Nieuws
Nederlandse Top 40

Cyril voor de tweede week op 1 in de Top 40

Cyril voor de tweede week op 1 in de Top 40
Cyril  Dasha  Mark Ambor  David Guetta  OneRepublic  Joost  Anouk  Tino Martin  Di-Rect  Myles Smith  Armin Van Buuren  Chef'Special  Eminem 

Stumblin’ In van Cyril is ook deze week de populairste hit van ons land. De track blijft Austin van Dasha voor in de Nederlandse Top 40.

De Australische dj en producer stond zeven weken lang op nummer 2 en wist vorige week de ban te breken door naar de eerste plaats te stijgen. Ook deze week is Stumblin’ In de grootste hit van ons land. De top 3 van de Top 40 is ongewijzigd met Austin van Dasha op nummer 2 en Belong Together van Mark Ambor op nummer 3. De complete top 5 van de hitlijst wordt gevuld door artiesten die dit jaar hun debuut wisten te maken in de Nederlandse Top 40.

28e top 10-hit voor David Guetta
David Guetta en OneRepublic weten met I Don’t Wanna Wait de top 10 te bereiken. Voor David Guetta is daarmee zijn 28e top 10-hit een feit. Slechts vier acts stonden vaker in de top 10: Madonna (met 36 hits), The Rolling Stones (met 31 hits), Michael Jackson (met 30 hits) en U2 (met 30 hits).

Winst en verlies voor Joost Klein
Europapa van Joost levert deze week zes plaatsen in en zakt naar nummer 10. Wel klimt het nummer in de ranglijst van grootste Eurovisiesongfestivalhits naar de vijfde plek. Wekelijks worden punten toegekend aan Top 40-hits, oplopend van 1 punt voor de nummer 40 naar 40 punten voor de nummer 1. Euphoria van Loreen wist zo de meeste punten te scoren. Vanaf deze week is Europapa de succesvolste Nederlandstalige Eurovisiesongfestivalhit. De hit van Joost overtreft de score van De Diepte (van S10).

Anouk bij de drie grootste Nederlandse acts ooit
Anouk nestelt zich deze week bij de drie grootste Nederlandstalige acts die ooit in de Top 40 hebben gestaan. De zangeres overtreft, dankzij haar hit met Tino Martin (Voor Je ’t Weet), de puntenscore van de Golden Earring. Marco Borsato en Tiësto bezetten de plaatsen 1 en 2. Anouk mag zich ook de meest succesvolle act uit Den Haag noemen. Dat record stond ruim 58 jaar op naam van de Golden Earring. Een andere act uit Den Haag, DI-RECT, weet in de lijst van deze week de meeste winst te pakken. My Blood, inmiddels 17 weken in de lijst, stijgt negen plaatsen naar nummer 25.

Stargazing is de hoogste nieuwe
De Top 40 telt vijf nieuwe hits. Stargazing is, op nummer 24, de hoogste nieuwe. Myles Smith, de Britse singer-songwriter die deze week 26 jaar is geworden, scoort er zijn eerste Top 40-hit mee. Ook Yves Berendse maakt, met Terug In De Tijd, op nummer 27 zijn debuut in de hitlijst. Engelengezang van Donnie en Snollebollekes is nieuw op nummer 33. Het nummer werd vervaardigd als het ‘Foute Anthem’ in de maand waarin op Qmusic ‘foute hits’ centraal staan. Het is de zesde keer dat het thema in de Top 40 weet te komen. Banana (DJ Fle – Minisiren Remix) van Conkarah en Shaggy groeide in 2020 uit tot de succesvolste en stond vijf weken op nummer 1.

41e Top 40-hit voor Armin van Buuren
Armin van Buuren maakte met Chef’Special het KNVB-anthem voor het Europees kampioenschap voetbal. Larger Than Life is nieuw op nummer 35. Het is voor Armin zijn 41e Top 40-hit en met dat aantal evenaart hij de eerdere prestaties van André Hazes en André van Duin. Een tweetal mannen stond vaker in de hitlijst: Vader Abraham noteerde 43 hits waar Marco Borsato er 42 op zijn naam schreef. Overall is BZN met 55 hits recordhouder.

Eminem na 6 jaar terug in de Top 40
Met Houdini keert Eminem, na ruim zes jaar afwezigheid, weer terug in de Nederlandse hitlijst. De Amerikaanse rapper scoort met Houdini zijn 25e Top 40- hit en is nieuw op nummer 37. Zijn eerste succes boekte hij in april 1999 en dus overspant zijn loopbaan inmiddels meer dan 25 jaar. Hij is de vierde rap-act die zo lang actief is in de Nederlandse hitlijst achter Sugarhill Gang (bijna 30 jaar), Kool Moe Dee (bijna 29 jaar) en Snow (ruim 26 jaar). Lees hier meer over alle binnenkomers van deze week. 

Bekijk de complete Top 40.

(07/06/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt