Nieuws
Streaming Top 40

Europapa nu voor de vierde week #1

Europapa nu voor de vierde week #1
Joost 

Opnieuw euforie voor Europapa. Joost staat nu voor de vierde week fier bovenaan. In de jonge geschiedenis van de Streaming Top 40 is het nog niet eerder voorgekomen dat een Eurovisiesong minstens vier weken de lijst aanvoert.

Voor Frenna was het weer even verleden tijd dat hij een top 3-hit scoorde. Met Pretty Girls heeft hij de slag weer te pakken. De track stijgt met streamingsuperstip van 15 naar nummer 2. Chinn & Chapman hebben, zoals verwacht, als songwritersduo hun eerste top 10-hit in het streamingtijdperk. Stumblin’ In van de Australiër Cyro stijgt van 12 naar nummer 9.

Naast Pretty Girls van Frenna zijn de overige twee streamingsuperstip-stijgers ook Nederlandstalig. Brommers Kieken van Boer Harm wekt nog meer nieuwsgierigheid op de streamingdiensten en tuft door van 35 naar 20. Engelbewaarder van Marco Schuitmaker beleeft in de week voor Pasen een wederopstanding. In zijn 57e (!) week schiet de grootse meezinger weer het linkerrijtje in, van 37 naar nummer 17. Deze langst genoteerde streaminghit (want Another Love van Tom Odell is deze week weer uit de lijst gevallen) is ook nog eens de snelste stijger in de Streaming Top 40. Hoe bijzonder is dat?

We verwelkomen deze week drie binnenkomers. Michael Marcagi is een Amerikaanse singer-songwriter die opgroeide in Cincinnati, Ohio. Als student blonk hij uit op sportgebied. Op de Thomas More University in Kentucky speelde hij golf en was hij op weg om prof te worden. Zijn muzikale reis begon in 2020 met de lokale altrockband Heavy Hours. De band had een cover van Dua Lipa’s Don't Start Now opgenomen en samen met Dan Auerbach van The Black Keys een song geschreven. In 2023 koos Michael Marcagi om solo te gaan. November vorig jaar deelde hij voor het eerst een fragment van Scared To Start op TikTok. De track viel op dankzij de heldere gitaren en tamboerijnbeat en ging snel viral op de socials. Tegen de tijd dat Warner Records het nummer op 12 januari 2024 uitbracht, was de song al te horen als soundtrack van duizenden TikTok-video's. Scared To Start schreef hij voor mensen die te veel onzekerheden in hun leven kennen. De track maakte, gezien de internationale streamingcharts, allesbehalve een angstige start. In de Streaming Top 40 komt Scared To Start deze week als hoogste binnen op nummer 35.

De 23-jarige Mark Ambor is een New Yorkse indiepop-artiest, die met zijn eerste single The Long Way meteen viraal succes had. Volgens zijn bio combineert hij elementen van relaxte pop en akoestische rock, met als boodschap aan de luisteraar om het leven te vieren. Mark heeft een groot bereik op TikTok. Zijn doorbraaksingle Good To Be is alweer sinds oktober vorig jaar uit en is momenteel één van de meest gedraaide hits op de Nederlandse popradio. De vrolijke single steeg afgelopen week stevig door in de Nederlandse Top 40 en komt nu voor het eerst de Streaming Top 40 binnen fluiten op nummer 38. Mark is momenteel bezig aan zijn Good To Be Alive Tour en op 10 april staat hij in de Melkweg in onze hoofdstad.

Na Texas Hold’ Em van Beyoncé lanceren we een volgende countrypopsong die wereldwijd door de hitlijsten gaat. De 23-jarige Dasha is geboren in San Luis Obispo, Californië. Ze groeide op met het luisteren naar artiesten als Dolly Parton en Taylor Swift. Op haar eerste album Dirty Blonde uit 2023 zat ze nog stevig in de pop en R&B. Dasha houdt van R&B, maar toch vindt ze dat country het beste past bij haar songwritingstijl. De eerste single Austin van haar tweede album What Happens Now is een luchtige pakkende ode aan een minnaar die zich niet wil binden. Austin trok snel internationale aandacht dankzij haar line-danceact op TikTok op haar eigen song. De track werd meteen tot Alarmschijf gekozen bij QMusic en na vorige week nieuw in de Nederlandse Top 40 komt ze deze week voorzichtig line-dansend de Streaming Top 40 binnen. Austin van Dasha vinden we in haar eerste week op nummer 40.

Met haar wereldwijde streaminghit Water tikt de Zuid-Afrikaanse Tyla nu meer dan 500 miljoen streams op Spotify aan. In de Streaming Top 40 wist ze in november tot nummer 4 te pieken. Na één week afwezigheid keert de zangeres in haar 26e week weer terug in de lijst op nummer 37.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 1) EUROPAPA- Joost

35 (--) SCARED TO START- Michael Marcagi

38 (--) GOOD TO BE- Mark Ambor

40 (--) AUSTIN- Dasha

(28/03/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)