Savage Love blijft op 1

- Hitlijsten

 Jason Derulo Jawsh 685 Shaggy Conkarah Harry Styles Robin Schulz Wes Joel Corry MNEK Nea Rolf Sanchez Kris Kross Amsterdam Lil Kleine Yade Lauren Davina Michelle
Savage Love blijft op 1

Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo is voor de tweede week de nummer 1 van Nederland. De complete top 3 blijft gelijk, maar er is wel een track die de drie populairste nummers van ons land bedreigt.

Savage Love (Laxed – Siren Beat), Banana (DJ Fle Minisiren Remix) van Conkarah en Shaggy en Watermelon Sugar van Harry Styles geven niets toe en blijven dus de nummers 1, 2 en 3 in de jongste Top 40 van 2020 (tot nu toe). Als we alle weken uit de Top 40 bij elkaar optellen komen we namelijk op 340. In de afgelopen 52 weken was er slechts één keer een nog jongere Top 40: op 14 december 2019 kwamen we tot de optelsom van 333 weken.

Alane (opnieuw) op weg naar de top 3
Robin Schulz en Wes zetten ondertussen koers naar de top 3. Alane stijgt van 6 naar 4. Het origineel kwam in 1997 tot de eerste plaats in de Top 40 en nu zou dus ook de remake een plekje in de top 3 kunnen veiligstellen. Dat is overigens niet heel uniek, want Guru Josh flikte dat in 2008 al. Toen kwam Infinity 2008 van de Guru Josh Project tot nummer 1, terwijl het origineel in 1993 op 3 bleef steken.

Tigers en Mamacita onderuit
Tigers van Bilal Wahib valt hierdoor uit de top 4 en moet het nu met een vijfde stek doen. Ook de Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul moeten inleveren: Mamacita zakt van 5 naar 6. Dan hebben Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones het een stuk beter bekeken, want Love To Go blijft plakken op de zevende plaats.

Nieuw in de top 10
Twee tracks worden keihard de top 10 in gekatapulteerd: Head & Heart van Joel Corry en MNEK en Some Say van Nea. De Britten knallen van 14 naar 8, terwijl de Zweedse zangeres van 17 naar 9 vliegt. Eerder bereikte de track van Joel en MNEK al de eerste plek in onder andere de UK, terwijl Nea al in onder andere België en Duitsland in de top 10 stond.

Rolf Sanchez gaat hard
De snelste stijger komt deze week op naam van Más Más Más van Rolf Sanchez. De ex-Alarmschijf schiet van 38 naar 23: een winst van 15 plaatsen en dat heeft ongetwijfeld te maken met de zomervakantie. Veel winst is er ook voor Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren. Mij Niet Eens Gezien, de nieuwe versie van Hero’s Toen Ik Je Zag, stijgt zeven plekken en komt op 21 terecht. Davina Michelle gaat op haar beurt van 21 naar 18 met My Own World.

Ava Max komt het hoogst de lijst binnen
Kings & Queens van Ava Max is de hoogste van drie binnenkomers op 27. Un Dia – One Day van J Balvin, Dua Lipa, Bad Bunny en Tainy valt binnen op 29 en Rover van S1mba en DTG is nieuw op 37. Alles over deze tracks vind je hier.

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube