Jaap Reesema en Pommelien Thijs scoren hun eerste nummer 1-hit

- Hitlijsten

 Jaap Reesema Pommelien Thijs Tiësto Meduza Dermot Kennedy Robin Schulz Kiddo Justin Bieber Hvme Krezip
Jaap Reesema en Pommelien Thijs scoren hun eerste nummer 1-hit

Het is Jaap Reesema en Pommelien Thijs gelukt. Nu Wij Niet Meer Praten stoot The Business van Tiësto van de eerste plek in de Top 40.

De afgelopen vier weken stond de hit van Jaap Reesema en Pommelien Thijs op nummer 2 en deze week weet het gelegenheidsduo de overmacht van Tiësto, die met The Business zeven weken op 1 stond, te breken. In 2010 stond Jaap na zijn winst bij X Factor met Don’t Stop Believing zes weken in de Top 40. Na zijn vertrek uit de lijst op 17 juli 2010 duurde het ruim 10 jaar tot er een tweede hit kwam. Dat is nu een nummer 1-hit geworden.

Elfde Belgische act op 1
Jaap Reesema is in de Top 40 de opvolger van Tiësto die met The Business zeven weken op nummer 1 stond. Jaap is de 162e Nederlandse act die een nummer 1-hit weet te scoren. Pommelien, met wie hij het duet maakte, de 11e Belgische act. De vorige op 1 was Geike Arnaert die met 10 weken op nummer 1 zelfs de Belgische act met de meeste weken op 1 werd. Dat was toen ook de eerste zangeres met een nummer 1-hit.

Nederlandse mannen op 1
Het gebeurt niet vaak dat twee Nederlandse mannen elkaar afwisselen op de eerste plek. In 2019 waren Marco Borsato en Armin Van Buuren (met Hoe Het Danst) de opvolger van Duncan Laurence (Arcade) (op 8 juni 2019). De keer daarvoor was in 2011 toen Quintino (met Epic) de opvolger van Gers Pardoel (met Ik Neem Je Mee) (op 31 december 2011) werd. Door de stijging van Nu Wij Niet Meer Praten zakt The Business naar nummer 2 en Love Not War – The Tampa Beat van Jason Derulo en Nuka blijft zitten op nummer 3.

Meduza en Dermot Kennedy ruiken top 3
Paradise van Meduza en Dermot Kennedy sluit voorzichtig aan achter de top 3. De track wandelt van 6 naar 4. Dat was in 2019 het eindstation van Meduza’s zomerhit Piece Of Your Heart (met Goodboys). Door De Wind van Miss Montreal (#5) en You Broke Me First van Tate McRae moeten beiden een plek prijsgeven.

All We Got naar 7
Onder deze nummers vinden we twee tracks die hard omhoog gaan. Robin Schulz kende een droomdebuut in ons land toen zijn remix van Prayer in C in 2014 vier weken lang op nummer 1 stond. Sindsdien bleef de Duitse dj en producer hits afleveren. Sugar, Speechless, In Your Eyes en Alane werden stuk voor stuk top 10-hits in de Top 40. De 33-jarige kwam drie weken geleden met All We Got de Top 40 binnen. Die track die hij met Kiddo maakte is nu zijn zesde top10-hit en stijgt van 13 naar 7.

Anyone bezorgt Justin Bieber 15e top 10-hit
Ondertussen gaat het in een razend tempo voor Justin Bieber. Op 3 oktober werd Holy zijn 13e top 10-hit waarna Lonely op 31 oktober de 14e werd. Monster stond 3 weken op nummer 11 en miste die top 10 dus op een haar. Maar Anyone is vol overtuiging zijn 15e top 10-hit geworden en is deze week de snelste stijger, door van 17 naar 8 te denderen. De teller van The Biebs staat daarmee op 15 top 10-hits. Hij is de tiende man die dit aantal weet te bereiken en had daar iets meer dan tien jaar voor nodig. Nog meer mooi nieuws voor de Canadese superster: Justin Bieber is nu in de Top 40 officieel groter dan Michael Jackson, als we kijken naar Top 40-punten. The King Of Pop verzamelde er 10.326 en Justin staat nu op 10.356.

Hvme vliegt omhoog
Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine is hard op de weg terug: de track dondert van 7 naar 9, terwijl Miley Cyrus en Dua Lipa op de tiende plek blijft plakken. Vorige week schoot Afterglow van Ed Sheeran van 30 naar 15 en deze week doet de Britse zanger het relaxt aan. Het nummer schuifelt van 15 naar 12. Goosebumps van Hvme gaat dan weer wel heel hard. De Spaanse dj en producer wint 9 plekken en komt daardoor de top 20 binnen op 19. Daarmee stijgt het nummer net zo snel als Anyone van Justin Bieber en You Are Not Alone van Krezip.

9 plekken winst voor Krezip
Sinds 2019 is die band duidelijk bezig met een tweede leven. De Tilburgse groep rondom Jacqueline Govaert ontstond in 1997 en stond met I Would Stay drie weken op 1. In 2009 zwaaide de band af met hun grootste hit, Sweet Goodbyes. In 2019 was er de rentree van Krezip met Lost Without You dat hun vijfde top 10-hit werd. Na een relatief rustig jaar verscheen de groep afgelopen week weer in de Top 40. You Are Not Alone is nu één van de drie snelste stijgers, met 9 plekken winst op nummer 25.

Binnenkomers
De Top 40 telt deze week twee binnenkomers. Without You van The Kid Laroi was afgelopen week Alarmschijf op Qmusic en is nieuw op 20, terwijl Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants op 38 mag beginnen. Lees hier alles over deze twee nieuwkomers.

De complete Top 40 check je hier.

Foto: YouTube