BTS verovert de buitenlandse charts

- Hitlijsten

 Doja Cat Topic BTS
BTS

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland en Argentinië!

Australië: SAY SO – Doja Cat
Net als in Nederland staat Blinding Lights van The Weeknd stevig aan kop Down Under. De nummer 2 is voor Don’t Start Now van Dua Lipa, terwijl Intentions van Justin Bieber en Quavo de derde plek bezet. Verderop in de top 10 vallen de nummers 7 en 8 op. Lady Gaga komt met Stupid Love vanuit het niets binnen op de zevende plek en dat betekent meteen dat haar dertiende top 10-hit in de Australische hitlijst een feit is. Op nummer 8 vinden we Say So van Doja Cat, de Alarmschijf van deze week op Qmusic. De track van de Amerikaanse rapper gaat hard, want vorige week stond Say So nog op 21.

Canada: ON – BTS
In Canada staat The Box van de Californische rapper Roddy Ricch al een aantal weken bovenaan. Ook de rest van de top 3 blijft deze week ongewijzigd, met een tweede plek voor Don’t Start Now van Dua Lipa en een derde plek voor Dance Monkey van Tones And I. De hoogste binnenkomer is afkomstig van de Koreaanse boyband BTS. Die bracht onlangs hun album Map Of The Soul 7 uit en dat mist zijn uitwerking niet. On is nieuw op 18, maar in de rest van de wereld zien we dat ook de andere tracks van het album zich als een olievlek over de hitlijsten verspreiden.

Frankrijk: AVANT TOI – Vitaa & Slimane
Neem bijvoorbeeld Frankrijk. Daar komt On zelfs op de eerste plek van de hitlijst binnen. En dat niet alleen, want maar liefst 8 tracks van Map Of The Soul 7 staan daar in de top 20. De overige 5 nummers staan ook nog in de top 40, wat maakt dat dik 33% van de bovenste 40 door BTS is gemaakt. Blinding Lights van The Weeknd staat op 2, terwijl Tones And I met Dance Monkey de top 3 compleet maakt. Op 4 staan de Franse sterren Vitaa en Slimane. Achter Vitaa gaat de 36-jarige, Franse Charlotte Gonin schuil. Zij heeft inmiddels 10 Top 40-hits op haar naam staan, waaronder haar nummer 1-hit Game Over met Maître Gims. Slimane heet in het echt Slimane Nebchi en won het vijfde seizoen van de Franse versie van The Voice. Bij hem staat de teller op 5 Top 40-hits. Avant Toi is zijn tweede top 10-hit met Vitaa.

Duitsland: BREAKING ME – Topic feat. A7S
We hebben iets gemeen met Duitsland, want ook bij onze oosterburen staat Blinding Lights op 1. De top 3 bestaat vooral uit Duitse artiesten, met Apache 207 van Matrix op 2 en 100k Cash van Capital Bra en Samra op 3. Daaronder vinden we een track die ook in Nederland steeds populairder wordt: Breaking Me van Topic en A7s. Dat lijkt een track van Amerikaanse makelij, maar niets is minder waar: Topic is een Duitse dj en producer, die in het dagelijks leven Tobias Topic heet. Eerder bracht hij al tracks uit met Fifth Harmony’s Ally Brooke (Perfect) en met onze eigen Jake Reece (Find You). Breaking Me gaat in Duitsland van 7 naar 4.

Argentinië: MUÉVELO – Nicky Jam & Daddy Yankee 
Onze laatste stop is in Argentinië, waar je wel wat zomerse tracks zou kunnen verwachten. Dat klopt ook, want Tusa van Karol G en Nicki Minaj staat daar op 1, met daaronder Que Tire Pa Lante van Daddy Yankee en RITMO (Bad Boys For Life) van The Black Eyed Peas en J Balvin. Op 6 komen we Daddy Yankee weer tegen, alleen werkt hij nu samen met Nicky Jam op Muévelo. De track stijgt van 10 naar 6. Vorig jaar kwamen we Nicky voor het laatst tegen in de Nederlandse Top 40, toen hij meedeed op Date La Vuelta van Luis Fonsi en Sebastián Yatra. Hij heeft inmiddels vier hits in Nederland gescoord, maar bij ons bleef Muévelo eerder al steken in de Tipparade. Wie weet, waait de track binnenkort met het voorjaarszonnetje toch nog een keer over naar ons land…

De grootste hits van over de hele wereld check je iedere week in de Global Top 40!