Drivers License blijft de populairste track van Nederland

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo Pommelien Thijs Jaap Reesema Jason Derulo Nuka Adam Levine Maan Typhoon The St. Thomas Moore School Choir Thomas Acda Paul De Munnik The Weeknd Maluma Hvme Topic A7S ATB
Drivers License blijft de populairste track van Nederland

Olivia Rodrigo heeft voor de derde achtereenvolgende week de populairste hit van ons land te pakken.

Net als vorige week zit het ook deze week vast bovenin de Top 40. Deze week staan de bovenste vijf nummers op dezelfde plek als vorige week. Drivers License, de hit van Olivia Rodrigo, ziet de concurrentie wel naderen. Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs staat voor een zevende week op nummer 2, waar The Business van Tiësto nu voor een vierde week op nummer 3 staat. Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka blijft net zo 4 als vorige week en ook All We Got van Robin Schulz en Kiddo verroert zich op de vijfde plek niet.

Jaap en Pommelien in bijzonder rijtje
De zevende week op 2 van Nu Wij Niet Meer Praten is best bijzonder. Jaap en Pommelien staan nu bij 22 andere hits die zo vaak op die tweede plek stonden. Head & Heart, dat we al eerder in de lijst zagen, stond zelfs 8 keer op nummer 2. Recordhouder is I Don’t Care van Ed Sheeran en Justin Bieber dat 11 keer op nummer 2 stond. Die hit kwam ook niet op nummer 1 en dat is met Nu Wij Niet Meer Praten inmiddels wel gelukt.

Weerzien in de top 10
Achter de top 5 komt The Kid Laroi aanzetten. De Australische artiest gaat van 8 naar 6. Toch zijn het Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon die de blikvangers in de top 10 van deze week zijn. Als Ik Je Weer Zie komt voor het eerst in de top 10, door van 13 naar 8 te sprinten. Voor Typhoon betekent dat zijn eerste top 10-hit, waar Maan dat voor een vierde keer weet te presteren. Paul de Munnik en Thomas Acda stonden in 2011, afzonderlijk van elkaar, voor het laatst in de top 10. Thomas zette Sterker Nu Dan Ooit (met Nick Schilder) op nummer 7 en dat deed ook Paul met Kijk Me Na (met Simon Keizer). De laatste top 10-hit waarop zowel Paul als ook Thomas te horen waren was Groeten Uit Maaiveld dat in maart van 2003 op nummer 10 kwam.

Verliezers en winnaars
Drie tracks gaan binnen de top 10 onderuit. Meduza en Dermot Kennedy zakken met Paradise van 6 naar 7, Justin Bieber kwakt met Anyone van 7 naar 9 en Door De Wind van Miss Montreal staat op het randje van de uitgang. Het Stef Bos-nummer daalt van 9 naar 10. De druiven zijn zuurder voor Ed Sheeran. Hij besteeg vorige week nog trots de tiende plek, maar na een weekje in de top 10 zit het er alweer op. Afterglow is deze week te vinden op twaalfde plek. Ondertussen zijn er al verschillende nummers aan het flirten met de top 10, waarvan Goosebumps met Hvme de voornaamste is. De Spaanse producer wint een plek en staat nu op 11. Een positie waar The Weeknd en Maluma nu hard naar op weg zijn. Althans, zo lijkt het. De remix van Hawái stoomt namelijk op van 19 naar 15. Vlak daarachter geniet Shane Codd nog altijd van zijn eerste top 20-hit in Nederland en het wordt nog mooier voor de Ier: Get Out My Head wint drie plekken en komt terecht op 17. 

Jason Derulo en Adam Levine stijgen het hardst
Jason Derulo staat deze week dus nog stabiel op 4 met Love Not War (The Tampa Beat), maar zijn nieuwste hit maakt nu ook een grote sprong. Sterker nog: Lifestyle, dat hij maakte met Maroon 5-zanger Adam Levine is met 9 plekken winst de snelste stijger van deze week. Het nummer landt net niet in de top 20 en moet het doen met een 22e plek. Onder Lifestyle zijn ook Purple Disco Machine en Sophie And The Giants onderweg naar het linkerrijtje van de Lijst der Lijsten. Hypnotized pakt drie plaatsen mee en komt terecht op 23. Your Love (9 PM) van ATB, Topic en A7S gaat net iets minder hard omhoog dan Lifestyle, maar met 8 plaatsen winst (van 38 naar 30) zullen de producers niet ontevreden zijn. 

Welllerman is de hoogste binnenkomer
De enige echte hitlijst van Nederland telt deze week drie binnenkomers, waarvan Wellerman (220 Kid x Billen Ted Remix) van Nathan Evans het hoogst weet binnen te komen en wel(llerman) op 28. Learning To Fly van Sheppard valt binnen op 34, terwijl Rolf Sanchez met Ven Ven start op 37. Je leest hier alles over de nieuwkomers. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week! 

Foto: YouTube