SAINt JHN en Imanbek blijven nipt op 1

- Hitlijsten

 A7S Topic Conkarah Shaggy Justin Bieber Ariana Grande Harry Styles Zonderling Kelvin Jones Lost Frequencies Snelle Ozuna Imanbek SAINt JHN
SAINt JHN

Voor de tweede week staat Roses van SAINt JHN en Imanbek op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. De track blijft Breaking Me van Topic en A7S maar net voor.

Bijna had de Top 40 weer eens een 'Duitse' nummer 1 gehad, maar Roses was net iets sterker op alle factoren die bij de samenstelling meetellen. Inmiddels staan Topic en A7S wel alweer vier weken in de top 3. Dat was 3 keer nummer 3 en nu, voor het eerst, op nummer 2. Afgelopen week konden we al melden dat Breaking Me de vijfde top 3-hit was voor een Duitse act in tien jaar tijd. Roses is al een tijdje de grootste Roses-hit die ooit in de Top 40 had gestaan – tien keer eerder stond er zo’n hit in de lijst. De laatste stamde uit 2016 en was van The Chainsmokers en Rozes, dat dan weer de treffende artiestennaam is van de Amerikaanse zangeres Elizabeth Mencel.

Dua Lipa zakt alweer naar 3
Deze week levert meer dan de helft van de hits in de lijst plaatsen in. De laatste keer dat we zoveel zakkers hadden was op 13 juli 2019.  Een record is het zeker nog niet, want dat stamt uit 2004 toen er op 25 september liefst 28 nummers naar beneden donderden. De snelste zakker, Underdog van Alicia Keys, zelfs 12 plekken. Gelukkig is het voor Dua Lipa nog niet zo erg. Zij hoeft maar één plaats prijs te geven en zakt met Break My Heart naar de derde plek. Mocht het dalen doorzetten, dan zou het Dua's vierde hit zijn die niet verder dan de tweede plek komt. Eerder strandden namelijk Scared To Be Lonely (met Martin Garrix), Homesick en Don't Start Now op 2.

Banana gaat als een speer
Het is nog maar de vraag of de zangeres volgende week nog in de top 3 staat, want de concurrentie is groot. De DJ Fle Minisiren Remix van Banana van Conkarah en Shaggy schiet deze week omhoog: de track gaat van 23 naar 4 en dat is dus een stijging van 19 plaatsen. 21 keer eerder zagen we een hit met zoveel snelheid naar de vierde plek razen. De grootste sprong was 35 plekken omhoog, van 39 naar 4. Dat gebeurde in 2004 voor het laatst met F*ck It (van Eamon).

Klappen voor The Weeknd
In Your Eyes van The Weeknd blijft zich ondertussen vastklampen aan de vijfde plek. Daarmee kan de Canadese zanger toch nog een beetje tevreden zijn deze week. Zijn ex-nummer 1-hit Blinding Lights krijgt wel flinke klappen. De op acht na grootste Top 40-hit aller tijden valt van 4 naar 9 en ligt dus bijna buiten de top 10. De komende weken zal de track nog wel wat plekken klimmen in het overzicht met de grootste Top 40-hits ooit, maar ondertussen wordt een plekje in de top 3 daarvan wel een stukje lastiger. 

Stuck With U op hoogste positie tot nu toe
Ariana Grande en Justin Bieber hebben ondertussen de weg omhoog weer gevonden. Stuck With U stond twee weken op 8, maar stijgt deze week twee plaatsen en komt zo terecht op de zesde positie. Het is voor het eerst dat de twee supersterren met dit nummer hoger komen dan de zevende plek. Voor Justin Bieber is het zijn elfde hit in de top 6 en wat misschien wel een goed vooruitzicht is: slechts één van die elf nummers kwam niet hoger dan de zesde plek: sterker nog: zes belandden er op nummer 1 en 3 op nummer 2. Voor Ariana is het haar zesde nummer dat bij de zes populairste nummer van ons land weet te komen. Één wist er niet hoger te komen dan 6, één keer kwam ze tot nummer 2, twee keer tot nummer 3 en met Problem (met Iggy Azalea) kwam ze niet verder dan de vijfde positie.

Davina Michelle weer terug in de top 10
Op 7 blijven Lady Gaga en diezelfde Ariana met Rain On Me de dienst uit maken, terwijl daaronder de mannen van DI-RECT een stapje terug doen. Soldier On glijdt van 6 naar 8. Davina Michelle keert met haar Beat Me terug in de top 10. De titelsong van één van de Grand Prixs die niet mochten zijn, die van Zandvoort, wint een plek en komt op de tiende plaats terecht.

Snelle op weg naar de top 10?
Banana van Conkarah en Shaggy en Kleur van Snelle vochten vorige week een harde strijd uit om de hoogste binnenkomer. Dat werd uiteindelijk net Banana, maar deze week is het verschil veel groter. Kleur vinden we terug op 12, terwijl we de track van Conkarah en Shaggy net al in de top 4 tegenkwamen. Toch heeft Snelle nog wel goed uitzicht op een top 10-hit, want kleur stijgt van 24 naar 12.

Love To Go gaat hard
Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones kunnen ook juichen deze week. Love To Go ging vorige week nog voorzichtig van 23 naar 21 en maar maakt nu een veel grotere sprong. De track vliegt van 21 naar 15. Het levert de Belgische dj en producer, na Are You With Me, Reality (met Janieck Devy) en Crazy (met Zonderling) zijn vierde hit in de top 20 van de Lijst der Lijsten op. Voor het Nederlandse Zonderling is het hun tweede.

Black Eyed Peas jagen op 100%-score
De komende week stijgen de temperaturen weer flink en dan is een stukje watermeloen wel lekker. Dat komt goed uit, want Watermelon Sugar van Harry Styles heeft ook de wind in de zeilen. De track gaat van 20 naar 17. Toch stijgen de Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul nog harder, want Mamacita sprint van 39 naar 21. Daarmee zijn de Peas in de buurt van hun zestiende top 20-hit. Bijzonder? Dat niet. Want tot nu toe kwamen alle Top 40-hits van de formatie in de top 20 te staan.

Alles over de binnenkomers van deze week check je hier en de complete Top 40 kun je hier bekijken.

Foto: YouTube