Nieuws
Preview Top 40

Europapa blijft Top 40 domineren

Europapa blijft Top 40 domineren
Joost 

Joost Klein maakt zich op voor een vierde week op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival ligt daarmee ook op recordkoers. Met een vierde week op nummer 1 evenaart Europapa namelijk de eerdere prestaties van Eurovisiesongfestivalhits. Nooit wist een nummer van het festival namelijk een vijfde week op de eerste plaats te verblijven. Joost kan de vier weken als lijstaanvoerder dus evenaren. Dat gebeurde zes keer eerder en vorig jaar, met Tattoo van Loreen, voor het laatst.

De strijd achter Europapa wordt interessant. Stick Season (van Noah Kahan) en Beautiful Things (van Benson Boone) kropen de afgelopen weken al naar elkaar toe. Kahan heeft op de radio de beste papieren waar Boone dat juist weer binnen streaming heeft. Het verschil tussen de twee nummers is inmiddels te verwaarlozen en daarmee lijkt Boone in de resterende dagen de grootste kanshebber te gaan worden op die tweede plek. Dat zal voor de 21-jarige Amerikaan dan ook zijn eerste nummer 2-hit gaan betekenen. In The Stars kwam in 2022 niet verder dan de derde plaats.

Beyoncé moet met Texas Hold ‘em op streaming al wel wat inleveren maar weet dat vooralsnog met een toegenomen airplay te compenseren. Daarmee lijkt de Amerikaanse, die komende vrijdag het album Cowboy Carter uitbrengt, die vierde plek nog wel weten vast te houden. Overdrive van Ofenbach en Norma Jean Martine zal komende vrijdag dan wel de top 5 gaan verlaten. De track heeft dan het hele jaar in de top 5 gestaan maar moet die prestatie, in de 13e week van 2024, opgeven.

Cyril kan zich gaan opmaken voor zijn eerste top 10-hit in Nederland. Stumblin’ In blijkt een pakkend liedje en heeft ook deze week op alle fronten groeiende cijfers. Het origineel uit 1978 en een hit voor Suzi Quatro en Chris Norman wist toen tot nummer 3 te komen. Stumblin’ In zal niet de snelste stijger zijn maar flink wat andere hits kunnen zich verheugen op een sprong voorwaarts. My Blood (van Di-Rect) kan, net als End Of Beginning (van Djo), kijken naar de bovenste helft van de Top 40 waar we Mwaki (van Zerb, Tiësto en Sofia Nzau) zeker verwachten. It’s Not Right But It’s Okay (van Mr. Belt & Wezol), We Can’t Be Friends (Wait For Your Love) (van Ariana Grande), Austin (van Dasha) en Lighter (van Galantis, David Guetta en 5 Seconds Of Summer) kunnen allemaal stijgen vanuit het onderste kwart van de lijst. Ook Before You Leave Me (van Alex Warren) zou zich daar wellicht nog bij kunnen voegen. 

In de afgelopen twee weken werd bijna een kwart van de Top 40 vernieuwd door een totaal van 9 binnenkomers. Komende vrijdag zien we een stuk minder binnenkomers op de radar. Hoewel dat, met slechts een beperkte draaibeurt, ineens anders kan zijn. Pretty Girls (van Frenna) en Brommers Kieken (van Boer Harm) blijven op social media en binnen streaming namelijk ijzersterk. Een stuk meer zekerheid qua binnenkomst in de Top 40 is er voor I Said No Sir (van Davina Michelle) en Scared To Start (van Michael Marcagi) die wel op alle gebieden groeien.

De hele week hoor je, even na 18.00 uur op Qmusic, hoe de lijst vorm krijgt in de Top 40 Update die Domien Verschuuren je laat horen. Vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur hoor je dan alle details over de nieuwe lijst.

(25/03/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi