Tiësto en Tate McRae komen het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Tiësto Tate McRae S10 Froukje Antoon Dopebwoy
Tiësto en Tate McRae komen het hoogst de Top 40 binnen

De Top 40 telt deze week drie binnenkomers en die komen stuk voor stuk van Nederlandse bodem. Tiësto en Tate McRae voeren het drietal nieuwkomers aan met 10:35, dat binnenvalt op 28.

28 (--) 10:35 – Tiësto feat. Tate McRae
Het tijdstip waarop de dag over gaat in de nacht en je belevingswereld verandert. Dat moment wilde Tiësto in een nieuwe track proberen weer te geven. Tenminste, zo omschrijft de inmiddels 53-jarige dj en producer uit Breda het zelf in een interview. Het resultaat is 10:35. De titel verwijst dus naar dat tijdstip en dan moet het natuurlijk wel hartje zomer zijn. Na onder anderen Ava Max op The Motto en Charli XCX op Hot In It koos Tiësto opnieuw voor een bekende zangeres om zijn 29ste hitnotering in te zingen, namelijk Tate McRae. De nog maar 19-jarige Canadese brak in 2020 door met haar hit You Broke Me First en haalde daarna ook de Top 40 met You (met Regard en Troye Sivan) en She’s All I Wanna Be.

37 (--) NOOIT MEER SPIJT – S10 feat. Froukje
Als je afgelopen zomer op het Lowlands-festival in Biddinghuizen was, ben je misschien wel bij de primeur van Nooit Meer Spijt geweest. Op zondagochtend speelde Froukje in de Bravo-tent en deed een paar liedjes samen met S10. De twee zijn goede vriendinnen en schrijven vaak samen aan nieuwe nummers. Zo ontstond ook Nooit Meer Spijt. S10 had het refrein een tijd geleden al gemaakt, maar er verder niets mee gedaan. Froukje vond dat jammer en besloot het nummer af te maken. Het resultaat staat op het debuutalbum Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt, dat S10 twee weken geleden uitbracht. Nooit Meer Spijt is S10’s derde Top 40-hit, na Adem Je In en De Diepte. Voor Froukje is dit haar eerste.

39 (--) METEORIET – Antoon & Dopebwoy
Vlak na de release van de single Klop Klop, waarmee Antoon inmiddels zes weken in de Top 40 staat en deze week naar nummer 29 zakt, bracht de 20-jarige zanger en rapper uit Noord-Holland ook een ep uit met die titel. Vijf nummers staan er op en behalve de titeltrack is Meteoriet er daar ook een van. Alle tracks van de ep doen het al een paar weken goed op de streamingdiensten en worden inmiddels ook door radiozenders opgepikt. Niet gek dus dat na Klop Klop ook Meteoriet de Top 40 binnen komt. Het is een samenwerking met rapper Jordan Jacott alias Dopebwoy. Hij is verre familie van zangeres Ruth Jacott en haalde pas een keer eerder de Top 40. Dat was in 2020, toen hij met Jonna Fraser de hit Vakantie scoorde.

Foto: YouTube