Miley Cyrus pakt haar zesde week nummer 1 met Flowers.

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Claude Flemming Felix Jaehn Ray Dalton Niall Horan Davina Michelle Sam Smith David Guetta PinkPantheress
Miley Cyrus pakt haar zesde week nummer 1 met Flowers.

De nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40 ruikt al zes weken naar bloemen. Ook deze week houdt Miley Cyrus stand aan de top en er zijn nog geen kapers op de kust.

De laatste Amerikaanse zangeres die zes weken solo op nummer 1 stond was Olivia Rodrigo met Good 4 U. Met Flowers pakt Miley nu ook de dubbel, want ze voert nu zowel de Streaming Top 40 als de Airplay Top 40 aan. We hebben dit jaar al twee nummer 1-hits in de Top 40 gezien die deze dubbel pakken, want ook Claude is dat gelukt. En het jaar is nog maar net begonnen. Ladada (Mon Dernier Mot) is een waanzinnige volhouder, want na 6 weken nummer 1 staat Claude nu ook alweer 6 weken op nummer 2. Er is maar één Nederlandstalige hit die nog langer in de top 2 van de Top 40 wist te verblijven. Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato stond 13 weken in de top 2. 

10 weken nummer 7 voor Taylor Swift. 

In de top 10 is het verder rustig. De top 4 is stationair gebleven en alleen de nummers 5 en 6, Paracetamollen (Flemming) en Therapie (Zoë Tauran) en de nummers 8 en 9 Call It Love (Felix Jaehn & Ray Dalton) en Celestial (Ed Sheeran) wisselen van positie. Taylor Swift heeft een fascinatie voor de zevende plaats. Van de 19 weken dat Anti-Hero genoteerd staat tikt TayTay nu al 10 weken deze positie aan. Alleen Are You With Me van Lost Frequencies wist nog langer de nummer 7 aan te tikken, maar liefst 12 weken.

I'm Good (Blue) bij de 20 allergrootste hits. 

Niall Horan maakt een hemelse sprong en is hard op weg naar zijn eerste top 10-hit. Heaven plust deze week 10 plaatsen naar nummer 16 en is de snelste stijger. Niall kan komende week Westlife gaan overtreffen en zou dan bij de vijf succesvolste Ierse acts in de Top 40 geschiedenis komen. David Guetta en Bebe Rexha gaan nu al voor de vijfde achtereenvolgende week twee plaatsen in hun achteruit. I’m Good (Blue) zakt er nu twee naar nummer 18 en hun enorme knaller behoort vanaf deze week tot de twintig grootste hits allertijden van de Nederlandse Top 40. Ze passeren Rather Be van hun dj-collega’s Clean Bandit feat. Jess Glynne. I’m Good (Blue) staat alweer voor de twintigste week in het linkerrijtje. De laatste keer dat een hit minstens 20 weken in de bovenste helft van de Top 40 stond was As It Was (van Harry Styles).

250 weken Sam Smith.

In de onderste helft van de Top 40 gaat het er bescheiden aan toe. Davina Michelle pakt drie plekken winst en stijgt terug naar piekpositie #26, als snelste in het rechterrijtje. Heartbeat staat nu voor de vierde week op nummer 26. Sam Smith maakt net als vorige week geen beweging op nummer 28, maar met de 16e Top 40 treffer I'm Not Here To Make Friends (in samenwerking met Calvin Harris en Jessie Reyez) staat de Britse hitmaker nu precies 250 weken in de Top 40. De hoogste van drie binnenkomers is een Top 40-debutant. De Britse zangeres PinkPantheress komt in samenwerking met de Amerikaanse rapster Ice Spice binnen op nummer 35: Boy's A Liar Pt. 2. 

Alles over de nieuwe binnenkomers van deze week check je hier

De complete Top 40 bekijk je hier.

Foto: YouTube