Nieuws
Tipparade

Joost vliegt in een luchtballon

Joost vliegt in een luchtballon
Joost  FloyyMenor  Cris MJ  Hannah Mae  Maksim  Meduza  OneRepublic  Leony  Kleine John  DJ Dylvn  Central Cee  Lil Baby  Jonna Fraser  Zerb  The Chainsmokers  Ink  Alex Warren  Ella Henderson  Switch Disco  Alok  Oscar And The Wolf  Bankzitters  Roxy Dekker  Raye 

Floyymenor en Cris Mj staan deze week voor de vijfde opeenvolgende keer op nummer 1 in de lijst met Gata Only.

In de top 10 van de Tipparade vinden we deze week 3 tracks terug die de top 10 in stijgen. Allereerst zijn dit Hannah Mae en Maksim (Ik Wil Dat Je Liegt, van 12 naar 4). Daarnaast doen ook Meduza, OneRepublic en Leony (Fire, van 14 naar 7) en Kleine John feat. dj Dylvn (Samen (Niet Alleen), van 15 naar 8) goede zaken. De snelste stijger van de week is voor het gelegenheidsduo Central Cee & Lil Baby. Hun Band4Band stijgt door van 26 naar 14. De hoogste binnenkomer is Love = Scary van Jonna Fraser.

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

18 (--) LOVE = SCARY – Jonna Fraser
Met Tuesday had Jonna Fraser een waar streamingkanon in handen: De track ging als een malle bij alle streamingdiensten en leverde hem bovendien zijn eerste solo hit in de Top 40 op. De andere tien waren namelijk stuk voor stuk samenwerkingen. Het succes smaakt naar meer en dus is er nu opnieuw een solonummer van Jonna: Love = Scary. Daarop bezingt hij inderdaad dat de liefde soms eng is, maar laat hij vooral weten dat de vrouw voor wie hij diepe gevoelens heeft eerlijk moet zijn over haar gevoelens en daar met hem over moet praten. Zij lijkt echter haar keuze al te hebben gemaakt en lijkt te hinten op een vertrek.

24 (--) ADDICTED – Zerb, The Chainsmokers & Ink
De uit Brazilië afkomstige producer Zerb scoort momenteel een hit met Mwaki, samen met Sofiya Nzau (al dan niet in de Tiësto remix). Nu gaat hij een collab aan met The Chainsmokers en Ink. Ink is een nieuwe naam in de Tipparade. Deze Amerikaanse singer-songwriter, wiens echte naam Atia Boggs is, werkte eerder samen met grote namen als Justin Bieber, Chris Brown en Beyoncé. The Chainsmokers stonden afgelopen najaar nog in de enige echte met Jungle (#14).

25 (--) CARRY YOU HOME – Alex Warren
Het gaat momenteel erg lekker met Alex Warren. Zijn Before You Leave Me wist vorige week de top 10 van de Top 40 te bereiken en de rek lijkt er nog niet uit te zijn. Toch is daar met Carry You Home nu al een opvolger. Over een eerste EP of studio album is vooralsnog niets bekend.

26 (--) UNDER THE SUN – Ella Henderson & Switch Disco with Alok
Met de zomer in aantocht brengen Ella Henderson, Switch Disco en Alok Under The Sun uit. Waar Ella en Alok al meerdere hits op hun naam hebben staan, is dat voor Switch Disco wel anders. Achter Switch Disco gaat een Brits dj-duo schuil, bestaande uit Dan Creasy en Nikos Kalogerias. In eigen land scoorden ze vorig jaar een hit met React, ook met landgenoot Ella Henderson.

27 (--) SOMEBODY WITHOUT U – Oscar And The Wolf
Na zijn openheid over zijn verslaving bij de lancering van ex-Alarmschijf en zijn eerste Top 40-hit Angel Face is Max Colombie, de man achter Oscar and the Wolf, opnieuw openhartig. Hij duikt verder zijn verhaal in. “Nadat ik verslaafd was aan al die drugs, realiseerde ik me met de hulp van mijn psychiater dat ik zwaar verslaafd was aan een persoon (wie wist dat dit iets was, toch?),” zo schrijft Max op Instagram. “Terwijl ik deze relatie had, was ik zo onzeker dat ik mijn hele identiteit veranderde om te passen in het beeld van wie ik dacht dat ik moest zijn/eruit moest zien voor deze persoon. Dus toen die persoon wegging, vergat ik wie ik was.” Deze ervaring stopte de Belgische artiest in Somebody Without U. Max besluit in zijn statement: “Als je ooit zo verliefd bent geweest, weet dan dat je genoeg bent en dat je niet de enige bent.”

28 (--) LUCHTBALLON – Joost
Als er een artiest is die de afgelopen tijd veel in het nieuws was, dan is het Joost wel. Na zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival, waar nog altijd niet het laatste woord over is gezegd, is hij allesbehalve bij de pakken neer gaan zitten. Sterker nog, er is een nieuw single: Luchtballon. Op deze track (die maar 2:16 duurt) horen we Joost zijn kenmerkende happy hardcore sound terug en maakt hij slim gebruik van een sample van Right Here Waiting van Richard Marx (#3 in 1989).

29 (--) HUISFEESTJE – Bankzitters feat. Roxy Dekker
Het hoge woord is er uit, Roxy Dekker en Koen van Heest van Bankzitters zijn een setje. De geruchtenmachine kwam al op gang toen bleek dat Bankzitters betrokken waren bij de promotie van Roxy haar nieuwe single, maar het bleek ook echt een muzikale samenwerking te worden. Roxy Dekker staat nog altijd hoog in de Lijst der Lijsten met de voormalige nummer 1 hit Sugardaddy.

30 (--) GENESIS – Raye
Voor Raye was 2023 een topjaar. De Britse zangeres scoorde, samen met Cassö en D-Block Europe, een enorme hit met Prada (#2). Met 727 punten is het momenteel haar grootste hit in de Top 40. Nu is het tijd voor Genesis, haar nieuwste single. De single is niet terug te vinden op haar meest recente studio album My 21st Century Blues, wat zou kunnen betekenen dat het de aftrap is van een nieuw hoofdstuk in de carrière van de Escapism zangeres.

(06/06/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt