werd haar met de paplepel ingegoten. Haar vader is namelijk singer-songwriter en haar broer is de Brusselse rapper Roméo Elvis. Fever kan weleens de internationale doorbraak van het Belgische talent worden.

27 (--) PARADISE – Meduza & Dermot Kennedy
Het Italiaanse Meduza, dat bestaat uit Matt Madwill, Simon de Jano en Luke Degree, leerden we vorig jaar kennen dankzij Piece Of Your Heart, dat het drietal met Goodboys maakte. Die track bleef vorig jaar op de vierde plek steken en later werd ook Lose Control met diezelfde Goodboys én Becky Hill nog een top 20-hit. Nu is er Paradise, waarop de Ierse singer-songwriter Dermot Kennedy te horen is. Hij scoorde vorig jaar een dikke hit met Power Over Me en was in de UK ook nog succesvol met nummers als Outnumbered en Giants.

28 (--) FEEL SOMETHING – Armin van Buuren feat. Duncan Laurence
Sharon Den Adel, Jacqueline Govaert, VanVelzen, Kensington, Jake Reese… Zomaar wat namen van Nederlandse artiesten die met Armin van Buuren een track hebben mogen maken. Nu kan aan dat rijtje ook Duncan Laurence worden toegevoegd. Die laatste beleeft een spannende tijd, want op 13 november komt zijn eerste album uit, dat de titel Small Town Boy heeft gekregen. Armin slaat met de binnenkomst van Feel Something een dubbelslag. Hij staat momenteel ook met Need You Now (met Jake Reese) in de Tipparade.

29 (--) PAPA HEEFT WEER WAT GELEZEN – Snelle & Thomas Acda
Verrassing! Afgelopen maandag maakte Snelle bekend dat hij met nieuw werk zou komen. En dus is vanaf 6 november zijn EP Sebastiaan te streamen. Daarop staan zes nummers, waarvan er drie fonkelnieuw zijn. Één van die nummers is Papa Heeft Weer Wat Gelezen, dat hij maakte met Thomas Acda. Hij is al heel lang een idool van de Gelderlander. Afgelopen januari traden de twee samen op tijdens De Vrienden van Amstel LIVE. Thomas begeleidde Reünie op zijn akoestische gitaar. Voor die track reikte hij Snelle vorige jaar al een platina plaat uit.

30 (--) THERE WILL BE A WAY – Dotan
Vorig jaar maakte Dotan zijn comeback met de track Numb, dat hem voor het eerst sinds 2016 weer een Top 40-hit bracht. Het zorgde ervoor dat de zanger zijn blik weer op muziek kon richten. There Will Be A Way is na Letting Go, Bleeding en No Words de volgende gloednieuwe track die hij de wereld in slingert.

Foto: YouTube