Tipparade: Broederliefde hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Liam Payne Famke Louise Broederliefde Jason Derulo Ariana Grande R3hab
Tipparade: Broederliefde hoogste nieuwe

De Tipparade telt deze week zes binnenkomers en daarbij verwelkomen we Badd Dimes en Sofia Carlson met hun eerste potentiële Top 40-hits.

De hele week hoorde je Happier (van Marshmello en Bastille) als de nieuwe Alarmschijf op Radio 538. Die track zal komende week zijn opwachting maken in de Media Markt Top 40 en is deze week de snelste stijger in de Tipparade. De zes binnenkomers zetten we voor je op een rij:

21 (--) WAAR WACHT JE OP- broederliefde
Op 20 juli verscheen We Moeten Door 2, een vervolg op het album dat ze eind vorig jaar uitbrachten. Op het nieuwe Broederliefde-album zijn samenwerkingen te vinden met onder meer Frenna, Ronnie Flex, Josylvio, Glennis Grace en Afrojack. Waar Wacht Je Op, deze week de hoogste nieuwe in de Tipparade, klinkt je wellicht bekend in de oren. Een belangrijke component van het nummer is Blue (Da Ba Dee), de hit waarmee Eiffel 65 in 1999 voor vijf weken de Top 40 wist aan te voeren.

24 (--) BREATHIN- ariana grande
Twee weken geleden bracht Ariana Grande haar vierde studioalbum uit. Twee tracks van het album staan deze week in de Top 40: No Tears Left To Cry en God Is A Woman. Beide nummers staan inmiddels echter in de achteruitversnelling. In Breathin zingt de 25-jarige zangeres over de paniekaanvallen die ze heeft doorgemaakt. Het nummer kwam deze week in de Verenigde Staten binnen op nummer 22 en op nummer 8 in het Verenigd Koninkrijk als het meest aangeklikte nieuwe nummer van Sweetener. 

26 (--) BEN JE DOWN?- famke louise feat. jayh & badd dimes
Dit jaar pakte Famke Louise haar eerste Top 40-hit met Fan, de track die ze met Ronnie Flex tot nummer 4 wist te brengen. Met opvolger Slangen lukte het niet om verder te komen. De 19-jarige staat inmiddels 7 weken in de Tipparade met haar bijdrage op de remix van Wine Slow (van Idaly) en slingert deze week haar eigen track, een samenwerking met Jayh en Badd Dimes, de Tipparade in.

28 (--) GOODBYE- jason derulo x david guetta feat. nicki minaj and willy william
Een kwartet van formaat blaast Con Te Partiro nieuw leven in. Het nummer was in 1996 de tweede Top 40-hit voor Andrea Bocelli die er een jaar later, in de versie met Sarah Brightman, zijn grootste Top 40-succes mee wist te scoren. Derulo, Guetta, Minaj en William zijn inmiddels al goed voor 75 Top 40-hits en daarbij is Willy William met zijn twee noteringen een zeer bescheiden speler. Anders is dat voor David Guetta die met deze Goodbye mogelijk op weg gaat naar zijn 44e hit in de Top 40. 

29 (--) FIRST TIME- liam payne & french montana
Over twee weken mogen we het debuutalbum van Liam Payne verwachten. Inmiddels kennen we waarschijnlijk al een flink aantal tracks van het album via Strip That Down, Bedroom Floor en Familiar. Afgelopen week bracht de 25-jarige One Direction-zanger nóg eens vier nummers uit vooruitlopend op dat album met de ep First Time. De titeltrack van die ep is een samenwerking met French Montana.

30 (--) RUMORS- r3hab & sofia carson
Het lijstje van Tipparade-noteringen van Fadil El Ghoul, zoals R3hab in het dagelijks leven heet, groeit gestaag. In 2009 was zijn samenwerking met Addy van der Zwan op Get Get Down zijn eerste notering en daarna volgden nummers met onder meer Shermanology, Nervo, Ciara, Quintino en eerder djt jaar nog met Ali B. Voor zijn nieuwste track zocht hij de samenwerking op met de 25-jarige Amerikaanse Sofia Carson.