Snelle pakt volgende nummer 1-hit

- Hitlijsten

 Snelle
Snelle

Vier maanden geleden kwam Snelle voor het eerst bovenaan de Top 40 met Reünie en nu is het weer raak voor de Gelderse rapper. Smoorverliefd schiet van 18 naar 1 en daarmee is The Weeknd al na één week verstoten van die eerste plek. 

Het is de 21e keer dat een track met zo’n jump de macht grijpt. De laatste grote sprong zagen we op 21 januari 2017 toen Shape Of You van Ed Sheeran met 22 plaatsen winst op nummer 1 kwam. De grootste sprong naar boven was in mei 2006, toen Rood (Marco Borsato) van 36 naar 1 knalde.

Slecht twee keer eerder gebeurde het dat een track van 18 naar 1 steeg. In 1995 steeg Gompie met Alice, Who The X Is Alice (Living Next Door To Alice) zoveel plekken en in 2000 knalde U2 17 plekken omhoog naar de eerste plek, met hun meegalmer Beautiful Day. Bijzonder is wel dat alleen Gompie dat net als Snelle in de tweede week deed. 

Dance Monkey uit de top 10
Een paar weken geleden stond Dance Monkey van Tones And I nog trots op de eerste plek, maar deze week is de track voor het eerst sinds tijden niet meer in de top 10 te bekennen. De track klapt van 5 naar 11 en mede daardoor is er weer flink wat beweging bovenaan de lijst. Blinding Lights van The Weeknd zakt naar de tweede plek en ook Don't Start Now van Dua Lipa en Memories van Maroon 5 verliezen een plak. Ze staan respectievelijk op 3 en 4. Maan is nieuw in de top 5. Ze Huilt Maar Ze Lacht komt van 6 en staat op 5. 

Dominic Fike gaat opnieuw omhoog
Onder de top 5 komen we Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez tegen. Die track gaat twee plekken onderuit. Dominic Fike weet juist wel te winnen. Hij stijgt opnieuw een plek, waardoor 3 Nights nu op 7 staat. Regard gaat dan weer de andere kant op. Ride It gaat van 7 naar 8. Before You Go van Lewis Capaldi blijft steken op 9.

Zevende top 10-hit voor Martin Garrix
Used To Love is voor Martin Garrix zijn zevende top 10-hit. Met Dean Lewis stijgt de Nederlander van 12 naar 10. Kijken we naar de dj’s met de meeste top 10-hits in de Top 40, dan staat Martin in dat lijstje inmiddels in de top 5. David Guetta pakte er, sinds 2002, al tien meer want hij stond met 17 hits in de top 10. Achter de Fransman volgen Calvin Harris en Avicii (elk 12 top 10-hits) en Tiësto (11 top 10-hits). Martin Garrix evenaart deze week het aantal van Kygo die eveneens op 7 staat. Voor Dean is het zijn tweede top 10-hit, want zijn Be Alright kwam in 2018 tot de zesde plaats.

Persoonlijk record voor Harry Styles
Onder de top 10 zien we veel zakkers en tracks die op hun post blijven. Maar Harry Styles kruipt wel omhoog. Ex-Alarmschijf Adore You gaat van 16 naar 15. Zo hoog heeft de zanger nog niet eerder gestaan in de Top 40, want zijn vorige Top 40-hit, Sign Of The Times, kwam in 2017 niet verder dan de zestiende plaats.

Kensington en Lucas & Steve en Haris naar de top 20
Twee nummers duiken de top 20 in. Perfect van Lucas & Steve gaat van 22 naar 19 en dat levert de Limburgse dj's hun vierde hit in de top 20 op, na Summer On You, Up Till Dawn (On The Move) en Where Have You Gone (Anywhere). De eerste twee wisten zelf tot de top 10 door te dringen. Voor Haris is het zijn eerste hit bij de bovenste 20, want Playing With Fire kwam in 2013 niet hoger dan 27. Ook Kensington wandelt de top 10 in. Uncharted stijgt van 22 naar 19 en is de eerste track van het album Time dat tot de top 20 weet door te dringen. Bats kwam niet verder dan 33, terwijl What Lies Ahead op 23 bleef steken.

Alle verschuivingen in de Top 40 checken? De complete lijst bekijk je hier!

Foto: YouTube