Hoe Het Danst bij 4 grootste hits van Armin van Buuren

- Hitlijsten

 Armin Van Buuren
Armin van Buuren

Met Hoe Het Danst (met Marco Borsato en Davina Michelle) staat Armin van Buuren al weken in de top 3 van de Top 40. Sinds enkele weken staat de track ook bij de vier grootste hits, die Armin ooit in de lijst gescoord heeft.

Dat de dj en producer de laatste jaren steeds grotere hits scoort, blijkt ook uit zijn persoonlijke top 4. Drie van zijn grootste hits scoorde hij in de laatste drie jaar.

4 HOE HET DANST - Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle (2019)

Al wekenlang is de top 3 van de Top 40 hetzelfde en daar staat Hoe Het Danst ook nog altijd in. Het leverde Armin zijn eerste nummer 1-hit in de lijst op en dus ook zijn op vier na grootste Top 40-hit ooit. De track staat inmiddels op 496 punten en laat daarmee de nummer 5, Another You (met Mr. Probz) ver achter zich. Het gat met zijn op drie na grootste hit is nog wel groot: het scheelt precies 90 punten.

3 SUNNY DAYS - Armin van Buuren feat. Josh Cumbee (2017)

Sunny Days was in de zomer van 2017 dé onmisbare track in je zomerplaylist. Armin stond maar liefst 26 weken met deze track in de Top 40 en bereikte er de vierde plek mee. Met 586 punten kwam de collab met Josh Cumbee ook nog eens op de vijftiende plek van de Top 100 over 2017 terecht.

2 THERAPY - Armin van Buuren ft. James Newman (2018)

Vorig jaar kwam de dj en producer opnieuw met een zomerse rammer. Deze keer hoorde je de stem van James Newman en hoewel Therapy het minder lang volhield dan Sunny Days (25 weken), wist de track toch 11 punten meer te pakken in de Top 40. Qua positie kwamen beide tracks dan wel weer even hoog, met een vierde plek als hoogst behaalde plek. 

1 THIS IS WHAT IT FEELS LIKE - Armin van Buuren featuring Trevor Guthrie (2013)

This Is What It Feels Like, met Trevor Guthrie, is de grootste hit van Armin in de Top 40. En dat is niet voor niets, want met maar liefst 759 punten was de track de op vier na grootste hit van heel 2013. Dat kwam onder andere doordat hij tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander mocht optreden en zijn optreden in De wereld draait door. Daardoor kreeg het nummer een flinke boost en was het niet van de radio te krijgen. Later verscheen er ook nog een klassieke remix van John Ewbank.

Foto: BSR Agency