Ava Max is met Kings & Queens de hoogste binnenkomer

- Binnen bij...

 Ava Max J Balvin Dua Lipa Bad Bunny Tainy S1mba DTG
Ava Max is met Kings & Queens de hoogste binnenkomer

De Top 40 van deze week telt drie nieuwe tracks en daarvan is ex-Alarmschijf Kings And Queens van Ava Max de hoogste binnenkomer.

27. KINGS & QUEENS – Ava Max
In veel andere landen was Kings & Queens van Ava Max een paar maanden geleden al een dikke hit. Amanda Ava Koci, zoals de 26-jarige Amerikaanse eigenlijk heet, bracht dit voorjaar haar album Heaven & Hell uit, waarop je ook haar vorige hits Sweet But Psycho, So Am I en Salt vindt. Terwijl in Nederland Salt nog hoog in de Top 40 stond, gingen andere landen al los op Kings & Queens. Nederland loopt dus wat achter, maar inmiddels is de schade ingehaald. Helemaal zelf bedacht is Kings & Queens niet. Ava gebruikt in haar refrein een stukje uit het nummer If You Were A Woman (And I Was A Man) van zangeres Bonnie Tyler uit 1986. Dat stond nooit in de Top 40. Qmusic koos Kings & Queens als Alarmschijf.

29. UN DIA (ONE DAY) – J Balvin & Dua Lipa & Bad Bunny & Tainy
Terwijl Jawsh 685 en Jason Derulo boven in de Top 40 met Conkarah en Shaggy uitvechten wat dé grote zomerhit van 2020 wordt, hebben een paar van de grootste reggaeton-sterren hun krachten gebundeld en de hulp van niemand minder dan Dua Lipa ingeschakeld. Het resultaat is het zomerse Un Dia, oftewel One Day. De samenwerking tussen Dua, J Balvin, Bad Bunny en Tainy is dan ook tweetalig: Spaans en Engels. Op Tainy na ken je het stel al van eerdere hits. Tainy is de Puerto Ricaanse producer Marco Masis. Als je de Netflix-serie La Casa De Papel hebt gezien dan komt de hoofdrolspeelster in de clip bij Un Dia je bekend voor. Dat is namelijk de Spaanse actrice Úrsula Corberó, beter bekend als Tokio uit die serie.

37. ROVER – S1mba ft. DTG
Als S1mba en DTG moeten kiezen tussen geld of de liefde, is de keuze gauw gemaakt. ‘Ain’t got time for a honey, but I got time for this money’, luidt de tekst van hun eerste Top 40-hit. De titel Rover is een verwijzing naar een Range Rover, niet bepaald een van de goedkoopste auto’s. S1mba is het alter ego van de Britse rapper Leonard Rwodzi, die ruim eenentwintig jaar geleden werd geboren in Zimbabwe. Achter de naam DTG zit Deji Araoye. Ook hij komt uit Groot-Brittannië en heeft Afrikaanse roots. Deji is namelijk half Nigeriaans en half Jamaicaans. Hij was eerst voornamelijk bekend als vlogger, maar tegenwoordig is hij vooral muzikant. Rover is weer een mooi voorbeeld van een hit die begonnen is als viral op TikTok.