Drie nieuwkomers in de Top 40

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo Thomas Acda Paul De Munnik Maan Typhoon Dotan
Drie nieuwkomers in de Top 40

Deze week telt de Top 40 drie binnenkomers, waarvan Drivers License van Olivia Rodrigo natuurlijk direct in het oog springt. De track is nieuw op nummer 1. Ook Als Ik Je Weer Zie van Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan en Typhoon is nieuw, evenals There Will Be A Way van Dotan.

1 (--) DRIVERS LICENSE – Olivia Rodrigo
Met haar debuutsingle Drivers License komt Olivia Rodrigo meteen in een illuster rijtje artiesten terecht. De 17-jarige Amerikaanse komt namelijk vanuit het niets binnen op nummer 1 in de Top 40. Dat gebeurde in de ruim 56 jaar die de Top 40 bestaat slechts 33 keer eerder. Adele was in oktober 2015 de laatste die deze bijzondere prestatie leverde. Dat deed ze toen met Hello. Olivia Rodrigo ken je vooral van haar rollen in de jeugdseries Bizaardvark en High School Musical die op Disney Channel te zien zijn. Met Drivers License vestigde Olivia een Spotify-record. In anderhalve week werd de track meer dan 100 miljoen keer gestreamd. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf en nu knalt-ie dus meteen naar nummer 1.

25 (--) ALS IK JE WEER ZIE – Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan & Typhoon
Als Ik Je Weer Zie ging een week geleden in première tijdens de speciale online editie van Vrienden Van Amstel LIVE! Helemaal corona-proof en met publiek dat thuis ingelogd was op een gratis livestream trad een flink aantal Nederlandse artiesten op in een leeg Ahoy in Rotterdam. Onder hen waren ook Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan en Typhoon. Voor die eerste twee is Als Ik Je Weer Zie hun eerste samenwerking sinds ze in 2015 stopten als duo. Samen met Maan en Typhoon gingen ze afgelopen november, na eerst op corona getest te zijn, met de boot naar Ameland en daar schreven ze Als Ik Je Weer Zie. De tekst gaat niet specifiek over corona, maar over vriendschap in tijden waarin je elkaar minder vaak ziet.

39 (--) THERE WILL BE A WAY – Dotan
Na een rumoerige periode, waarin Dotan flink onder vuur lag vanwege nepaccounts op sociale media en trollen die het imago van de Amsterdamse zanger probeerden op te krikken, maakte hij anderhalf jaar geleden een comeback in de Top 40. Met de single Numb stond Dotan Harpenau, zoals de singer-songwriter in het dagelijks leven heet, elf weken genoteerd en kwam tot de 20ste plaats. De drie volgende singles, Letting Go, Bleeding en No Words, bleven vervolgens stuk voor stuk hangen in de Tipparade, maar met There Will Be A Way heeft Dotan eindelijk weer een Top 40-hit te pakken. Het is zijn achtste notering in de lijst en de voorloper op een nieuw album, dat ergens in de loop van dit jaar moet verschijnen.

Foto: YouTube