StaySolidRocky hoogste nieuwe in Tipparade

- Hitlijsten

 StaySolidRocky JC Stewart Imanbek Martin Jensen Big Wild Rationale Sofi Tukker Gorgon City Afrojack Chico Rose Jeremih Guus Meeuwis
StaySolidRocky

Party Girl weet onder meer te profiteren van TikTok en levert StaySolidRocky deze week de hoogste van acht binnenkomers in de Tipparade op.

Drie van de noteringen van vorige week weten op te stomen naar de Top 40 waar een vijftal andere tracks vooralsnog is afgehaakt. Bovenin de lijst een aantal streaming-hits die nog te weinig scoren om ook die Top 40 te bereiken. Video Vixen (van Bilal Wahib en Bizzey) en Christian Dior (van Dopebwoy en Bryan MG) zijn ondertussen met acht weken in de Tipparade de langst genoteerde tracks. Tino Martin weet met Was Sorry Maar Genoeg 16 plaatsen winst te pakken en komt daarmee op nummer 13. Martin is daarmee de snelste stijger in de Tipparade.

De helft van de noteringen in de Tipparade zijn van Nederlandse bodem en bij de binnenkomers zien we deze week drie Nederlandstalige tracks.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

21 (--) PARTY GIRL- StaySolidRocky
De eerste keer dat de wereld kennis mocht maken met Party Girl was zo’n elf maanden geleden via de Instagram-pagina van StaySolidRocky. Het nummer kreeg zoveel positieve reacties dat Darak Figueroa, want zo heet de rapper in het dagelijkse leven, besloot het nummer op te nemen in de studio. Het resultaat belandde op SoundCloud en hij betaalde zelf de kosten van de videoclip. Inmiddels is het nummer op YouTube en TikTok de miljoenen views gepasseerd en leidde dat aan het begin van dit jaar zelfs tot een platencontract.

23 (--) I NEED YOU TO HATE ME- JC Stewart
Callum Stewart begint op 12-jarige leeftijd met het bespelen van de gitaar en maakt niet veel later de start met het schrijven van eigen nummers. Als hij met een bandje op het podium staat worden zijn kwaliteiten gezien door Tre Sheppard die met hem, in de vakantieperiodes, werkt aan materiaal. Inmiddels is hij dusdanig gegroeid dat hij in de voorprogramma’s van onder meer Lauv en Vance Joy mocht staan en ook toert hij met James Bay. Dit jaar gaan shows in Paradiso en op Rock Werchter niet door vanwege alle beperkingen rond het coronavirus. Wel debuteert de 23-jarige zanger in de Tipparade met I Need You To Hate Me.

25 (--) I’M JUST FEELIN’ (DU DU DU)- Imanbek & Martin Jensen
De 19-jarige Imanbek verraste vriend en vijand met de remix die hij maakte van Roses. Saint Jhn scoorde zo een wereldhit en inmiddels is de track ook in Nederland ontploft. De dj uit Kazachstan werkte voor zijn volgende single samen met Martin Jensen. Wellicht dat je de Deense dj nog kent van Solo Dance dat in 2017 een bescheiden hitje werd. I’m Just Feelin’ (Du Du Du) is een slimme track dat ligt in de lijn van een andere bewezen hit, Breakin’ Me van Topic & A7s.

26 (--) 6’S TO 9’S- Big Wild feat. Rationale
Jackson Stell timmert al sinds 2012 aan de weg om muzikaal door te breken. Dat deed hij in eerste instantie als producer van hiphop-beats onder de naam J Beatz maar inmiddels is hij al een paar jaar serieus bezig als producer van meer elektronische tracks. Voor dat werk noemt hij zich sindsdien Big Wild. In 2019 verscheen zijn debuutalbum, Superdream, met daarop ook de track 6’s To 9’s, een samenwerking met Rationale.

27 (--) HOUSE ARREST- Sofi Tukker & Gorgon City
Je kent ze misschien nog van Best Friend dat begin 2018 in de Tipparade stond. De coronaperiode heeft Sofi Tukker geen windeieren gelegd. Het duo heeft uitgebreid de tijd gehad om aan nieuwe tracks te werken. Zo verscheen vorige maand al House Arrest. Sophie en Tucker werken op dat nummer samen met Kye en Matt die op hun beurt weer het duo Gorgon City vormen.

28 (--) EEN DOODGEWONE MAN- André Hazes
André Hazes werkt aan een nieuw album en vooruitlopend op die nieuwe verzameling van nummers verschijnt Een Doodgewone Man. Het nummer gaat over het leven van de 26-jarige zanger en zelf bestempelde hij het al als een van zijn meest persoonlijke nummers. De track gaat vergezeld van een clip, die eigenlijk een korte film is, van zo’n acht minuten. Het nieuwe album van André staat voorlopig op de planning voor dit najaar.

29 (--) CLOUD 9- Afrojack & Chico Rose (feat. Jeremih)
Chico Rose en Afrojack werkten al een paar keer eerder samen op de tracks The Great Escape, Sad en Where Did The Love Go. Die laatste stond in de zomer van 2018 ook in de Tipparade genoteerd. Op Cloud 9 krijgen de twee de hulp van Jeremih. De inmiddels 32-jarige weet inmiddels wat het is om met een Nederlander samen te werken. Dat deed hij in 2015 met Natalie La Rose; de twee stonden toen op nummer 12 in de Top 40 met Somebody.

30 (--) WAS JIJ MAAR HIER- Guus Meeuwis
Dit had het weekeinde van de Groots-concerten van Guus Meeuwis moeten zijn. De shows zijn nu, vanwege het tijdelijke verbod op evenementen, een jaar doorgeschoven. De zanger was de afgelopen dagen al flink aan het teasen met #deelzoveel. Was Jij Maar Hier is de volgende single van de zanger. Eerder dit jaar wist hij, met de hulp van Kraantje Pappie, zijn 22e Top 40-hit te scoren met Nacht dat toen tot nummer 25 wist te komen.