Tipparade: 10 nieuwkomers in de lijst

De Tipparade heeft deze week een flinke opfrisbeurt gekregen: maar liefst 10 nummers zijn nieuw in de lijst en Higher van Clean Bandit en Iann Dior neemt de eerste plek over van I Hope van Gabby Barrett, dat de Top 40 niet heeft gehaald.

De Britse groep en de Amerikaanse rapper stijgen van 5 naar 1 en heeft Memories 2021 van David Guetta en Kid Cudi als belangrijkste achtervolger. Die remake stijgt van 3 naar 2. Astronaut In The Ocean van Masked Wolf is één van de vele grote stijgers en schiet van 15 naar 3. Achter de Australische rapper gaat ook Rag‘n’Bone Man met All I Ever Wanted hard. Dat nummer wint 7 plaatsen en komt terecht op 4. Big van Rita Ora, David Guetta, Imanbek en Gunna (van 21 naar 7), Was It Just Me van Douwe Bob (van 28 naar 8), 1 Op Een Miljoen van Metejoor en Babet (van 29 naar 9) en Calling My Phone van Lil Tjay en 6lack (van 24 naar 10) stijgen de top 10 in.

Bekijk hier de complete Tipparade, met nog veel meer stijgers. De 10 binnenkomers stellen we hieronder met alle liefde aan je voor.

14 (--) BLIJVEN SLAPEN – Snelle x Maan
Maan en samenwerkingen: dat is bijna een garantie voor succes. Sterker nog: de helft van haar 10 Top 40-hits maakte de Noord-Hollandse zangeres met andere artiesten, zoals Jonna Fraser en Ronnie Flex. Momenteel staat ze nog in de top 10 van de Top 40 met Als Ik Je Weer Zie, waarop ook Thomas Acda, Paul De Munnik en Typhoon op te horen zijn en nu is er een collab met Snelle. Het is een mooi voorproefje op het derde album van het Gelderse hitkanon, dat vanaf 12 maart te streamen is. Daarnaast komt er ook een Netflix Original-documentaire aan, dat de titel Zonder jas naar buiten heeft gekregen. Daarin is te zien hoe Snelle toewerkt naar de lancering van zijn nieuwste werk.

15 (--) BED – Joel Corry x Raye x David Guetta
Op 25 juli 2020 waren we net begonnen aan een warme zomer. Het was de dag dat Head & Heart van Joel Corry voor het eerst in de Nederlandse Top 40 stond. 32 weken later staat de Britse dj en producer nog steeds met die track in de Lijst der Lijsten. Het is inmiddels de op tien na grootste Top 40-hit ooit. Probeer daar nog maar eens overheen te komen. Nou, daar heeft Joel, die bekend werd door de MTV-serie Geordie Shore, goed over nagedacht. Hij schakelde de man in die net zo makkelijk hits scoort, als een voetballer scoort in open doel: David Guetta. Voor de zang werd een oude bekende van de Fransman opgetrommeld. Raye hoorde je namelijk ook op zijn hit Stay (Don’t Go Away), die in 2019 tot 29 kwam.

20 (--) VOOR ALTIJD – André Van Duin
Hij wilde even de deur uit. Maar plotseling kreeg Danny Vera een melodie in zijn hoofd, die erom vroeg om verder uitgewerkt te worden. Dus bleef hij binnen en ging hij aan de slag. Het nummer dat hier uiteindelijk uitkwam, vond de Zeeuwse zanger uiteindelijk perfect passen bij de stem van André van Duin. Die zag de track wel zitten, maar herschreef het om het bij zijn eigen situatie te laten passen. Daarmee is Voor Altijd een ode geworden aan zijn man, Martin Elferink, die vorig jaar de strijd tegen kanker verloor. De opbrengsten van Voor Altijd gaan dan ook naar KWF Kankerbestrijding. Voor Altijd beleefde zijn primeur in Matthijs van Nieuwkerks programma Matthijs Gaat Door. Mocht het nummer de Top 40 halen, dan wordt het André's 42e hit in de enige echte hitlijst van Nederland!

24 (--) TOO MUCH – Dimitri Vegas & Like Mike, Dvbbs & Roy Woods
Heel wat artiesten hebben het afgelopen jaar gebruikt om nieuw materiaal te maken in de studio. Je moet tenslotte wat, als er door de coronapandemie geen optredens mogelijk zijn. Ook Dimitri Vegas en Like Mike schaafden aan verse tracks. Één daarvan is Too Much, dat de Vlamingen maakten met Dvbbs, dat bestaat uit de Canadese broers Alex en Chris van den Hoef. Je kent ze van hun nummer 1-hit Tsunami (met Borgeous) uit 2013 en de hits Gold Skies (met Sander van Doorn, Martin Garrix en Aleesia) en La La Land (met Shaun Frank en Delaney Jane). De twee acts werkten in 2013 al samen op het nummer Stampede. Deze keer schakelden ze de 24 jarige, Canadese rapper Roy Woods in. Hij was eerder al te horen op Juliet & Romeo van Martin Solveig.

