David Guetta en Bebe Rexha voor de 9e week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Maan Goldband Oliver Tree Robin Schulz Elton John Britney Spears Tiësto Tate McRae S10 Froukje Antoon Dopebwoy
David Guetta en Bebe Rexha voor de 9e week op 1 in de Top 40

David Guetta en Bebe Rexha staan inmiddels 9 weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Het duo krijgt nu wel flink wat concurrentie van Maan en Goldband.

De Franse dj en producer kan een nieuw record op zijn naam schrijven want met negen weken als lijstaanvoerder is hij de Franse act met de meeste weken op 1 in de Nederlandse hitlijst. Dat record deelt hij met DJ Snake die de lijst ook 9 weken wist aan te voeren. Wel had hij daar twee nummer 1-hits voor nodig.

Stiekem naar 2
Maan en Goldband weten met Stiekem de tweede plaats in te nemen. Maan grijpt inmiddels haar vierde top 2-hit en voor het eerst doet ze dat niet in dienst van een ander en prijkt haar eigen naam voorop. Op Blijf Bij Mij (2017) stond Ronnie Flex voorop, bij Hij Is Van Mij (uit 2018) was dat Kris Kross Amsterdam en op Blijven Slapen (2021) natuurlijk Snelle. Goldband weet voor het eerst zo hoog in de lijst te komen. Via de groep staat er deze week weer een Haagse act op de tweede plaats van de Top 40. Dat gebeurde voor het laatst in oktober 2018, via Frenna (Verleden Tijd). Hij trad toen in de voetsporen van Anouk (2009). Stiekem klimt elf plaatsen en die sprong voorwaarts noteren we ook voor Ladada (Mon Dernier Mot) (van Claude, van 32 naar nummer 21) en Never Gonna Not Dance Again (van P!nk, van 35 naar 24). How Do I Say Goodbye van Dean Lewis staat opnieuw op nummer 3.

5-5-5
Miss You van Oliver Tree en Robin Schulz kent deze week drie dezelfde cijfers: 5 blijft 5 in week 5. Het is de 118e keer dat we dat op nummer 5 zien. De vorige keer is trouwens al wel even geleden… Don’t Start Now van Dua Lipa was de laatste en dat deed ze op 7 december 2019.

Hold Me Closer op drempel top 10
Elton John en Britney Spears zijn met Hold Me Closer hard op weg naar een top 10-hit. Hun samenwerking gaat van 18 naar 11. Het is de eerste keer dat het duo de elfde plaats warm houdt. Van 1 oktober tot en met 22 oktober stond het nummer al vier weken op 12. Daarna viel Hold Me Closer omlaag, om nu weer omhoog te klimmen. Het is voor Britney haar 18e Top 40-hit die in de top 15 wist te komen. Voor Elton is het zijn 22e hit bij de 15 populairste nummers van ons land. 

Drie nieuwkomers
De Top 40 telt deze week 3 binnenkomers, die allemaal van Nederlandse bodem zijn. In de voorgaande 2991 edities van de Top 40 is het pas 37 keer eerder voorgekomen dat alle binnenkomers van Nederlandse bodem waren. 10:35 van Tiësto en Tate McRae is op nummer 28 de hoogste nieuwe, met daarachter Nooit Meer Spijt van S10 en Froukje (#37) en Meteoriet van Antoon en Dopebwoy (#39). Lees hier alles over de nieuwkomers. 

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier

Foto: YouTube