Tiësto scoort 23e Top 40-hit

- Hitlijsten

 Tiësto Kraantje Pappie

Deze week, qua posities, twee bescheiden binnenkomers die ondertussen wel het aantal Nederlandse producties in de lijst op 18 houdt.

36 (--) GOD IS A DANCER- Tiësto & Mabel
Vorig weekend stapte Tiësto in het huwelijksbootje met zijn Annika. Op Instagram deelde Tijs Verwest, zoals de Brabantse dj en producer eigenlijk heet, een paar romantische foto’s van zichzelf en zijn 27 jaar jongere bruid in de woestijn van het Amerikaanse Utah. Bijna gelijktijdig bracht Tiësto een nieuwe track uit. Op God Is A Dancer hoor je Mabel zingen. Haar ken je natuurlijk nog van de hit Don’t Call Me Up, waarmee ze dit voorjaar tot de tweede plek in de Top 40 kwam, en opvolger Mad Love. Voor Tiësto komt de Top 40-teller door God Is A Dancer op 23 hits. Zijn Top 40-debuut uit 1999, met Ferry Corsten en onder de naam Gouryella, is dan niet meegeteld. Qmusic riep God Is A Dancer uit tot Alarmschijf.

40 (--) VALLENDE STER- Kraantje Pappie
“Haha, na al die jaren nog steeds zenuwachtig als een klein kindje voor een release”. Met die tekst kondigde Kraantje Pappie een week geleden op Facebook zijn nieuwste single aan. Vallende Ster is de titel. De rapper uit Groningen, die in het dagelijks leven Alex van der Zouwen heet, brak in 2012 door met de track Waar Is Kraan? en haalde sindsdien negen keer de Top 40. Vallende Ster is dus zijn tiende notering in de lijst en de tweede in die van deze week, want ook op nummer 37 kom je de rapper tegen. Daar staat zijn samenwerking Moment met Kris Kross Amsterdam en Tabitha nog altijd genoteerd. Een paar dagen geleden maakte Kraantje Pappie bekend komend voorjaar een clubtour door Nederland te doen.