Bon Gepakt hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Donnie René Froger Ed Sheeran Armin Van Buuren Davina Michelle Rondé
Bon Gepakt hoogste binnenkomer in de Top 40

René Froger moest ruim 9 jaar wachten op een nieuwe Top 40-hit, maar deze week is het raak. Bon Gepakt (met Donnie) is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40 en blijft daardoor Shivers van Ed Sheeran, Hold On van Armin van Buuren en Davina Michelle en Hard To Say Goodbye van Rondé voor.

22 (--) BON GEPAKT – Donnie feat. René Froger
"Bij de Toppers ontvangen we alleen de groten der aarde." Dat zei René Froger met een dikke knipoog toen hem werd gevraagd of Donnie een gastoptreden mag doen tijdens de concerten die De Toppers eind december in Rotterdam Ahoy zullen geven. De twee spraken af dat pas als hun samenwerking Bon Gepakt meer dan twee miljoen streams op Spotify zou halen, Donnie welkom is op het podium bij de Toppers. Die mijlpaal werd een paar dagen geleden bereikt en dus kun je Bon Gepakt over een dikke drie maanden door Ahoy horen schallen. Dankzij zijn samenwerking met Donnie staat René Froger voor het eerst in ruim negen jaar weer eens in de Top 40. Het nummer Samen uit 2012 was tot nu zijn laatste hitnotering.

25 (--) SHIVERS – Ed Sheeran
Heel even leek het erop dat Visiting Hours de opvolger van Bad Habits zou worden in het lijstje Top 40-hits van Ed Sheeran, maar niets is minder waar. Terwijl Visiting Hours deze week met stille trom uit de Tipparade verdwijnt, is het Shivers dat binnenkomt in de Top 40. Op zich niet zo gek als je weet dat Visiting Hours geen officiële single was, maar meer een soort van extraatje van Ed voor zijn fans. Shivers is daarentegen wel echt een nieuwe single van de 30-jarige Brit. Net als Bad Habits kun je het nummer vinden op Eds nieuwe album, dat op 29 oktober zal verschijnen. Zoals je van hem gewend bent is de titel een rekenkundig symbool, =. Je spreekt het uit als ‘equals’. Qmusic riep Shivers uit tot Alarmschijf.

35 (--) HOLD ON – Armin van Buuren & Davina Michelle
Twee weken geleden verzorgden Armin van Buuren en Davina Michelle samen een onaangekondigd optreden tijdens de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort. Davina was daar natuurlijk om het Wilhelmus te zingen vlak voor de start, maar liet samen met Armin iets eerder die middag ook al een paar liedjes horen op het circuit. Een daarvan is hun nieuwe samenwerking Hold On. Het is niet voor het eerst dat de Rotterdamse zangeres en de Leidse dj en producer een gezamenlijke Top 40-hit scoren. Twee jaar geleden schopte het duo het tot de eerste plek met Hoe Het Danst, waarop je natuurlijk ook Marco Borsato hoort. Hold On is Armins 39ste Top 40-hit, dus hij heeft er nog maar eentje nodig voor zijn top 40 compleet is.

40 (--) HARD TO SAY GOODBYE – Rondé
Je kent misschien wel de angst dat je net je deelname aan een loterij hebt opgezegd en er uitgerekend bij de eerstvolgende trekking een vette prijs in jouw straat valt. Je buren winnen een lekker bedrag en jij staat met lege handen. Dat gevoel zou Adriaan Persons wel eens kunnen hebben. De toetsenist besloot Rondé niet zo lang geleden te verlaten en precies nu komt de band de Top 40 binnen. Dat is best bijzonder, want sinds 2015 had Rondé maar liefst acht Tipparade-noteringen die de Top 40 niet haalden, en maar één track waarmee dat wel lukte. Naturally stond in 2017 vijf weken in de lijst en kwam tot nummer 31. Nu Rondé een kwartet is en geen vijftal, komt er met Hard To Say Goodbye een tweede hitnotering bij.

Foto: YouTube