Nieuws
Nederlandse Top 40

Stargazing van Myles Smith is de hoogste nieuwe in de Top 40

Stargazing van Myles Smith is de hoogste nieuwe in de Top 40
Myles Smith  Yves Berendse  Donnie  Marco Schuitmaker  Armin Van Buuren  Chef'Special  Eminem  Snollebollekes 

Stargazing van Myles Smith is deze week de hoogste van 5 binnenkomers in de Nederlandse Top 40. De track landt op nummer 24.

24 (--) STARGAZING – Myles Smith
‘Ik vind het fascinerend dat de persoon waar je verliefd op wordt al je hele leven ergens op de wereld heeft rondgelopen’. Dat vertelde Myles Smith in een interview en dat is precies waar zijn Top 40-debuut Stargazing over gaat. Myles is een net deze week 26 jaar geworden singer/songwriter uit het Engelse Luton. Hij begon zijn carrière met het zingen van covers van hits van Ed Sheeran, maar inmiddels maakt Myles indruk met zijn zelf geschreven songs. Met Solo had hij begin dit jaar al een klein streamingsuccesje, al haalde hij de Tipparade toen net niet. Opvolger Stargazing lukt dat wel en die komt de Top 40 binnen, precies op een moment dat Myles in Nederland was. Afgelopen week trad hij op in de Tolhuistuin in Amsterdam.

27 (--) TERUG IN DE TIJD – Yves Berendse
Ondanks dat Yves Berendse al een aantal jaren een succesvolle zanger is en onder meer de AFAS Live in Amsterdam uitverkocht, haalde de 30-jarige Haarlemmer nog nooit de Top 40. Dat dat nu lukt met het nummer Terug In De Tijd, dat hij eigenlijk een jaar geleden al uitbracht, is te danken aan TikTokker Kiki. Dat is het alter ego van de Amsterdamse Kirsten ter Horst, die op het sociale mediaplatform samen met haar moeder regelmatig filmpjes plaatst waarin ze samen zingen. Toen ze Terug In De Tijd van Yves coverden ging dat direct viral, waardoor de Spotify-streams van Yves omhoog schoten. Het gevolg is zijn debuut in de Top 40. Intussen hebben Kiki en haar moeder ook een eigen versie van Terug In De Tijd uit.

33 (--) ENGELENGEZANG – Donnie & Snollebollekes
Juni is traditiegetrouw Foute Maand bij Qmusic. Daar horen onder meer de hitlijst de Foute 1500 bij, de Foute Party in de Brabanthallen in Den Bosch en ook het zogenaamde Foute Anthem. Tot en met 2022 was dat een bestaand liedje, dat door de luisteraars van Qmusic werd gekozen, maar sinds vorig jaar pakt de radiozender het op een andere manier aan. Er wordt een speciaal anthem voor de Foute Maand gemaakt. Vorig jaar deden Donnie en Chantal Janzen dat. Hun Schultenbräu stond acht weken in de Top 40 en haalde de zevende plek. Ook dit jaar heeft Qmusic Donnie ingeschakeld en ditmaal krijgt hij hulp van Snollebollekes. Het resultaat is Engelengezang, dat Qmusic uiteraard koos als Alarmschijf.

35 (--) LARGER THAN LIFE – Armin van Buuren & Chef’Special
Nog een week en dan gaat in Duitsland het EK Voetbal van start. Dat betekent ongetwijfeld dat je deze maand een aantal hits in de Top 40 en/of Tipparade tegen gaat komen die met het toernooi of het Nederlands Elftal te maken hebben. Zo staat het EK-anthem Fire van Meduza, Onerepublic en Leony inmiddels vijf weken in de Tipparade en zou het zomaar kunnen dat de Oranje-hits van bijvoorbeeld Marco Schuitmaker of Wesly Bronkhorst & Wesley Sneijder binnenkort opduiken. Het officiële thema vanuit voetbalbond KNVB om Oranje te supporten is gemaakt door Armin van Buuren en Chef’Special en heet Larger Than Life. Het achtergrondkoor op deze hit wordt gevormd door bijna alle spelers van het Nederlands Elftal.

37 (--) HOUDINI – Eminem
Eminem kondigde de afgelopen weken op zijn socials meerdere keren aan dat er een ‘latest trick’ aan zat te komen. Daarmee hintte hij niet alleen op een mogelijk einde van zijn carrière, maar ook op de titel van zijn nieuwste hit. Houdini verwijst naar de Hongaars-Amerikaanse goochelaar en boeienkoning Harry Houdini, die aan het begin van de vorige eeuw wereldberoemd was. Het is de tweede hit met de titel Houdini in de Top 40 dit jaar, want een paar maanden geleden scoorde Dua Lipa ook al met een track die zo heette. Verder hebben beide Houdini’s niks met elkaar te maken. Eminem gebruikt in zijn 25ste Top 40-notering wel een andere bekende hit als basis, namelijk Abracadabra van de Steve Miller Band uit 1982.

(07/06/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt