Tom Odell maakt re-entry in de Top 40

- Hitlijsten

 Tom Odell Snelle
Tom Odell maakt re-entry in de Top 40

Deze week zijn er twee binnenkomers in de Nederlandse Top 40. Snelle is met ex-Alarmschijf 5 voor 12 nieuw op 32, terwijl Tom Odell met Another Love als re-entry binnenzeilt op 28.

28 (--) ANOTHER LOVE – Tom Odell
Tien jaar geleden scoorde Tom Odell zijn, nog altijd, enige hit in Nederland. Met Another Love kwam hij in 2012 vlak voor kerst de Top 40 binnen en hield het vervolgens zestien weken vol in de lijst. De achtste plek was de hoogste behaalde positie voor de inmiddels 32-jarige Britse singer/songwriter. Daarna stond Tom twee keer in de Tipparade, maar hij is nog steeds vooral ‘die zanger van Another Love’. De track is uitgegroeid tot een klassieker en staat sinds een aantal maanden weer hoog in de streamingcharts. Onder hartverscheurende video’s op sociale media, onder meer van de oorlog in Oekraïne maar ook de protesten in Iran, werd Another Love gezet. Het zorgt dat Tom terug is in de Top 40 met een re-entry.

32 (--) 5 VOOR 12 – Snelle
Snelle zat de afgelopen maanden in een creatief lastige periode. Lars Bos, zoals de 27-jarige zanger, rapper en tegenwoordig ook tv-presentator eigenlijk heet, wist zelf niet helemaal precies meer welke muzikale richting hij nu op wil en had het idee vaak terug te vallen op dezelfde formule. Het zal je niet verbazen dat Snelle op zijn nieuwste single 5 Voor 12 anders klinkt dan je gewend was. Zijn veertiende Top 40-hit zit vol jaren ’80-vibes en geluiden. In een interview gaf Snelle onlangs aan bezig te zijn met een nieuw album, maar er is nog geen releasedatum. Eerst is hij druk met een tournee door Nederland en België. 5 Voor 12, waarvoor Snelle een clip in Noorwegen opnam, werd door Qmusic gekozen als Alarmschijf.

Foto: YouTube