Wonder van Shawn Mendes hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Miss Montreal
Wonder van Shawn Mendes hoogste binnenkomer in de Top 40

Na de vijf binnenkomers van vorige week, is het deze week wat rustiger in de Nederlandse Top 40. Twee tracks zijn nieuw: de Alarmschijf van vorige week, Wonder van Shawn Mendes, en de Alarmschijf van komende week, Door De Wind van Miss Montreal.

27 (--) WONDER - Shawn Mendes
Twee maanden geleden liet Shawn Mendes het woord ‘wonder’ op zijn arm tatoeëren. Naar verluidt zijn de letters op zijn lichaam gezet in het handschrift van Shawns vriendin, Camila Cabello. De twee, die ook twee keer met een duet in de Top 40 stonden, hebben sinds een jaar een relatie. Wonder is ook meteen de titel van de nieuwste hit én het nieuwe album van de 22-jarige Canadese zanger. Dat album moet op 4 december verschijnen. De videoclip bij Shawns tiende Top 40-notering doet een beetje denken aan een Harry Potter-film. Qmusic koos Wonder als Alarmschijf. Daardoor houdt Shawn zijn honderd procent-score. Voor Wonder werden namelijk ook Shawns vorige Top 40-hits allemaal als Alarmschijf gekozen.

33 (--) DOOR DE WIND - Miss Montreal
In 1989 werd de Belgische zangeres Ingeborg negentiende op het Eurovisie Songfestival met Door De Wind. Ruim achter de Joegoslavische groep Riva, die dat jaar de winnaar was met het nummer Rock Me Baby. Vanwaar deze dik dertig jaar oude info? Nou, dat Door De Wind werd destijds voor Ingeborg geschreven door haar toenmalige vriend Stef Bos. Die schreef het naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder. Dik dertig jaar later is Stef een van de deelnemers aan het AVROTROS-programma Beste Zangers. Zodoende werd Stefs Door De Wind daar gezongen door Miss Montreal en dat was een groot succes. Direct na de uitzending regende het positieve reacties op social media met een Top 40-notering als gevolg.

Foto: YouTube