Nieuws
Nederlandse Top 40

Tuesday van Jonna Fraser is de hoogste nieuwe in de Top 40

Tuesday van Jonna Fraser is de hoogste nieuwe in de Top 40
Jonna Fraser  Di-Rect  Cyril  Oscar And The Wolf 

Tuesday van Jonna Fraser is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in de Nederlandse Top 40. Het nummer blijft de ex-Alarmschijven Angel Face van Oscar and the Wolf en Stumblin' In van CYRIL voor én My Blood van DI-RECT.

29 (--) TUESDAY – Jonna Fraser
‘Een mooie mijlpaal in mijn carrière. Dat geeft ons de motivatie om nóg grotere dingen te doen’. Dat zei Jonna Fraser vorige week, toen zijn nieuwe single Tuesday de dag na de release meteen doorstootte naar de top van de streamingcharts. De 31-jarige zanger en rapper uit Zaandam, die eigenlijk Jonathan Grando heet, scoort mede daardoor zijn elfde Top 40-hit. Ondanks de Engelstalige titel is Tuesday verder gewoon in het Nederlands, zoals je van Jonna gewend bent. Het is zijn eerste solohit. De andere tien waren namelijk stuk voor stuk samenwerkingen. Op 28 november gaat zijn jongensdroom in vervulling. Dan treedt Jonna op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert was binnen de kortste keren uitverkocht.

33 (--) MY BLOOD – DI-RECT
Twee weken geleden was DI-RECT de afsluiter van de tweede editie van de Qmusic Top 40 Awards in Rotterdam Ahoy. Voor de Haagse band is dat een vertrouwde plek, want in december gaf Di-Rect er al concerten samen met Het Residentie Orkest en in januari maakte de band deel uit van De Vrienden Van Amstel LIVE, dat eveneens in de Rotterdamse zaal werd georganiseerd. Als toetje kwam daar dus het optreden tijdens de Qmusic Top 40 Awards bij. Natuurlijk speelde DI-RECT de nieuwe single My Blood, die begin deze maand verscheen. Het is hun 28ste Top 40-hit. Di-Rect heeft nu precies evenveel hits gescoord met de huidige zanger Marcel Veenendaal als met zijn voorganger Tim Akkerman, namelijk veertien met elk.

35 (--) STUMBLIN’ IN – CYRIL
Stumblin’ In stond in 1978 al in de Top 40. Destijds werd het gezongen door Suzi Quatro en Chris Norman. Die laatste zou je, als je wat ouder bent, nog kunnen kennen als de zanger van de band Smokie. Hun versie kwam destijds tot de derde plek en hield het tien weken vol in de lijst. Wat dat betreft heeft Cyril Riley nog een aardige weg te gaan met zijn bewerking van die ruim 46 jaar oude hit. CYRIL komt uit Australië en leidde tot nu toe al een behoorlijk turbulent leven met onder meer een faillissement en een drugsverslaving, maar nu heeft hij het succes aan zijn kant. Stumblin’ In gaat al een tijdje viral op TikTok, mede doordat de voetballers van Bayern München het gebruikten in een filmpje. Qmusic koos Stumblin’ In als Alarmschijf.

39 (--) ANGEL FACE – Oscar and the Wolf
In thuisland België haalde Oscar and the Wolf al vijftien keer de hitlijsten, maar in andere landen liet het succes lang op zich wachten. Althans, in de Top 40 of Tipparade dan. Op festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole is Oscar And The Wolf wel degelijk een publiekstrekker. De muziek van het project rond zanger Max Colombie viel lange tijd vooral in de smaak bij liefhebbers van de wat meer alternatieve popmuziek. Op de nieuwe single Angel Face klinkt Oscar and the Wolf een stuk toegankelijker dan voorheen. De tekst van de hit gaat over alle problemen met drank en drugs, waar Max de laatste jaren mee worstelde en die hij via zijn muziek bespreekbaar wil maken. Qmusic riep Angel Face uit tot Alarmschijf.

(16/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi