Skyboy is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Duncan Laurence Lizzy McAlpine
Skyboy is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Skyboy van Duncan Laurence was de afgelopen week Alarmschijf en is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. Ook Ceilings van Lizzy McAlpine is nieuw.

31 (--) SKYBOY – Duncan Laurence
Duncan Laurence heeft drukke maanden achter de rug. De 28-jarige zanger, die in 2019 namens Nederland het Eurovisie Songfestival won met Arcade, is natuurlijk ook betrokken bij de inzending van dit jaar. Mia Nicolai en Dion Cooper gaan mede op voorspraak van Duncan in mei naar het liedjesfestival in Liverpool. Bovendien schreef hij hun nummer Burning Daylight, samen met zijn partner Jordan. In de tussentijd heeft Duncan hard gewerkt aan nieuwe liedjes voor zichzelf. Op 26 mei verschijnt zijn album Skyboy. Als opwarmertje heeft Duncan alvast een track uitgebracht met diezelfde titel. Zijn zevende Top 40-hit is volgens Duncan zijn meest persoonlijke track tot nu toe. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf.

38 (--) CEILINGS – Lizzy McAlpine
In het eerste couplet van Ceilings zingt Lizzy McAlpine dat het regent en precies dat heeft er mede voor gezorgd dat de 23-jarige Amerikaanse singer/songwriter nu zo’n dikke hit te pakken heeft. De tekst veroorzaakte namelijk een viral op TikTok. Daarin zie je voornamelijk jonge meiden het nummer van Lizzy playbacken, terwijl ze door de regen of zelfs door de sneeuw rennen. De tekst gaat over de laatste nacht van een relatie, met als plot-twist dat Lizzy uiteindelijk zingt dat de relatie al lang voorbij is en dat die laatste nacht een droom was. Ceilings, dat je eigenlijk helemaal met kleine letters schrijft, vind je op het nieuwste album van Lizzy McAlpine. Dat heet Five Seconds Flat en verscheen een jaar geleden al.

Foto: YouTube