Global Top 40: Angels-hit nieuw op 1

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Lana Del Rey Ariana Grande
Ariana Grande | Miley Cyrus | Lana Del Rey

Na elf weken heeft de Global Top 40 een nieuwe nummer 1 met Don’t Call Me Angel.

Vooruitlopend op de release van de film Charlies Angels brachten Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey met Don’t Call Me Angel alvast een nummer uit de film. De kracht van die track blijkt deze week door van niets op 1 binnen te komen in de Global Top 40. De vorige binnenkomer op de eerste plaats was Señorita (van Shawn Mendes en Camila Cabello) dat aansluitend nog eens tien weken op de eerste plek bleef staan. Deze week is de opeenvolgende reeks van elf keer op nummer 1 aangevuld met een tweede plaats.

Bij de tien grootste hits ter wereld zien we deze week twee nieuwe tracks. De Australische Tones And I komt met Dance Monkey op plek 5 waar Y2K en Bbno$ met La La La in de negende week de top 10 bereikt. La La La is met 9 plekken winst ook nog eens de snelste stijger.

Post Malone, die vorige week nog met drie hits in de top 10 stond, ziet Sunflower in de 48e week zakken naar nummer 15. Circles (op 4) en Goodbyes (op 8) staan nog wel in de top 10 en ook een mogelijk volgende track is onderweg nu Saint-Tropez binnen weet te komen op nummer 13.

Liefst 21 hits leveren posities in ten opzichte van vorige week. Daarbij moet Camila Cabello het grootste verlies incasseren. Shameless, dat vorige week binnen wist te komen op nummer 22, zakt 16 plaatsen naar nummer 38. Haar andere hit, Liar, kwam vorige week binnen op nummer 21 en levert deze week één positie in.

De complete Global Top 40 bekijk je hier.

1 (--) DON’T CALL ME ANGEL- Ariana Grande & Miley Cyrus & Lana Del Rey
Bekijk hier de songtekst van Don’t Call Me Angel

10 (19) LA LA LA- Y2K & Bbno$
Bekijk hier de songtekst van La La La

13 (--) SAINT-TROPEZ- Post Malone

30 (--) GRAVEYARD- Halsey
Bekijk hier de songtekst van Graveyard

34 (RE) HAPPIER- Marshmello & Bastille
Bekijk hier de songtekst van Happier