Blinding Lights grootste Top 40-hit sinds 2015

- Hitlijsten

 OneRepublic Kygo Roddy Ricch DaBaby Duncan Laurence Ilse DeLange Emilee Surf Mesa Ariana Grande Lady Gaga Dua Lipa
The Weeknd

Voor de veertiende keer staat Blinding Lights van The Weeknd op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Dat zorgt er mede voor dat de track de grootste Top 40-hit sinds 2015 is. 

Deze week krijgt het nummer een plek bij de 12 grootste Top 40-hits aller tijden met inmiddels een puntentotaal van 989. Het is voor het eerst sinds oktober 2015 dat een hit zoveel punten weet te scoren. Op 31 oktober 2015 kwam Lean On (van Major Lazer, DJ Snake en ) uit op een score van 1076 punten. Met 14 weken op nummer 1 zijn er nog slechts vier hits, onder aanvoering van One Kiss (Dua Lipa en Calvin Harris) die langer op 1 stonden. Het blijft bij speculatie natuurlijk, maar als Snelle niet met Smoorverliefd en 17 Miljoen Mensen voor respectievelijk 3 en 4 weken op 1 was gekomen dan had Blinding Lights inmiddels voor de 21e week op nummer 1 gestaan. 

Dua Lipa op weg naar persoonlijk hoogtepunt?
Dat The Weeknd opnieuw blijft plakken op de eerste plaats, betekent niet dat er niets is veranderd in de top 3. DI-RECT moet met Soldier On een stapje terugdoen, omdat Dua Lipa met Break My Heart van 4 naar 3 stijgt. Mocht zij niet verder komen dan die derde plek, dan is dat (hoe gek het ook klinkt) een persoonlijk hoogtepunt. Nog nooit bereikte een track van haar met nummer 3 de hoogste positie. Ze eindigde wel een keer op 1, 2, 4 en 5... De nummer 2 is wel dezelfde als vorige week, want SAINt JHN en Imanbek houden met Roses Blinding Lights in het zicht. 

Lady Gaga en Ariana Grande kraken top 10
De nummers 5 en 6 worden bezet door dezelfde nummers als vorige week. Breaking Me van Topic en A7s gaat niet voor- of achteruit op 5 en In Your Eyes van The Weeknd staat vast op 6. Lady Gaga en Ariana Grande zorgen deze week voor het spektakel in de top 10, door met Rain On Me van 22 naar 7 te stijgen. Daarmee passeert Ariana haar eigen hit met Justin Bieber, want Stuck With U gaat een plek achteruit en komt terecht op 8. Rain On Me bezorgt de Amerikaanse zangeres haar elfde top 10-hit. Dat is er dan weer net eentje meer dan Gaga.

Surf Mesa scoort eerste top 10-hit
Supalonely van Benee en Gus Dapperton maakte vorige week een smak door van 5 naar 8 te vallen en ook deze week staan de twee acts op verlies, al valt de schade mee. De track daalt slechts een plek. ILY van Surf Mesa en Emilee gaat van 11 naar 10 en daarmee scoren de Amerikaanse producer en de zangeres hun eerste top 10-hit in Nederland. Het nummer leunt stevig op de melodie van Can't Take My Eyes Off You en dat liedje stond in 1982 en in 1992 al in de top 10 in uitvoeringen van Boys Town Gang en Tatjana en Gerard Joling.

Veel stijgers 
Er zijn deze week heel wat stijgers in de Lijst der Lijsten te vinden. Zo gaan buiten de top 10 Suzan & Freek met Weg Van Jou van 13 naar 12 en gaan Tiësto en Becky Hill met Nothing Really Matters van 20 naar 17. Changes bezorgt Ilse Delange haar eerste top 20-hit sinds 2013, toen ze met Blue Bittersweet tot de achtste plek kwam. De eerste single van het gelijknamige album stijgt van 25 naar 19. Duncan Laurence volgt de goedlachse zangeres op de voet en komt door vijf plekken te winnen met Someone Else op 21. Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch kwam vorige week de lijst binnen op 31 en stoot nu meteen door naar 22 en ook Love To Go van Lost Frequencies, Zonderling en Kelvin Jones heeft met zeven plekken winst de wind in de zeilen. De op één na grootste stijger van deze week komt op naam van Lose Somebody van Kygo & OneRepublic. De samenwerking tussen de Noorse producer en de band van zanger Ryan Tedder gaat met tien plekken omhoog naar 28.

Watermelon Sugar is de Klapper van de Week
De hoogste binnenkomer is Watermelon Sugar van Harry Styles, dat op 29 debuteert. Ook Secrets van Regard en Raye en X van de Jonas Brothers en Karol G laten hun gezicht voor het eerst zien. Meer over deze nieuwelingen lees je hier.

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: YouTube