Miley Cyrus met Flowers naar nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Claude Maan Goldband David Guetta Bebe Rexha Suzan & Freek Raye 070 Shake Cian Ducrot
Miley Cyrus met Flowers naar nummer 1 in de Top 40

Ruim negen jaar na haar debuut in de Nederlandse Top 40 weet Miley Cyrus deze week haar eerste nummer 1-hit te scoren. Flowers verstoot Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude.

In de nazomer van 2013 is Wrecking Ball de eerste Top 40-hit van Miley Cyrus. De dan 20-jarige zangeres baart direct veel opzien door in de bijbehorende videoclip naakt rond te slingeren op een sloopkogel. In 2018 maakt ze met Mark Ronson haar grootste Top 40-hit tot nu toe, Nothing Breaks Like A Heart. Flowers is inmiddels haar negende Top 40-hit en in de eerste week na de release wist het nummer een recordaantal streams te realiseren. Deze week stijgt ze drie plaatsen en daarmee is haar eerste nummer 1 een feit.

Maan en Goldband al stiekem 11 weken in de top 3
Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude moet na zes weken op nummer 1 een stapje terug doen naar de tweede plaats. Stiekem van Maan en Goldband zakt daardoor ook een plek naar nummer 3. Voor de twee acts noteren we 9 keer nummer 2 en 2 keer nummer 3. In totaal staat Stiekem nu al 11 weken - onafgebroken - op het erepodium. Daarmee is het de 14e Nederlandstalige hit die het zo lang weet vol te houden in de top 3. In die rij staat ook Dat Heb Jij Gedaan van Meau dat 13 weken in de top 3 stond. Twee hits van Marco Borsato hebben het record. Zowel Hoe Het Danst als ook Dromen Zijn Bedrog stonden 14 weken in de top 3.

Vorige week werd Anti-Hero al de grootste hit van Taylor Swift. Al sinds 12 november staat de track in de top 10. Die 11 weken stond ze steeds bij de onderste vijf plekken van de top 10. Deze week staat Anti-Hero voor het eerst bij de beste vijf hits van ons land en die plek is meteen een evenaring van de hoogste positie van Taylor. Haar 4e hit, Shake It Off, stond in 2014 twee weken op nummer 5. Anti-Hero, haar 15e hit, staat nu voor het eerst op die plek.

Guetta en Rexha weten van geen wijken
I’m Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha, deze week op nummer 8 in de lijst, krijgt een plek bij de 100 grootste Top 40-hits aller tijden. Maar dat is niet het enige want ondertussen overtreft de hit ook de Top 40-score van Flames dat, tot deze week, de grootste hit van David Guetta was. De 55-jarige Franse dj en producer scoort dus, met zijn 59e Top 40-hit, zijn allergrootste succes in ons land.

8e top 10-hit voor Suzan & Freek
Slapeloosheid is voor Suzan & Freek de achtste top 10-hit. Het stel stijgt van 13 naar 8. Met dat aantal staan ze bij 31 andere Nederlandse acts die het vaakst een top 10-hit scoorden. Kijken we naar Nederlandse duo’s, dan komen ze op gelijke hoogte met Charly Lownoise en Mental Theo die ook acht top 10-hits scoorden. Om het record te pakken moeten Suzan en Freek nog wel even door… Ray en Anita van 2 Unlimited scoorden twee keer zoveel top 10-hits. Slapeloosheid is niet de enige hit die deze week voor het eerst in de top 10 staat. Dat geldt namelijk ook voor Escapism van Raye en 070 Shake. Die hit stijgt van 12 naar 10. 

I'll Be Waiting is de snelste stijger
Cian Ducrot weet met I’ll Be Waiting zeven plaatsen winst te pakken. Daarmee is de Ierse singer-songwriter op nummer 22 de snelste stijger. Until I Found You van Stephen Sanchez en Em Beihold is op nummer 32 de hoogste van vier nieuwe binnenkomers. Ook Therapie (van Zoë Tauran), In Spanje (van Mart Hoogkamer) en Transmission – Joris Voorn Remix (van Eelke Kleijn) zijn nieuw in de lijst. Alles over de nieuwelingen lees je hier

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube