Friday is hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Riton Nightcrawlers Mufasa & Hypeman Dua Lipa Ava Max
Friday is hoogste binnenkomer

Het is vrijdag en dat hebben Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman heel goed door. Hun Friday komt op de dag van de Enige Echte als hoogste de lijst binnen.

24 (--) FRIDAY (DOPAMINE RE-EDIT)- Riton x Nightcrawlers ft. Mufasa & Hypeman
Ruim een kwart eeuw geleden haalde Push The Feeling On van de Schotse Nightcrawlers de vierde plek in de Top 40. In 1995 stond de hit elf weken genoteerd. Dat het nummer na bijna zesentwintig jaar weer in de lijst staat, is te danken aan New Yorkers Jeff Obeng en CT Moody. Zij zijn beter bekend als influencers Mufasa en The Hypeman en dagen elkaar op sociale media voortdurend uit tot dansjes op bekende hits. Zo gingen Push The Feeling On en het bijbehorende dansje viral op TikTok. Samen met Nightcrawlers-zanger John Reid heeft de Engelse dj/producer Henry Smitheson, alias Riton, Push The Feeling On nieuw leven ingeblazen. Friday heet de remake en die werd door Qmusic al uitgeroepen tot Alarmschijf.

30 (--) WE'RE GOOD- Dua Lipa
Deze week bracht Dua Lipa een zogenaamde ‘deluxe’-versie uit van haar album Future Nostalgia. The Moonlight Edition heet die en daar staan vier nieuwe tracks op. Een daarvan is de nieuwste Top 40-hit van de Brits-Kosovaarse zangeres. We’re Good is de titel. De bijbehorende videoclip is ook weer bijzonder, zoals je inmiddels wel van Dua gewend bent. Je ziet haar optreden in het restaurant van een cruiseschip. Dat zinkt uiteindelijk en daardoor komt de kreeft, die op het punt staat op een bord te belanden, vrij. De clip past perfect bij de songtekst. Dua zingt namelijk over een relatie die net een zinkend schip is en dus is het voor iedereen beter om een dikke punt te zetten achter die relatie en voortaan weer vrij te zijn.

33 (--) MY HEAD & MY HEART- Ava Max
De kans is groot dat de melodie van de nieuwste hit van Ava Max je bekend voorkomt. Het ‘la la la’-stukje ken je namelijk ook uit de Around The World (La La La) van ATC uit 2001. Die track kwam destijds tot de vierde plek in de Top 40. Bovendien haalde een remake van het nummer, een samenwerking tussen ATC en R3hab, in 2019 nog eens de negende plek. De originele versie van de hit van ATC komt trouwens uit Rusland en heet eigenlijk Pesenka. My Head & My Heart staat niet op het album Heaven & Hell, dat Ava Max in 2020 uitbracht. Wel is het inmiddels als bonustrack toegevoegd aan de digitale versie van dat album. Achter de schermen werkte Jonas Blue mee aan de productie van de achtste Top 40-hit van Ava.