Nieuws
Tipparade

Mark Ambor pakt de snelste stijger

Mark Ambor pakt de snelste stijger
Mark Ambor  ¥$  Ayra Starr  Racoon  Artemas  Future  Metro Boomin  Kendrick Lamar  Benson Boone  Hozier  Camila Cabello  Goldband  Nick Schilder 

Ook deze week blijft ¥$ op de koppositie staan met Carnival.

In de top 10 vallen deze week 4 tracks extra op. Allereerst is dat Brommers Kieken van Boer Harm, die doorstijgt van 10 naar 3. Verder gaan Ayra Starr, Racoon en Mark Ambor ook erg lekker met hun nieuwste singles. Belong Together van Mark Ambor gaat zelfs zo lekker, dat hij deze week de snelste stijger pakt. Buiten de top 10 vinden we de hoogste nieuwe op nummer 12: I Like The Way You Kiss Me van Artemas.

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

12 (--) I LIKE THE WAY YOU KISS ME – Artemas
Artemas Diamandis, ofwel Artemas, is een opkomende artiest in de alternatieve popmuziek. Hij is sinds 2020 actief en is geïnspireerd door bands als Nirvana en Weezer. Zijn single I Like The Way You Kiss Me kenmerkt zich door donkere, futuristische geluiden met een energieke beat en sombere zang. De tekst gaat over een complexe relatie waarbij fysieke aantrekkingskracht het wint van romantische gevoelens.

18 (--) LIKE THAT – Future, Metro Boomin & Kendrick Lamar
Het heeft even geduurd, maar Metro Boomin is terug in de Tipparade met de opvolger van Creepin’, zijn #2 hit met The Weekend en 21 Savage uit 2022. Op de track Like That werkt Leland Tyler Wayne, alias Metro Boomin, samen met Future en Kendrick Lamar. Het nummer gaat over authenticiteit en overleven in de muziekindustrie.

20 (--) SLOW IT DOWN – Benson Boone
Met Beautiful Things scoort Benson Boone momenteel nog een top 5-hit in de Top 40, maar de opvolger staat al klaar en dat is Slow It Down. Een track over een ontmoeting waar de vlammen van afspatten en waarvan je hoop dat die snel leidt tot een relatie. Je fantaseert van alles bij elkaar, maar al snel kom je tot de conclusie: rustig aan. Wellicht is het een advies dat Benson van Dan Reynolds kreeg, de frontman van Imagine Dragons en de man die hem onder zijn hoede nam. Deze week vertelde de Beautiful Things-zanger in een interview dat Dan hem soms afremde: “Één van de dingen die ik van hem heb geleerd is om nooit een beslissing te nemen, die mij niet gelukkig zou maken”. Dan zegt: “Als je een beslissing neemt, denk dan altijd vooruit, bijvoorbeeld: is dit wat je echt wilt?”

26 (--) TOO SWEET – Hozier
De Ierse Hozier was ruim 7 jaar lang een eendagsvlieg in de enige echte. Na het succes van Take Me To Church in 2014 (#2) lukte het pas in 2021, met behulp van Meduza, om weer een hit te scoren. Tell It To My Heart kwam uiteindelijk tot plek 26. Nu is er Too Sweet, de eerste single van zijn vijfde EP Unheard. Op Unheard staan nog 3 andere tracks: Wildflower And Barley, Empire Now en Fare Well.

28 (--) I LUV IT – Camila Cabello  
Het is alweer 2 jaar geleden dat Camila Cabello haar laatste hit in de Top 40 scoorde met Bam Bam (met Ed Sheeran). Het werd wel gelijk haar op 2 na succesvolste hit, na Havana (met Young Thug) en Señorita (met Shawn Mendes). Eerder deze maand liet de Amerikaanse al wat previews horen van haar nieuwe track I Luv It op Instagram.

29 (--) YOU & ME – Goldband
Sinds dat we in 2022 kennismaakten met de heren van Goldband is het snel gegaan. Zowel Noodgeval als Stiekem (met Maan) werden dikke hits en nu is het, na een uitstapje met Mula B dat afgelopen december niet verder dan de Tipparade kwam, tijd voor nieuw eigen werk. Eerder vanmiddag was de première van You & Me, zaterdag volgt de bijbehorende video.

30 (--) DANCIN’ ALONE – Nick Schilder
Nick Schilder brengt morgen zijn eerste EP Dancin’ Alone uit. Hierop staan, naast zijn hits Shatterproof en Realize, ook in ieder geval nog 3 andere nummers: Tequila, Whenever en de nieuwe single Dancin’ Alone. Eerder deze maand werd bekend dat de Volendamse zanger zijn debuut had gemaakt in de Amerikaanse hitlijsten, waar Realize op nummer 86 binnen was gekomen in de US Dance Chart. Normaal gesproken zien we hier alleen maar grote dj’s terug als Martin Garrix en Tiësto, dus dit was wel een behoorlijke prestatie.

(28/03/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)