Without You is de hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Purple Disco Machine Sophie and The Giants
Without You is de hoogste binnenkomer

De laatste weken gaat het hard met Without You van The Kid Laroi. De track gaat hard bij de streamingdiensten en nu ook in de Top 40. De afgelopen week was het nummer nog Alarmschijf en nu is het de hoogste binnenkomer in de Top 40. Ook Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants is nieuw.

20. WITHOUT YOU – The Kid Laroi
Pas een paar jaar geleden ontdekte de inmiddels 17-jarige Australiër Charlton Howard dat hij eigenlijk een Aboriginal is. Dat zijn de oorspronkelijke bewoners van zijn geboorteland. Charlton stamt af van de Kamilaroi-bevolking en dan snap je waar zijn artiestennaam The Kid Laroi vandaan komt. Via een talentenjacht kwam de rapper in contact met zijn Amerikaanse collega Juice Wrld, die eind 2019 zou overlijden, maar zich voor die tijd over de Australiër ontfermde. Eind december stond The Kid Laroi met de track So Done al een paar weken in de Tipparade, maar haalde de Top 40 toen niet. Met Without You lukt dat nu wel. Dat is mede te danken aan een Tiktok-viral. Qmusic koos deze track als Alarmschijf.

38. HYPNOTIZED – Purple Disco Machine & Sophie And The Giants
Purple Disco Machine klinkt als een groepsnaam, maar in werkelijkheid is het een soloproject van de 40-jarige Duitse dj en producer Tino Schmidt. Hij gebruikt soms ook het alias Tino Piontek als hij muziek uitbrengt en in 2009 startte hij met Purple Disco Machine. Dat deed hij toen nog samen met een vriend, maar al snel werd het zijn eigen eenmansproject. In 2018 haalde Purple Disco Machine de Tipparade al eens met Dished (Male Stripper). Ook maakte Tino remixen voor bijvoorbeeld Dua Lipa en Lady Gaga en een paar maanden geleden bracht hij de single Hypnotized uit. Dat is een samenwerking met Sophie And The Giants. Gezicht én stem van die Britse band is Sophie Scott. Hypnotized is het Top 40-debuut voor beide acts.

Foto: YouTube