Soldier On derde week meest gedraaid

- Hitlijsten

 Di-Rect
Di-Rect

Di-Rect heeft met Soldier On voor de derde achtereenvolgende week de meest gedraaide track op de Nederlandse radio

Het nummer dat tijdens de coronacrisis ineens een andere lading kreeg voert ook deze week de boventoon op de radio voor Beat Me, waarmee Davina Michelle nu voor de tweede keer op nummer 2 staat. Blinding Lights van The Weeknd staat nu voor de 21e week in de top 3 van grootste radiohits van het moment.

De volledige top 5 van de Airplay Top 40 is onveranderd. De laatste keer dat we in de hoogste rotaties zo weinig zagen veranderen op de radio was in de laatste week van oktober van vorig jaar toen ook de complete top 5 bleef zitten. Toen voerde Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid voor de vierde week de boventoon.

Topic en A7s stonden met Breaking Me inmiddels al twee weekjes in de top 10. Deze week, nu ze 12 weken in de lijst staan, bereiken ze met een zesde plek de beste positie tot nu toe.

Twee weken geleden pakte Ariana Grande de hoogste nieuwe in de lijst via Stuck With U dat toen op nummer 6 wist binnen te komen. De ex-Alarmschijf zakt deze week af naar nummer 20 waar zich nu de volgende radiohit voor Grande begint af te tekenen. Rain On Me was de afgelopen week Alarmschijf en komt nu, als hoogste van drie binnenkomers, binnen op nummer 12.

Voor de tweede week staat Martin Garrix met drie hits in de lijst. Opvallend is dat de middelste van die drie, Drown, de snelste stijger is. Met 9 plaatsen winst komt de track met Clinton Kane op nummer 25 waar zijn meest recente, Higher Ground, nog duidelijk aan het opladen is. Vorige week was dat op nummer 40 een binnenkomer waar er nu slechts één plekje bij is gekomen.

Na vier weken is Slapen Met Het Licht Aan (van Nielson en Tabitha) uit de lijst verdwenen. Dat geldt ook voor 17 Miljoen Mensen (van Davina Michelle en Snelle, na 9 weken) waar Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid nu, na 43 weken, het veld heeft moeten ruimen. Dat maakt nu Only Human, de hit van de Jonas Brothers, de langst genoteerde hit met 40 weken Airplay Top 40.

De volledige lijst bekijk je hier.

1 ( 1) SOLDIER ON- Di-Rect 

12 (--) RAIN ON ME- Lady Gaga & Ariana Grande 

25 (34) DROWN- Martin Garrix feat. Clinton Kane 

38 (--) LOVE TO GO- Lost Frequencies, Zonderling & Kelvin Jones

40 (--) LOSE SOMEBODY- Kygo & OneRepublic