Dura blijft meest gedraaid op de radio

- Hitlijsten

 Daddy Yankee
Daddy Yankee

Bij de hittegolf koos de Nederlandse radio de afgelopen week het meest voor Dura, de hit van Daddy Yankee.

Daarmee is de hit van de 41-jarige Amerikaan voor de vijfde week de meest gedraaide hit op de radio. Achter Yankee keert Fais met Know You Better terug op nummer 2. De Nederlander stond eerder al een week op de eerste plek in de Airplay Top 40. In de top 10 zien we slechts één nieuwe song verschijnen met La Cintura van Alvaro Soler. De Spanjaard pakte twee keer eerder een zomerhit met El Mismo Sol (2015) en Sofia (2016) maar wist dat vorig jaar met Animal niet voor elkaar te krijgen. Nu staat La Cintura in de zesde week voor het eerst in de top 10.

De enorme overmacht van One Kiss (van Calvin Harris en Dua Lipa) lijkt deze week wat af te brokkelen. Na elf weken onafgebroken in de top 5 zakt de nummer 1 uit de Media Markt Top 40 nu naar nummer 6 en daarmee dus, voor het eerst sinds 19 mei, weer buiten de top 5.

Vorige week leek het even mis te gaan met Switching Gears. De hit van Wulf zakte toen 8 plaatsen naar nummer 36 waar hij eerder niet boven nummer 28 wist te komen. Dat lukt deze week wel, want Switching Gears is met 14 plaatsen winst op nummer 22 de snelste stijger. I Could Be Wrong (van Lucas & Steve en Brandy) keerde vorige week nog terug in de lijst op nummer 27 maar is deze week met tien plekken verlies de snelste zakker.

Slechts twee hits weten een nieuwe notering in de Airplay Top 40 te krijgen. De Alarmschijf van vorige week, Happy Now (van Zedd en Elley Duhé) is de hoogste binnenkomer op nummer 26. Ook Down For Anything (van Sam Feldt, Möwe en Karra) weet deze week de lijst te bereiken.

De volledige Airplay Top 40 check je hier of via onze playlist in Spotify.

1 ( 1) DURA- daddy yankee

22 (36) SWITCHING GEARS- wulf

26 (--) HAPPY NOW- zedd & elley duhé

36 (--) DOWN FOR ANYTHING- sam feldt & möwe feat. karra