25 (--) FIREWORKS – Purple Disco Machine feat. Moss Kena & The Knocks
Al jaren timmerde de Duitse dj Tino Piontek aan de weg, maar een echte doorbraak in de hitlijsten kwam er maar niet. Tot vorig jaar. Onder de naam Purple Disco Machine bereikte hij met Hypnotized (met Sophie And The Giants) de tweede plek in de Italiaanse hitlijst en niet veel later volgden ook andere landen. In de afgelopen maanden volgde Nederland eindelijk. Dus is het hoog tijd voor een nieuwe track. En die is een stuk meer funky dan Hypnotized. Dat komt onder andere door de inbreng van de Britse producer Moss Kena en het Amerikaanse electropopduo The Knocks. Je zou hen, Ben Ruttner en James Patterson, kunnen kennen van het nummer Best Friend van Sofi Tukker.

26 (--) 501 – Bilal Wahib & Ronnie Flex
Bilal Wahib won in januari al de Top 40 Award voor beste nieuwkomer in 2020 en kan binnenkort misschien opnieuw wat beeldjes aan zijn prijzenkast toevoegen. Hij is genomineerd voor een Edison Pop, in de categorie ‘Song’ en in de categorie ‘Nieuwkomer’. Daarin neemt hij het op tegen Het Is Al Laat Toch van Racoon en Soldier On van DI-RECT. Na nummers als Jaloers en Donderdag (met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters) moesten we even wachten op nieuw werk van de Mocro Maffia-ster. Dat wachten wordt nu beloond met een collab met Ronnie Flex. 501 is een ode aan een knappe vrouw die Bilal per toeval op straat spot.

27 (--) LEAVE A LITTLE LOVE – Alesso & Armin van Buuren
Kun jij, zonder te spieken, vertellen wat de laatste Top 40-hit van Alesso is? Waarschijnlijk sta je nu met een mond vol tanden, dus verklappen we het antwoord maar: dat was Remedy, waarmee de Zweedse dj en producer in 2018 niet verder kwam dan 35. Zijn grootste hit is Heroes (met Tove Lo) dat op nummer 10 wist te pieken in 2014. Aan zijn nieuwe single Leave A Little werkte niemand minder dan onze eigen Armin van Buuren mee. Voor de vocalen werd Mila Josef ingevlogen. Zij was vorig jaar al te horen op Armins track This I Vow.

28 (--) ONE MORE TIME – Robin Schulz & Felix Jaehn feat. Alida
Robin Schulz en Felix Jaehn braken rond dezelfde periode door. Robin stond in de zomer van 2014 op nummer 1 in de Top 40 met Prayer In C (met Lily Wood & The Prick) en Felix Jaehn flikte het iets meer dan een half jaar later met de remix van Omi’s Cheerleader. Inmiddels is Robin Schulz één van de succesvolste Duitse Top 40-acts ooit en hebben we Felix al een tijdje niet meer in de lijst gezien. Daar kan binnenkort verandering in komen, want de twee landgenoten werkten voor One More Time samen. Ze werden bijgestaan door de Noorse zangeres Alida. Dat is geen onbekende voor Robin, want vorig jaar bereikte hij met haar via In Your Eyes de vijfde plaats. Alida was ook te horen op Another Life van Lucas & Steve.

29 (--) I’M NOT GOING ANYWHERE – Wulf
Wulf maakte vorig jaar grote indruk in Beste Zangers. Niet alleen vanwege zijn zangkwaliteiten, maar ook door zijn openhartigheid. Hij vertelde onder andere over het trauma dat hem nog steeds weleens aangrijpt. Zijn vader verloor zijn baan en daardoor werd het gezin van Lieuwe Albertsma, zoals Wulf echt heet, op straat gezet. Een tocht langs opvangcentra volgde en heel wat spullen van de familie verdwenen in een container. Daarnaast zorgde zijn vroege exit bij The voice of Holland (bij de Blind Auditions) voor flink wat onzekerheid en angst. Maar Wulf brak door en inmiddels staat de teller al op 7 Top 40-hits, waaronder klappers als Summer On You (met Lucas & Steve), Mind Made Up en All Things Under The Sun. Op zijn nieuwe track I’m Not Going Anywhere maakt hij duidelijk voorlopig niet van plan te zijn om te verdwijnen.

30 (--) SPACEMAN – Nick Jonas
De afgelopen jaren was Nick Jonas druk in de weer met zijn broers Joe en Kevin. De Jonas Brothers zetten zich muzikaal weer op de kaart, met nummers als Sucker, Only Human, What A Man Gotta Do en X (met Karol G). Maar de mannen hebben ook hun eigen ambities en dus lijken ze nu ieder weer hun eigen pad te kiezen. Bovendien kunnen ze door corona niet verder werken aan het album waar al wat tracks voor werden geschreven. Nick komt nu met Spaceman. De release daarvan wordt groots aangepakt, want op 27 februari is de zanger te gast bij Saturday Night Live. Daar zal hij de aflevering presenteren en uiteraard zijn nieuwe track zingen.

Foto: YouTube