Dua Lipa stijgt naar nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Dua Lipa Ali B RedOne Boef Rolf Sanchez Justin Bieber Calvin Harris Axwell ∧ Ingrosso Armin Van Buuren Jonas Blue William Singe Josh Cumbee
Dua Lipa stijgt naar nummer 1 in de Top 40

Zo hebben we maar drie nummer 1-hits in meer dan een half jaar en zo wisselen de tracks elkaar snel af bovenaan de Top 40. New Rules van Dua Lipa verstoot deze week Mi Gente van J. Balvin en Willy William van de eerste plek.

Haar vorige vier tracks kwamen allemaal in de top 10: Be The One (#5), Hotter Than Hell (#10), No Lie (#10) en Scared To Be Lonely (#2). Die laatste, die ze samen met Martin Garrix maakte, werd haar grootste hit. En nu flikt ze iets, wat veel vrouwelijke sterren niet lukte. Met Dua Lipa staat er voor het eerst sinds 5 december 2015 weer een solo-vrouw bovenaan de Media Markt Top 40. Sinds 2010 waren er slechts 4 andere vrouwen die de troon van de Top 40 in hun eentje wisten te bezetten.In de top 10 van de lijst is het dringen geblazen. Voy A Bailar van Ali B, Redone, Rolf Sanchez en Boef zakt van 9 naar 10 en wisselt zo van plek met Feels van Calvin Harris, Pharrell Williams, Katy Perry en Big Sean, dat juist een plek wint.Taylor Swift schiet van 12 naar 7 en scoort daarmee pas haar derde top 10-hit. Eerder wisten alleen Shake It Off en haar duet met Zayn, I Don’t Wanna Live Forever, zich bij de 10 populairste hits van Nederland te voegen.Bieber blijft zegevieren
Ook Justin Bieber is weer aan de winnende hand. Friends stijgt een plek naar 7. Vorige week kondigden we het al aan en deze week is het een feit: Justin is de meest succesvolle artiest van 2017. De Canadees laat daarmee Ed Sheeran achter zich en staat voor de derde achtereenvolgende week met vier gelijktijdige hits in de Top 40. Voorlopig lijkt Ed Sheeran ook de enige concurrentie in die strijd.Maar op cijfers gaat Justin Bieber nog wel wat verder. Zo is hij namelijk ook hard op weg om de meest succesvolle artiest van dit decennium te worden. Aan het begin van het jaar stond hij in dat overzicht nog op nummer 7 met ‘slechts’ 4717 punten. Koploper was toen Rihanna met 9350 punten. Rihanna heeft dit jaar 355 punten weten te scoren en blijft daarmee lijstaanvoerder. Justin Bieber pakt er dit jaar al bijna 2000 bij en komt dus heel snel dichterbij. Inmiddels staat hij op de vierde plaats in het decennium-overzicht en is hij dit jaar al Pitbull, Calvin Harris en Avicii gepasseerd en nadert hij de top 3 snel.

Grootste hit voor Axwell & Ingrosso
Ook Axwell en Ingrosso bereiken met More Than You Know een mijlpaal. Tot vorige week was Sun Is Shining de grootste hit die het Zweedse duo in ons land wisten te scoren. In 20 weken Top 40 scoorde dat nummer in 2015 in totaal 452 punten. Deze week heeft More Than You Know er precies één meer: 453. En daar zullen er de komende week nog wel een paar bij gaan komen. Overigens scoorden de twee als onderdeel van een trio een nog net wat grotere hit: Swedish House Mafia stond in 2011 ook 20 weken in de Top 40 met Save The World en die track kwam toen tot 483 punten.Mama van Jonas Blue en William Singe (nummer 3) en Sunny Days van Armin van Buuren en Josh Cumbee (4) blijven staan complementeren de top 4.