The Kid Laroi en Justin Bieber denderen top 10 binnen

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Justin Bieber Suzan & Freek Shouse
The Kid Laroi en Justin Bieber denderen top 10 binnen

Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De track knalt binnen op de negende plek en lijkt kandidaat om de komende weken naar de top door te schieten. Ook Onderweg Naar Later van Suzan & Freek en Love Tonight van Shouse zijn nieuw.

9 (--) STAY – The Kid Laroi & Justin Bieber
De ‘Australische Justin Bieber’. Zo werd The Kid Laroi ook wel genoemd, toen hij een half jaar geleden doorbrak met Without You. Met die hit stond Charlton Howard, zoals The Kid eigenlijk heet, zeventien weken in de Top 40 en kwam tot de tweede plaats. Zijn nieuwste hit is een duet met zijn Canadese collega. Inderdaad, met Justin Bieber zelf dus. Het is niet voor het eerst dat de twee samenwerken. Je hoort The Kid Laroi ook op de track Unstable, dat op Justins album Justice staat. Met Stay komen ze nu samen de Top 40 binnen. Het nummer werd mede geschreven en geproduceerd door Charlie Puth. Heel origineel is de titel niet. In de Top 40-geschiedenis is dit al de achtste hit die Stay heet. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf.

24 (--) ONDERWEG NAAR LATER – Suzan & Freek
De ouders van zowel Suzan als Freek waren dankzij de vorige hit van het duo, Goud, een beetje in paniek. De tekst van dat nummer gaat duidelijk over een relatiebreuk. Daardoor dachten sommige mensen dat het autobiografisch was en dat het stel een punt had gezet achter hun relatie. Niets is echter minder waar. De nieuwste hit van Suzan Stortelder en Freek Rikkerink, zoals de twee voluit heten, is een stuk positiever en veel vrolijker qua tekst. Onderweg Naar Later is de titel. Ditmaal zingt het duo over het opnieuw oppakken van de draad met iemand die je een tijdje uit het oog was verloren. Onderweg Naar Later is de achtste Top 40-hit voor Suzan & Freek, die deze zomer weer gaan toeren door Nederland.

39 (--) LOVE TONIGHT – Shouse
Als je de videoclip bij Love Tonight, de eerste Top 40-notering van het Australische dj-duo Shouse, bekijkt, moet je misschien wel denken aan jaren ’80-acts als Band Aid of USA For Africa. Dat waren gelegenheidsprojecten van een hoop bekende artiesten uit die tijd, om geld in te zamelen voor een goed doel. Ed Service en Jack Madin, die samen achter Shouse zitten, wilden dat concept een beetje op de hak nemen en daarom vroegen ze een hoop zangers en zangeressen uit hun thuisstad Melbourne om met z’n allen Love Tonight in te zingen. Dat gebeurde al in 2017. Een hit werd het nummer toen niet, maar dankzij de vele remixen die inmiddels van Love Tonight zijn gemaakt, staat de track vier jaar later alsnog in de Top 40.

Foto: YouTube