Artiestafbeelding RedOne

RedOne

Land Zweden

Geboortedatum 09-04-1972 (50 jaar)

Officiële websitehttp://www.redoneprod.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  15 weken in Top 40
  •  333 punten
  •  #2189 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Nadir Khayat wordt in Marokko geboren en verhuist in de jaren negentig naar Zweden. Dat deed hij omdat daar invloedrijke muziek, als die van ABBA en Roxette vandaan kwam. Hij speelt in verschillende bandjes maar besluit zich in 1995 toe te leggen op het schrijven en produceren van muziek. Hij werkt voor A*Teens, Ch!pz, EliZe, Britney Spears en Christina Milian. In 2006 wordt zijn nummer Bamboo uitgeroepen tot het officiële thema van het WK Voetbal.


In 2007 gaat RedOne aan de slag in de Verenigde Staten, waarna hij een imposante rij namen aan zich weet te binden met Lady Gaga, Akon, Justin Bieber, Jason Derullo, Selena Gomez, Enrique Iglesias, Sean Kingston, Lionel Richie, Usher, One Direction en Nicki Minaj. Voor het album The Fame en de track Poker Face is hij betrokken bij twee Grammy Awards.
 
In 2010 komen we zijn naam als uitvoerend artiest tegen op Kick Ass, dat hem samen met Mika in de Tipparade brengt. Ook begint hij dan zijn eigen platenlabel, 2101 Records dat later RedOne Records wordt. Daar sluiten onder andere Jennifer Lopez en Mohombi zich bij aan.

In 2016 verschijnt Don’t You Need Somebody, waaraan ook Enrique Iglesias, R. City, Serayah en Shaggy meewerken. Pas in de zomer van 2017 scoort hij met Voy A Bailar (met Ali B, Boef en Rolf Sanchez) zijn eerste Top 40-hit. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook